Ponta: Fondul Suveran i-a fost impus lui Dragnea de un grup de afaceri ruso-israelian

Redactia | 06.06.2018

Fostul premier, Victor Ponta, critică în termeni extrem de duri înființarea Fondului Suveran de Investiții și Dezvoltare și acuză PSD că se face vinovat de cel mai mare furt din istoria României, pus la cale de Liviu Dragnea și „un grup de afaceri din Israel- Rusia”.

Pe aceeași temă

 

 

Victor Ponta a scris pe Facebook că înființarea Fondului Suveran este echivalent cu furtul a 10 miliarde de Euro din avuția națională. Fostul premier spune că Fondul nu este altceva decât un vehicul cu ajutorul căruia, cele mai profitabile companii de stat, printre care Hidroelectrica, Portul Constanța, Romgaz și altele, vor trece în mod cu totul netransparent în mâna unor afaceriști la prețuri neînsemnate.

 

„Prin înființarea Fondului Suveran ( o idee impusă lui Liviu Dragnea de către un grup de afaceri din Israel- Rusia) tot ceea ce mai deține Statul Roman în companiile publice va trece în mod netransparent în mâini private din afara țării (...) care au interese divergente de ale României - în schimbul unor bani negrii dați în Israel lui Dragnea și oamenilor lui și al unei protecții politice pentru aceștia!” a scris miercuri Victor Ponta.

 

Postarea integrală a lui Victor Ponta:

 

”Azi, 6 Iunie 2018 , Camera Deputatilor va vota un proiect de lege prin care se va comite CEL MAI MARE FURT DIN AVEREA STATULUI ROMAN din istoria - peste 10 MILIARDE DE EURO.

 

Scriu acest mesaj ( si il voi repeta in plenul Parlamentului) ca un avertisment pentru toti deputatii care azi se vor lasa folositi de catre un grup infractional transnational si vor comite cu mana lor acest furt urias - sa nu poata niciodata sa spuna ca “nu au stiut ce fac”! Iar cand va veni momentul sa plateasca in fata legii si a alegatorilor sa nu aiba nicio scuza in afara lasitatii lor!

 

Prin infiintarea Fondului Suveran ( o idee impusa lui Liviu Dragnea de catre un grup de afaceri din Israel- Rusia) tot ceea ce mai detine Statul Roman in companiile publice va trece in mod netransparent in maini private din afara tarii ! Tot ceea ce au construit parintii nostri in anii 60-70-80 ( si noi am modernizat si am facut profitabil in perioada 2012-2015) va trece in administrarea si apoi proprietatea unor straini care au interese divergente de ale Romaniei - in schimbul unor bani negrii dati in Israel lui Dragnea si oamenilor lui si al unei protectii politice pentru acestia!

 

Actiunile Statului Roman la Hidroelectrica, Nuclearelectrica , Aeroportul Otopeni, Portul Constanta, Salrom , Transgaz, Romgaz, Transelectrica , Electrica, etc - in valoare de peste 10 MILIARDE de Euro sunt scoase de la Guvernul Romaniei si trecute intr-un Fond administrat total netransparent si necontrolat timp de 6 ani de catre oamenii pusi de Dragnea ( prima propunere de Presedinte al Fondului a fost Darius Valcov)/ acest Fond NU mai trebuie sa respecte legile in vigoare privind administrarea societatilor cu capital de stat, nu mai este supus controlului Guvernului sau Curtii de Conturi, poate vinde actiuni si active fara sa respecte Legea Privatizarii si nu va face listari la bursa care presupun transparenta/ practic toate companiile Statului Roman vor fi administrate privat de catre niste oameni ai lui Dragnea - pana cand vor fi vandute bucata cu bucata catre “baietii destepti” din Israel si Rusia cu care a vorbit Dragnea !

 

Este datoria mea de inalt functionar al Statului , fost Prim Ministru, deputat de a va atrage atentia asupra acestui fapt de o gravitate fara precedent!

 

Sunt constient ca nu pot sa opresc azi acest furt colosal dar am obligatia sa transmit public aceasta informatie / deputatii din #ProRomania vom vota impotriva proiectului bagat “pe sest” in perioada in care atentia publica este concentrata pe alte subiecte - Opozitia formala PNL si USR sunt incapabile sa inteleaga semnificatia acestei decizii ( pierd timpul cu apararea lui Kovesi) , UDMR nu au niciun interes iar deputatii PSD - ALDE nu au curajul macar sa citeasca ceea ce voteaza .

 

Sunt de asemenea constient ca , dupa niste ani, cand ne vom trezi ca am ramas cu mana goala si companiile Statului vor fi deja in maini private , o sa avem scandal politic, dosare penale si cativa tapi ispasitori plimbati prin tribunale ca sa calmam poporul /

 

Privatizarile din anii 90 au transformat I reversibil industria romaneasca in locuri pentru Shopping Mall-uri si proiecte imobiliare asa si “FONDUL lui Dragnea si al prietenilor lui din Israel si Rusia” va distruge infrastructura energetica a Romaniei- peste 10 ani vom importa toata energia ( evident mai scumpa decat azi) de la firme din Rusia prin intermediari din Israel- Dragnea va cheltui milioanele primite prin Brazilia iar noi vom constata mioritic ca tara a fost ( iar) jefuita!

 

Acest mesaj este un avertisment! Si sunt convins ca il vor auzi toti!”.

 

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22