Arhivă PDF începând din 1990 I Abonamente Revista 22 I Access Abonați PDF


Dăncilă a uitat și apoi i-a pocit numele premierului Estoniei în timpul conferinței comune
Dora Vulcan - - - -
2018-06-17
Actualitate Interna
0

Viorica Dăncilă i-a uitat numele premierului estonian, în timpul conferinței comune. Aceasta a fost ajutată de consilieri pentru a-i pronunța numele omologului său, în timpul declarației de presă susținută la Constanța, cu prilejul inaugurării primului zbor direct între Estonia și România.

 

 

Momentul stânjenitor pentru premierul Viorica Dăncilă s-a produs în timpul declarației de presă comună cu omologul estonian, susținută la Constanța pentru inaugurarea primului zbor direct între Estonia și România. Dăncilă și Ratas au ajuns împreună la Constanța venind din Estonia, unde premierul României a efectuat o vizită oficială.

 

”Am avut onoarea să-l am lângă mine pe prim-ministrul eston, Jüri…”, a spus Dăncilă, după care s-a oprit și s-a uitat disperată spre traducător, care a ajutat-o, fără ca Dăncilă să nimerească din prima numele corect al omologului său estoniain: ”Rates, Ratas, Jüri Ratas”.

 

Interesant e faptul că traducerea discursului lui Dăncilă s-a făcut din română în engleză pentru premierul Estoniei, deși Dăncilă a pretins permanent că vorbește engleză, ba chiar că a făcut-o atât de mulți ani la Parlamentul European încât s-a obișnuit să spună ”douăzeci douăzeci”, în loc de (anul) ”două mii douăzeci”. 

 

 

 

Minutul 0.50

TAGS : guvern dancila psd gafa nume premierul estoniei
Comentarii
Total 0 comments.
Mai multe din Actualitate Interna
3175
 Bref
 Media Culpa
 Numarul Curent
DESENAND (CA) LUMEA
 Vis a vis
 Scrisori de la cititori
 Prieteni 22