Arhivă PDF începând din 1990 I Abonamente Revista 22 I Access Abonați PDFCondamnarea
2018-06-26
6
Ce-nceput de vară! Nici cei mai pesimiști dintre noi nu și-ar fi imaginat un sezon estival atât de încărcat: modificări genetice la codurile penale, moțiune de cenzură, condamnarea lui Dragnea la închisoare cu executare, suspendarea președintelui (în curs de proiectare), proteste masive în stradă.

Totul a început cu modificarea codurilor penale. Decodificate ele transmit același mesaj: liber la furat, fraților! Poftiți la infracțiuni, tovarăși! Aceasta este țara voastră și a urmașilor urmașilor voștri. Ce-i harnici plece unde vor. Liderii coaliției au dovedit astfel că îi respectă pe corupți căci din ei se trag și nu au uitat de unde au plecat. De-acum, un proces se va face într-un an sau nu se va mai face deloc. Iar la câte piedici sunt în calea unei condamnări, probabil că la pușcărie se va intra numai pe liste: cine a denigrat PSD, cine se ascunde de recuperatori sau vrea să iasă din anonimat. Modificările penale au avut succes de public: mii de oameni au protestat în stradă, la București și în țară – și chiar și în Parlament unde Dragnea, Tăriceanu și Dăncilă au fost huiduiți la scenă deschisă. Vexat, Tăriceanu a considerat că “asemenea manifestări sunt de tip fascist”. Ilici le zicea “de tip legionar” în ‘90. Acum vede și Tăriceanu steaguri verzi: “așa a început fascismul și comunismul în Europa”. Da, exact așa: cu lideri care ajunși la putere și-au făcut de cap precum Dragnea și Tăriceanu. Niște scârbe. Și totuși PSD a primit o lovitura în cap chiar din zona asediată: justiția (ÎCCJ) l-a condamnat pe Dragnea la 3,6 ani cu executare în procesul angajărilor fictive la CJ Teleorman. Ghinion! Se așteptau la un Happy-end și au încasat un Daddy-end. Sigur este o condamnare în primă instanță așă că Dragnea beneficiază (din partea coaliției) de prezumția de nevinovăție care la noi se aplică numai inculpaților nu și cetățenilor cinstiți care sunt tratați ca vinovați în orice instituție la care apelează. Și dacă protestează. Conform tradiției, PSD a sărit în susținerea marelui condamnat iar Dragnea a ieșit la rampă amenințând că va lupta până la capăt cu statul paralel care “va fi zdrobit” fiindcă “vom fi mult mai fermi și mai radicali”. Păzea! Daddy devenit Dracula! Dragnea pare mai pus pe rele ca niciodată. Practic a declarat război (hibrid) României și democrației anunțând că renunță la Parlament și recurge la ordonanțe. Aici intră în scenă Dăncilă. Angajată și ea fictiv ca premier deși e cu mintea la fund, Dăncilă va semna ordonanțele dictate de Dragnea ca să supună justiția și să-și scape pielea. Asta daca Dăncilă nu încurcă textele. În consecință, Dragnea rămâne în fruntea Camerei (unde și el este angajat fictiv pentru că n-o prea frecventează) și în fruntea PSD căruia dupa cum se vede ce i-e scris, în frunte i-e pus: condamnat la 3,6 ani cu executarea țării. În acest context agitat, Iohannis a declarat că va candida pentru un nou mandat prezidențial și că nu se teme de suspendare. Dragnea a declarat și el ca nu se teme “nici de Iohannis, nici de Hellvig, nici de Kovesi, nici de Ponta”. Nici de Tăriceanu? Nici de Firea? Căci amândoi au câte-un stat paralel la dispoziție. Problema lui Dragnea e însă că nu se teme nici de Dumnezeu.

TAGS : dragnea condamnare dancila coduri penale tariceanu ordonanta
Comentarii
George Santo 2018-07-01
Stimata Doamna,

Va multumesc.
O analiza mai, profunda, mai limpede,nu exista.


George S.
MIHAI 2 2018-07-01
Ba a lui Liiceanu e si mai profunda.
Cat priveste limpezimea APANOVA e recordmena absoluta.
Doamna Serbanescu e si dansa performanta , dar
deocamdata e la nivelul Simonei Halep cand inca nu castigase Rolland Garos ul
Itrina 2018-06-28
Sper ca al doilea complet de judecata sa-l condamne definitiv si poate asa se vor trezi si PSDeii!
Jean-Paul 2018-06-27
Felicitari, d-na Serbanescu!
Textele dvs sunt atat de limpezi precum cristalul si cred ca ar trebui multiplicate sub forma de fluturasi pentru a ajunge sub ochii a cat mai multor cetateni. Poate, asa se vor mobiliza si vor participa la proteste impotriva asupritorilor penali din psd....
De ce n-ar putea magistratii sa refuze sa tina cont de aceste ordonante, tocmai fiindca se stie ca sunt contrare spiritului legii, ca urmaresc sa favorizeze infractori, judecati deja? Un guvern incompetent si penal, prin ceea ce face impotriva tarii, nu trebuie respectat , in sensul de a aplica ordonantele acestuia care nu au scopul de a contribui la propasirea tarii ci doar sa scape niste infractori de pedeapsa bine meritata??? Daca leprele psd-alde vor incerca sa faultezespiritul legii si vor incerca sa-l scape de puscarie pe guzganul sef, aka liviu dragnea, magistratii n-ar trebui nici un minut sa se simta legati sa aplice o asemenea mizerie. iar ccr ar trebui pus la testul suprem, acela de a-si spune parerea despre ordonantele ucigase. va avea tupeul de a le recunoaste valoarea juridica, tov dorneanu? Va indrazni sa ne abureasca ca de obicei cu mintea lui paralogica, apeland la sofisme expirate, cum ca ordonantele sunt in regula?
Dar trantorul de ciorbea, isi va mesteca linistit posmagii rezultati din mita primita de la penalii din parlament, constand din salariu dar si pensie speciala, acordate in avans, ca sa doarma in loc sa respecte, a la carte, fisa postului?
Laura Bretan 2018-06-29
Ia să vedem: când şi-au făcut facultăţile judecătorii de la vârful instituţiilor grele - CCR, ÎCCJ & altele? Sunt bătrâni, deci - pe vremea lui Ceauşescu. Au mentalitate învechită, nu prea au respect pentru valori de gen onoare, onestitate, responsabilitate.Cred că nici nu văd vreo legătură între "morală" şi "drept"( a se vedea stilul în care-şi construiesc textele oficiale - greoi, adesea străin de logică, dar abundent, mult, enorm, că - de! - au prejudecaţi vechi. Mă refer la convingerea celor superficial educaţi, inclusiv profesional, că, dacă înşiri cuvinte cu nemiluita, intimidezi şi pari mai deştept decât eşti. Fals! Dacă în capul cuiva e ceva clar, se exprimă clar. Aaa, altceva e când vrei să "abureşti mocofanii", "să-i bagi în ceaţă" - faci pe sibilinicul.)
nimeni 2018-06-26
"Ce-i harnici plece unde vor."
CEI!!!!
Total 6 comments.
Recomandari
4396
 Bref
 Media Culpa
 Numarul Curent
DESENAND (CA) LUMEA
 Vis a vis
 Scrisori de la cititori
 Prieteni 22