Toader spune că nu există termen pentru revocarea șefei DNA, dar Iohannis riscă suspendarea

Redactia | 07.06.2018

Tudorel Toader, a declarat joi, la Timișoara, că pentru revocarea procurorului-șef al DNA, Curtea Constitutională nu trebuie să dea un termen, însă președintele dacă nu dă curs cererii, riscă să fie suspendat pentru că ar comite o infracțiune.

Pe aceeași temă

 

 „Când treci bulevardul necorespunzător fapta e abatere disciplinară și amendă de la... până la...; dacă te urci la volan băut deja e o treaptă superioară, se încalcă legea penală cu închisoare de la... până la...; dacă încalci Constituția te duci pe treapta cea mai așa..., în care încalci legea fundamentală, dar care n-are nici amendă și nici închisoare, dar care Constituție și jurisprudență a CCR spun că toți trebuie să ne îndeplinim obligațiile izvorâte din legea fundamnetală”, a spus Tudorel Toader.

 

„Eu am mai spus și îmi exprim ferma convingere, nu cred că președintele republicii, indiferent cine e azi, cine e mâine sau peste șapte ani de zile, nu va da românilor un exemplu de nerespectare a legii fundamentale”, a adăugat ministrul justiției.

 

Ministrul Justiţiei a spus că „sancţiunea supremă” este votul alegătorilor.

 

„Până la urmă, sancţiunea supremă - că şi puterea asta pe care noi o delegăm, împărţim statul de drept în trei puteri, puterea asta vine de la popor, de la cel care îţi dă puterea în procesul electoral şi alegătorii te pot sancţiona la momentul respectiv. Mie mi-ai dat o amendă că am trecut neregulamentar, iar pe tine te alegem că nu ai respectat legea fundamentală?”, a completat el.

 

Dar Tudoel Toader a menționat explicit posibilitatea suspemdării din funcție: „Plus de asta, există şi altă sancţiune, mult mai severă, dar la care eu nu vreau nici măcar să pronunţ instituţia, pe care dvs. o ştiţi şi care ultima dată s-a aplicat acum 6 ani de zile”, a afirmat ministrul, referindu-se la suspendarea din funcţie a lui Traian Băsescu în 2012.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22