Dragnea, despre plângerea lui Orban: abordare KGB-istă-ceaușistă-securistă, antisemitism instituțional

Dora Vulcan | 21.05.2018

Dragnea îl acuză pe șeful liberalilor de „antisemitism instituţional”, după plângerea penală făcută premierului Dragnea spune că Orban tratează Statul Israel ca pe o putere cu care România ar fi în conflict. Preşedintele PSD a dat asigurări că Dăncilă are întreaga susţinere a partidului.

Pe aceeași temă

 

 

 

 „În legătură cu plângerea penală depusă de Ludoivic Orban, se poate contura ideea că aici se poate vorbi despre antisemitism instituțional. În momentul în care citind acea plângere penală se vorbește despre acuzații de înaltă trădare pentru un oficial, care a avut întâlniri oficiale cu șefi de stat și de guvern din altă țară, dincolo de faptul că este o abordare KGB-istă, că este o abordarea ceaușistă, aici este tratat statul Israel, ca o putere străină cu care noi suntem în conflict. După părerea noastră, acțiunea aduce deservicii majore României. Atât cei care au conceput această plângere penală, cât și cei care și-au asumat-o dau dovadă de o mare iresponsabilitate”, a spus Dragnea la sfârșitul ședinței BPN al PSD, citat de stiripesurse.ro. 

 

 

Dragnea a mai spus că „asistăm la o încercare de a da jos un guvern și de a prelua într-un mod nelegitim guvernarea” și a adăugat că ”nu putem fi de acord ca un guvern să fie dat jos cu ajutorul procurorilor”.

 

 

„Nu luăm în calcul suspendarea președintelui României. Nu avem de gând să stăm inactivi, să nu facem nimic, dacă vom vedea că lucrurile merg în direcția care este străvezie și anume de a se prelua într-un mod nelegitim guvernarea. Vom utiliza toate mijloacele legale, constituționale, publice, sociale pentru ca votul cetățenilor din decembrie 2016, un vot legitim, să fie respectat”, a adăugat președintele PSD. 

 

 

Aseară, la un post de televiziune, el se declara în continuare convins că plângerea penală împotriva premierului Viorica Dăncilă, depusă de liderul PNL Ludovic Orban, a fost făcută la cererea președinției și spune că partidul său va riposta, amintește Digi 24. Astăzi, PSD s-a reunit în şedinţa Biroului Permanent Naţional (BPN), unde ar urma să fie luată în discuţie şi varianta organizării unui miting de susţinere a premierului Viorica Dăncilă.

 

Săptămâna trecută, Ludovic Orban a depus o sesizare penală împotriva acesteia, acuzând-o de uzurparea funcţiei, de prezentarea cu rea-credinţă de informaţii preşedintelui României, de înaltă trădare şi de divulgarea de informaţii secrete de stat.

 

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22