Arhivă PDF începând din 1990 I Abonamente Revista 22 I Access Abonați PDF


Antena 3 dă din casă și dezvăluie planurile PSD-ALDE : Violențe fără precedent
Brindusa Armanca - - - -
2018-06-25
Actualitate Interna
6

„Ediția specială” a lui Gâdea din 24 iunie, o duminică a protestelor pașnice în mai multe orașe din țară, a avut un refren bizar, repetat în diverse forme de-a lungul celor două ore de emisie:„Violențe fără precedent în România!”.

 

Burtiere furioase și montaje trucate au încercat să acrediteze imaginea unui război civil deja pornit, iar garnitura de lătrăi nelipsiți la A3 a dat în vileag, intenționat sau fără voie, planurile Puterii, pe cât de mârșave, pe atât de periculoase. Nicio vorbă despre agresiunea jandarmilor asupra protestatarilor din serile trecute, niciun cuvânt despre insultele de la vârful politicii aduse cetățenilor, nimic despre „șobolanii” lui Dragnea și nici despre umilirea mizerabilă a unei mari campioane prin întoarcerea pe dos a adevărului. De fapt, adevărul nu există pentru această oficină mediocră de propagandă a „Varanului”, apărată cu obstinație de CNA, deși sesizările pentru manipulare, pentru denigrare și alte derapaje grave curg cu zecile. Instrumentalizarea mass-media rămâne o celulă canceroasă a tranziției românești.

 

Așadar, emisiunea a prezis că săptămâna viitoare va fi una a violențelor de stradă, fiindcă președintele incită la violență (Gâdea, Ciuvică, Badea, Savaliuc), fiindcă mișcarea #Rezist și societatea civilă, care ies în stradă pentru „idealurile lu' pește”(Badea), reprezintă „un mecanism represiv și odios”(Șerban Nicolae-PSD), fiindcă se pregătește un „asalt asupra guvernului și parlamentului”(Gâdea), iar Realitatea TV și PRO TV instigă printr-o „campanie de minciuni mizerabile”(burtieră, Badea, Gâdea). Chemată să își spună părerea de la înălțimea fotoliului de europarlamentar, Norica Nicolai de la ALDE a îngroșat viziunea, declarând că prevede„escaladarea violenței individuale în violență socială”și, mai mult, că săptămâna viitoare dă„șanse agresivității”. Toate acestea sună ca un semnal, ca un punctaj de la partid, mai ales că toți cei din platou au spus același lucru în forme diferite, fără să existe un temei real și nici argumente. Bălăcărirea lui Mihai Șora a fost bifată și în această emisiune. A fost accentuată posibilitatea atacării și incendierii sediilor PSD. Ca prin minune, s-a și realizat, la Satu-Mare, unde s-a reclamat prezența a două cocktailuri Molotov la intrarea în sediu. Modelul incendierii Reichstagului încă bântuie memoria rănită a Europei.

 

Antena 3, devenită canal oficial unde poposesc demnitarii puterii să dea semnale, pumni sau decrete, nu s-a dezmințit nici de data aceasta. A dat „din casă” arătând cam ce ar putea pune la cale Dragnea și grupul său infracțional:

 

- proteste zilnice la Cotroceni pentru demisia președintelui (Badea)

 

- sesizarea justiției și a altor instituții ale statului pentru difuzarea de „fake news” în legătură cu modificările aduse Codului de Procedură Penală (Șerban Nicolae, Badea)

 

- accelerarea adoptării modificărilor Legii ONG-urilor pentru a interzice organizațiile de tip fascist (id est: #Rezist)

 

- lovirea(„să-i ardă una în spate”) lui Mălin Bot care face „scandal monstru pe bani”(Ciuvică, Badea)

 

- Ordonanță de Urgență pentru adoptarea modificărilor CPP

 

- Ordonanță de Urgență pentru a-i „lustra” pe magistrații care au colaborat cu SRI (Savaliuc și Șerban Nicolae)

 

-încurajarea Jandarmeriei și a Poliției să intervină în forță împotriva protestatarilor și împotriva opoziției (Gâdea, Ciuvică etc.)

