Arhivă PDF începând din 1990 I Abonamente Revista 22 I Access Abonați PDF


Dragnea, un discurs in care s-a luptat cu propriile fantome: Facem curatenie dupa sobolani
Iulia Mincu - - - -
2018-06-10
Actualitate Interna
5

Intr-un discurs de o jumatate de ora, Liviu Dragnea a amenintat si incercat sa cultive in manifestanti frica fata de ”statul paralel”. Dragnea s-a luptat cu propriile fantome: DNA, Kovesi, Iohannis, serviciile secrete, condamnarea, stalinism, securitate, presa ostila, denunturi etc. Multimea a reactionat insa cu vadita lipsa de entuziasm.

 

 Un discurs lung, amenintator, rupt de realitatea celor adusi la miting. Un discurs care s-a incheiat pe un ton belicos: ”Curățăm țara de mizeria împrășitată de acești șobolani. Vom veni din  nou și vom veni mai mulți și nu vom mai pleca pentru că suntem hotărâți să mergem până la capăt”.

 

 

In timpul discursului lui Dragnea pe cladirea guvernului a fost proiectat  mesajul #REZIST

 

 

Fragmente din discursul lui Dragnea

 

Am fost intrebat ce este statul paralel. Raspunsull este simplu: este exact cum ii spune numele, un sistem care foloseste institutiile statului intr-un mod nelegitim, paralel cu democratia, cu constitutia, cu vointa expriimmata la vot. Toate aceste lucruri pot fi cuprinse într-un singur cuvânt : Securitatea!

Au trecut trei ani si jumatate de cand Basescu a plecat, dar instrumentele au ramas. Procurorii corupti au ramas. I-ati vazut la televizor fabricand dosare, falsificand declaratii. Sefa DNA a ramas. Ati auzit-o anchetand guvernul doar pentru simplul fapt ca guverneaza, ati vazut-o arestand si umilind zeci de oameni care au fost apoi achitati. 

Au mai ramas generalii care actioneaza prin reteaua securista, ataca democratia prin ONG-uri finantate ilegal. Jurnalistii au ramas, fără să poată unul să spună din ce bani trăiesc. Ii vedeti mintind in ziarele si televiziunile lor.

 

Magistratii sub acoperire au ramas. Pe ei nu-i vedeti.  A rămas obiceiul de a folosi serviciile secrete și justiția în scopuri politice, să-i pună președintelui la picioare capete politice.

 

Au mai ramas 6 milioane de romani ascultati, șantajul și amenințareaprotocoalele secrete. Beneficiarii politici sunt cei care pierd alegerile la urne dar vor să le câștige prin DNA și SRI.  Ei sunt de cele mai multe ori și prizonierii statului paralel. Ataca democratia prin partide si ONG-urile finantate din strainatate.

 

Să nu-l invidiem pe Klaus Iohannis (huiduieli slabe) Salutați-l mai bine vă rog (alte huiduieli).

Credeți că are o problemă la ochi sau la dosar când spune că nu vede protocoalele?

 

Să nu-l invidiem nici pe Ludovic Orban. Să nu-i invidiem pe mulți ca ei, care cred că vor scăpa dacă stau mereu în gură cu cuvîntul corupție. Nu vor scăpa. Sunt niște unelte jalnice ale acestor securiști. E o frăție josnică, o cârdășie periculoasă, un contract care vrea să scoată democrația din joc. Acesta e portretul statutului paralel. Putem să-i spunem simplu, Securitatea

 

Statul paralel, securitatea, e boala cruntă care macină această țară, care a radicalizat societatea. Această boală e mai rea ca pe vremea vechii securități, oameni buni.

Staliniștii securiști vor să ne transforme pe toți într-un popor de denunțători, suntem șantajați să depunem denunțuri împotriva rudelor, prietenilor, a unor oameni pe care nu i-am văzut niciodată

 

E un plan odios de dezbinare a societății românești, de insinuare a terorii că oricine oricând poate fi luat, că oricine poate fi transformat in suspect. Vor să ne facă denunțători. să depunem denunțuri împotriva familiei, a colegilor. E un plan abil de insinuare a terorii, că oricine oricând poate fi luat, că oricine poate fi transformat in suspect

 

S-a mers mult prea departe, delațiunea ajunge să țină loc de probe, întreaga societate devine prizoniera terorii.

 

S-a ajuns prea departe! Întreaga societate devine prizoniera terorii. Toți am fost sau suntem atinși de mîna lung a statului paralel. E posibil să fii chiar tu unul din cei 6 milioane de români cărora le-au fost încălcate drepturile și libertățile (referire la minciuna lui Claudiu Manda, șeful Comisiei SRI).

Toți putem fi la un moment dat atinși de mâna lungă a acestui stat paralel.  Priviți la cel din stânga voastră, din dreapta, cel puțin unul din ei a fost ascultat sau interceptat.  E posibil să fi fost amândoi. Chiar tu, probabil, ai fost interceptat sau ești.

 

E posibil să fii chiar tu printre cei șase milioane de români cărora le-au fost încălcate drepturile și libertățile.  E mult prea mult, e intolerabil Și nici măcar nu contează dacă ești vinovat sau nu.

