PSD e nemulțumit de propunerea lui Iohannis la SIE. Vlase nu e pe placul lui Dragnea

Redactia | 14.06.2018

Social-democrații nu se așteptau și nici nu doreau desemnarea lui Gabriel Vlase la conducerea SIE. HotNews.ro citează surse din interiorul partidului de guvernământ care spun că liderul PSD, Liviu Dragnea, a fost luat pe nepregătite de această mutare a lui Iohannis.

Pe aceeași temă

 

 

 

"Nu știam de asta (nominalizarea lui Vlase). Iohannis a făcut o mutare împotriva noastră. L-a nominalizat pe Vlase fără să există o minimă comunicare cu partidul în acest sens. Vlase doar s-a repliat pe lângă Dragnea, el este mai apropiat de Ciolacu și Tudose", au spus sursele citate de Hotnews.ro.

 

Desemnarea lui Gabriel Vlase nu este pe placul lui Liviu Dragnea, iar liderul PSD ar fi fost luat complet pe nepregătite de Klaus Iohannis care a mutat într-un moment extrem de tensionat când se discută despre suspendarea sa.

 

De altfel, degringolada social-democraților se vede și din faptul că niciunul dintre lideri nu a luat poziție, așteptându-se semnalul lui Liviu Dragnea care să ia o poziție oficială în acst sens.

 

Deputatul PSD de Bacău Gabriel Vlase (47 ani) a fost propus joi de președintele Klaus Iohannis în funcția de director al Serviciului de Informații Externe, vacantă din septembrie 2016, de la demisia lui Mihai Răzvan Ungureanu. Vlase, aflat la al patrulea mandat de deputat, este vicepreședinte al PSD și se remarcă prin ceva anume în rândul liderilor PSD: o pasiune pentru servicii secrete și siguranță națională.

 

Background:

 

Vlase e una dintre numirile despre care s-a spus că vor fi făcute de PSD cât îl vor ține suspendat pe Iohannis și-și vor aranja apele după voia lor: demiterea lui Kovesi, a lui Horodniceanu, numirea lui Hăneală și alte mutări majore pentru consolidarea controlului asupra statului. Fost emul al lui Hrebenciuc, care a trecut de partea lui Dragnea atunci când acesta a strigat că Hrebenciuc și Tudose ar vrea să-i fure partidul, Vlase a fost recompensat cu funcția de vicepreședinte al PSD și cu cea de vicepreședinte al Camerei Deputaților. El este membru în Comisia pentru apărare, ordine publică şi siguranţă naţională şi membru al Comisiei speciale comune a Camerei Deputaţilor şi Senatului privind analizarea şi actualizarea cadrului normativ cu incidenţă în domeniul securităţii naţionale, A fost șef al comisiei de control al Serviciului de Informații Externe. Numele său apare în dosarul retrocedărilor în care a fost trimis în judecată Viorel Hrebenciuc.

 

"Preşedintele României, domnul Klaus Iohannis, a transmis joi, 14 iunie, în temeiul art. 65 alin. (2) lit. h) din Constituţia României, o scrisoare preşedinţilor celor două Camere ale Parlamentului, în care propune numirea în funcţia de director al Serviciului de Informaţii Externe a domnului Petru-Gabriel Vlase", arată Administraţia Prezidenţială într-un comunicat.

 

Liviu Dragnea se pregătea să îl acuze pe Iohannis că nu își exercita atribuțiile prezidențiale prin faptul că nu a nominalizat un șef al SIE de aproape doi ani. Această acuzație urma să se adauge la lista pregătită de PSD pentru suspendarea lui Iohannis, scrie G4Media pentru a explica mutarea surprinzătoare a lui Iohannis. 

 

Petru-Gabriel Vlase este vicepreşedinte al Camerei Deputaţilor, membru al Comisiei pentru apărare, ordine publică şi siguranţă naţională şi membru al Comisiei speciale comune a Camerei Deputaţilor şi Senatului privind analizarea şi actualizarea cadrului normativ cu incidenţă în domeniul securităţii naţionale, potrivit Agerpres.

 

El este absolvent al Colegiului Naţional de Apărare, Universitatea Naţională de Apărare, al Colegiului Superior de Securitate Naţională, Academia Naţională de Informaţii, şi doctor în Ştiinţe militare şi informaţii, Academia Naţională de Informaţii.

 

În septembrie 2016, Mihai Răzvan Ungureanu a demisionat din funcţia de director al SIE

 

Vlase apare și în dosarul retrocedărilor în care a fost trimis în judecată Viorel Hrebenciuc. „Deputatul Vlase Gabriel le oferă garanții celor doi inculpați (Adam și Sturdza – n.r.) că după dată de 11 septembrie 2012, când problemele cu justiția vor fi finalizate (făcând referire la decizia ce urmă să se dea la contestația în anulare), va încerca să schimbe ‘starea de spirit’ a celor de care depinde punerea în posesie a hectarelor de pădure”, se arată în rechizitoriul DNA.  

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22