 

Un breaking news de pomină a oferit publicului turmentat „Cântarea lui Erdogan”, câștigător al primului tur în alegerile din Turcia, plus concluzia  că Erdogan trebuie luat ca model pentru „patriotsmul” său și pentru „regimul ferm” necesar și în România. Asta e direcția (bună, din perspectiva A3) în care partidul condus de Dragnea

TAGS : dragnea condamnat execuutare Antena3 gâdea proteste violente ordonanta urgenta Serban Nicolae ciuvica badea iohannis presedinte #rezist
Comentarii
Darie 2018-06-25
De frica unui jurnalism supus cenzurii -- situație pe care românii au trăit-o decenii -- avem libertatea totală a presei. Dar, libertate totală înseamnă lipsă de orice responsabilitate. De altfel, libertatea presei presupune buna intenție a jurnalistului, dar același concept nu spune nimic despre ce urmează să se întâmple când buna intenție lipsește. De asemenea, ce se întâmplă când instituții ca CNA sau Avocatul Poporului există ca formă, dar fără nici un fond? Românii descoperă astăzi că nu ajunge să construiești instituția din cărămizi, garduri și fier beton. Îți mai trebuie oamenii fideli ideilor care stau la baza înfințării instituțiilor respective! O mână nevăzută clatină mereu democrația românilor construită pe nisip. Această mână nevăzută este o excrescență crescută chiar din corpul nostru social, iar cauza e veche și vine de atunci, de când am crezut în sinea noastră că democrație înseamnă să punem mână pe prosperitatea occidentală și cam atât. Atâta am dorit și atâta avem! În rest, un deșert moral. Libertatea și-a arătat natura ei divină, punându-ne în față o oglindă perfect șlefuită. Acum ne vedem. Surpriză mare, da! Ăștia suntem: Antena 3, România Tv, PSD etc. ”Trei milioane și toate trei”, da. Atunci când românii își vor da seama că în prosperitate fără spirit nu e nimic, atunci se va naște o nouă Românie. Până atunci România nu există, decât, cel mult cu garduri, cărămizi și fier beton, iar toate astea doar prin ele însele sunt neputincioase și sunt ca și cum nu ar fi.
Camelian Propinatiu 2018-06-25
Furia cu spume vine de la pierderea de audienţă creată de condamnarea lui Dragnea.
gigi 2018-06-25
Cand n-ai dusmani, ii creezi tu singur. Efectiv vor sa opreasca protestele prin inscenarea unor "lovituri" asupra "ingerasilor" de la PSD. Acum sintagma "stat paralel" nu mai este suficienta, ci se incearca anihilarea acestor oameni care protesteaza si care doresc normalitatea in tara, prin crearea unei imagini negative false de oameni violenti, care vor sa atace sediile PSD, care vor porni violente in oras asupra sediilor PSD si cladirii parlamentului, etc, adica un fel de teroristi inventati la Revolutia din 89. Nu este exclus ca jandarmeria sa primeasca ordine si sa fie mai dura cu demonstrantii, asa cum a fost saptamana trecuta. In aceste conditii, vor sa descurajeze orice proteste. Noi, cei care protestam, nu suntem niste golani si nu dorim sa ni se creeze astfel de imagini negative.
emil 2018-06-25
Viziunea echilibrata lipseste cu desavarsire in media romaneasca. Exagereaza atat a3 cat si r22, realitatea sta la mijloc.
emil 2018-06-25
@R22. Cei mai titrati mistificatori posteaza eseuri fake in R22 nu pe burtiara H3.
boiemil 2018-06-25
Emilule, inainte sa bati campii ai citit articolul?

Nu l-ai citit pentru ca altfel nu te-ai mai fi facut de ras: el REDA ce face haznaua, ce scrie pe burtiere etc. UNDE E EXAGERAREA?
Total 6 comments.
Mai multe din Actualitate Interna
37515
 Bref
 Media Culpa
 Numarul Curent
DESENAND (CA) LUMEA
 Vis a vis
 Scrisori de la cititori
 Prieteni 22