 

 Important e doar ca statul paralel să știe ce vorbești, ce gândești, ce simți și ce dorești. Cu cât știe mai mult cu atât devine mai puternic și mai represiv iar noi devenim mai vulnerabili. Tot ce spui vor folosi într-o zi împotriva ta. Să nu vă faceți iluzii că doar înalții demnitari vor fi victime: toți suntem sau putem deveni ținte ale acestor execuții!

 

 

Hai să vorbim și de celelalte categorii care credeau că nu sunt ținte: medicii, dascălii sunt puși sub urmărire pentru un buchet de flori! Oamenii de afaceri se tem să mai vorbească chiar și cu un portar de la instituție publică pentru a nu fi acuzați de trafic de influență! Nimeni nu e la adăpost! Oricine poate fi vizat de un denunț care să-i aducă o condamnare.

 

Vorbești cu cineva la telefon care e interceptat, riști un denunț la DNA! Te cerți cu vecinul – riști un denunț la DNA! Pentru ei nu mai contează adevărul, libertatea sau democrația. Contează doar denunțul.

Vă întreb: putem opri toate aceste lucruri? Da (slab).

Nu vă aud! Da (ceva mai tare)

Sunteți hotărâți? (Da)

 

Toți am plătit sute de milioane de euro pe filaje și interceptări. Statul paralel trăiește pe picior mare. Avem de zeci de ori mai mult mandate de interceptare pe siguranță națională decât SUA. Toți plătim din propriul buzunar amenzile CEDO pentru abuzurile procurorilor staliniști.

 

E mult prea mult! Cei care au făcut abuzuri trebuie să plătească.

De ce vor să ne îndepărteze de la putere prin abuz? Pentru că avem succes, vom depăși Portugalia și Grecia ca PIB. Vrem prosperitate, nu securitate! (Pauză de efect, reacție slabă).

 

Le e frică. Ei știu bine că suntem aproape să le destructurăm rețeaua, punând ordine în justiție. Statul paralel și oamenii lor se tem de adevăr ca dracul de tămâie. După Băsescu, Iohannis păstorește acest sistem. Fără statul paralel el n-ar fi câștigat procesul pe care toți ceilalți primari l-au pierdut. Falsul și uzul de fals ar fi ajuns pe masa unui judecător de drept penal.

 

Să stăm cu mâinile în sân? Să îi lăsăm să își bată joc de țară? Să-i lăsăm să își bată joc de țara asta? Să tremurăm de frica lor? Să nu mai creștem pensiile și salariile? Să lăsăm Justiția așa cum a aranjat-o Macovei?

 

Nu mai putem accepta aceste lucruri. Trebuie să spunem stop, gata cu abuzurile, cu denunțurile, cu securitatea, cu anchetele de tip sovietic, cu poliția politică. Ajunge.

 

Speranța mea vine și din numărul mare în care ați venit aici. Arată clar că nu suntem singuri. Am speranța că nu vom fi înfrânți niciodată. Niciodată! Mai devreme sau mai târziu vine ziua libertății! Niciodată nicio tiranie nu a câștigat lupta cu propriul popor.

 

Am fost întrebat de ce am ales culoarea alb. Albul simbolizează curățenia și noi asta facem. Curățăm țara de mizeria împrășitată de acești șobolani. Mi-a spus cineva că parcă suntem brigăzile albe. Suntem și brigăzile albe dacă e cazul.

 

 Am tot crezut că vor înțelege, că nu va trebui să ducem această luptă și în stradă. Le-am cerut mereu să nu mai incite la proteste, să nu mai manipuleze oamenii pentru a apăra acest sistem corupt, odios, toxic.

 

 Am hotărât să ieșim și noi și dacă nu vor înțelege că regimul lor s-a sfârșit, vom veni din  nou și vom veni mai mulți și nu vom mai pleca pentru că suntem hotărâți să mergem până la capăt. Românii s-au trezit din somnul cel de moarte în care-l adânciră barbarii de tirani.

TAGS : dragnea miting PSD statul paralel securitate
Comentarii
Vicentio B. 2018-06-10
„asta e cea mai cronică boală a unei societăți.”

afirma in format concluzie “Darie” ceea ce inseamna implicit o etalare de super „diagnostic“, adica implicit, ceilalti cititori ai unei asemenea “concluzi“, NU stiu “in ce lume traiesc".

In acest context, sunt nevoit sa atrag atentia lui “Darie” realitatea incontestabila si anume ca, NU exista, CORECT EXPRIMAT afirmatia “cea mai cronica boala”, CI formularea “cea mai frecventa boala cronica”
si/sau "cea mai grava boala cronica". Motivul consta in argumentele veridice cu privire la insasi notiunea “boala cronica” . In fond /in substanta o boala conica se refera la gravitate, durata, raspandire. Daca “Darie” ar fi folosit ghilimelele de rigoare, ar fi fost relativ in REGULA. Boala cronica NU este TRANSMISIBILA ! Insa, referirile lui “Darie” sunt efectiv transmisibile !

