Arhivă PDF începând din 1990 I Abonamente Revista 22 I Access Abonați PDF


Dăncilă, în ajutorul lui Dragnea, atacă Justiția. Cei care-i cer demisia încalcă Constituția
Dora Vulcan - - - -
2018-06-21
Actualitate Interna
3

Dăncilă a lansat, în numele guvernului României, un atac împotriva Justiției la două ore de la condamnarea liderului PSD Liviu Dragnea. Dăncilă susține că decizia Curții este arbitrară și încalcă o decizie a CCR. Dăncilă mai spune că toți cei care-i cer demisia lui Dragnea încalcă Constituția.

 

 

 Comunicatul integral transmis de guvernul României și semnat de Viorica Dăncilă:

 

Decizia instanței de judecată în cazul președintelui PSD ne arată că modul în care în România se aplică legea este încă sub influența arbitrariului. Liviu Dragnea a fost condamnat pentru o faptă prevăzută de un articol pentru care există deja o decizie a CCR că trebuie modificat pentru a fi în acord cu regulile Constituției.

 

Într-un stat democratic, incertitudinile nu au ce căuta în înfăptuirea actului de justiție, iar atât timp cât există decizii ale CCR pe care unii judecători le acceptă, alții nu, nu ne putem gândi decât că această hotărâre de condamnare nu se va menține și după recursul din apel.

 

Cred cu tărie în nevinovăția președintelui PSD și îl asigur de toată susținerea mea la conducerea partidului și a Camerei Deputaților aceasta este singura atitudine corectă pentru respectarea prezumției de nevinovăție, așa cum ne cere Comisia Europeană, prin Directiva 2016/343.

 

Consider că cei care cer demisia președintelui PSD înainte de pronunțarea unei decizii finale, încalcă grav Constituția României, Directivele Europene și standardele Comisiei de la Veneția, care garantează toate prezumția de nevinovăție. Guvernarea PSD -ALDE rămâne unită, obiectivele noastre, angajamentele noastre, determinarea noastră rămân aceleași. Vom realiza programul de guvernare și vom duce până la capăt angajamentele pe care ni le-am asumat în fața cetățenilor, uniți și puternici în fața tuturor piedicilor puse de cei care nu doresc binele acestui popor.

TAGS : guvern psd dancila comunicat condamnare dragnea
Comentarii
nidru 2018-06-22
Papusa Dancila un model romanesc de succes!
Panait 2018-06-22
Cât e de proastă orătania asta! Nici acum nu-și dă seama că va cădea odată cu Dragnea și va face și ea pușcărie pentru ceea ce face acum,între altele, instigând la încălcarea legilor, nerespectarea lor, etc. Are deja multe pentru care va da socoteală. Totul din cauza prostiei ei monumentale și slugărniciei față de Dragnea. A scos-o borfașul din Teleorman din blocul jegos în care locuia, exact ca să se poată folosi de ea.
emil 2018-06-21
Gata cu golaneala institutionala, sa-si faca trolerul pentru puscarie.
Total 3 comments.
Mai multe din Actualitate Interna
30810
 Bref
 Media Culpa
 Numarul Curent
DESENAND (CA) LUMEA
 Vis a vis
 Scrisori de la cititori
 Prieteni 22