ADEVARUL consta in reala gravitatea si anume ca, Romania este Tara cu cei mai multi bolnavi cronici
din Europa. In TOP – 10, Organizatia Mondiala a Sanatatii a costat urmatoarel boli cornice in Romania:
1. Hepatita 2. Cancerul 3. Diabetul 4. Bolile cardio-vasculare 5. Bolile de rinichi 6. Bolile aparatului respirator 7. Afectiunile aparatului digestiv 8. Bolile psihice 9. Bolile batranetii 10. SIDA

Asa ca, sugerez lui “Darie” ca, in viitor sa acorde cuvenita atentia propriilor formulari, adica, sa NU considere pe ceilalti cititori niste “nestiutori”, ca sa nu spun “prosti”, “trogloditi”
Darie 2018-06-10
Se victimizează și își identifică persoana lui cu mulțimea - trăsătură tipică a dictatorului clasic. De asemenea, clasică și metoda hoțului strigând hoții. Nu patronul RTV a avut relații cu SRI și s-a îmbogățit de pe urma acestei instituții. La fel, nici patronul Antena 3, ci dimipotrivă, cei care-i trimit în judecată pe aceștia și mai ales pe Dragnea, reprezintă „securitatea”. De fapt, este copiat discursul anti-PSD binecunoscut, apoi degrabă re-etichetat și-înapoi la lume dat. Escrocherii simple, primitiv de simple. Nimic sofisticat. Melodii la darabană, la care țopăie tot bouleanul vesel că e adăpat la hidrantul banului public. În fond, toată cooperativa asta PSD e o construcție simplă. În România lipsește ceva. Lipsește reacția la abjecție. Pe termen lung poate duce la o societatea cu realitatea înlocuită de fantasme cu iz dogmatic, iar asta e cea mai cronică boală a unei societăți.
Vicentio B. 2018-06-10
@ Darie. "In Romania lipseste ceva.
CLASIC - "MADE in Romania" !

In Romania NU lipseste ceva. Din contra EXISTA ceva, si anume in ABUNDENTA, recte IPOCRIZIA, FATARNICIA, IMPOSTURA, INEPTIA, MINCIUNA, CALOMNIA, BADARANIA, MARLANIA ,CINISMUL, ZEFLEMISMUL CORUPTIA INSTITUTIONALIZATA, si mai ales LASITATEA. Pe aceste devenite "sporturi nationale, se bazeaza Dragnea & Co.

Deasemeni, ceea ce NU lipseste din Romania este stilul "concept" - "Made Darie", care NU reuseste sa-si etaleze O SINGURA PROPUNERE CONCRETA / VIABILA, si anume cu referire la CE TREBUIE FACUT. Asa numai de a reactiona VIA INTERNET cu asemenea "concepte" . in care obiectivul principal este "propria satisfactie in mesajul transmis", este ceva similar notiunii "de a bate apa in piua".

Formularea "cea mai cronica boala a unei societati"- in format CONCLUZIE,
este realmente FORMIDABILA prin "ORIGINALITATE" !
A Teodor 2018-06-10
Pana la Dragnea si PSD,din cate stiu eu,doar Pardidul Comunist si-a definit dusmanii de clasa in tara asta.Poate ar mai fi legionarii.Ramane de discutat.In sfarsit acest partid isi da arama pe fata.PSD este clar urmasul Paridului Comunist Roman care pentru a se legitima avea si el nevoie de un dusman de clasa.Dusmanul de clasa era numit "bandit" la comunisti iar la Dragnea dusmanul de clasa,dusmanul statului sau dusmanul romanilor este numit sobolan,basist,macovist sau sorosist.In plus,PSD ca si PCR se cred singurii aparatori ai valorilor traditionale romanesi.Dragnea si simpatizantii PSD se declara a fi romani adevarati (ceva imi aduce aminte de legionari).Daca nu esti cu PSD,daca nu esti simpatizant PSD inseamna ca esti dusman al romanilor si al statului roman.PSD zici ,roman zici. Nu am crezut ca dupa 43 de ani de la venirea comunistilor si alti 29 de ani de la Revolutie am ajuns de unde am plecat.Trist.Problema nu este daca scapam de aceste fantome ale secolului XX.Ca vom scapa sigur.Necazul este ca ne trece viata,ca imbatranim ,ca se irosesc generetii si generatii de romani.Este inspirata observatia autorului care spune ca Dragnea s-a luptat cu propriile fantome.Da,acest miting este expresia cosmarurilor unui bolsevic care a avut ghinionul sa se nasca putin mai tarziu,in alta lume si in alte vremuri.
nicolaie apolzan 2018-06-10
Dragnea vede in fata ochilor din cauza fricii de puscarie numai securisti,basisti,johanisti ,deci are nevoie de "tratament atomo-nuclear" ca cel psihic nu l ajuta, toti consultantii pe care i are,dimpotriva in gandul acestora clientul lor ii nevindecabil.
Total 5 comments.
Mai multe din Actualitate Interna
4275
 Bref
 Media Culpa
 Numarul Curent
DESENAND (CA) LUMEA
 Vis a vis
 Scrisori de la cititori
 Prieteni 22