Unele firme nu lucrează miercuri pentru ca angajații să poată protesta în fața Parlamentului

Redactia | 26.06.2018

Gestul unor companii vine după apelul făcut de USR care le-a cerut angajaților să-și ia o zi iberă miercuri, când în Parlament este dezbătută și votată moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Dăncilă.

Pe aceeași temă

 

 

 

Astfel, oamenii care nu sunt de acord cu modul in care PSD, si in Guvern, si in Parlament, se face scut în jurul lui Liviu Dragnea, chiar si dupa cea de a doua condamnare, atacand justitia si statul de drept, sunt chemati de la ora 12:00 in fata Parlamentului.

 

Mai multi oameni au salutat initiativa si au anuntat, in mediul online, fie isi iau ziua libera, fie isi petrec pauza de masa in fata Parlamentului. Insa, mai mult de atat, sunt si firme care si-au anuntat clientii si colaboratorii ca miercuri au inchis, pentru a le permite angajatilor care doresc sa mearga in strada.

 

Primii care au anuntat au fost cei de la Papaya Advertising.

 

"Dorim sa anuntam clientii, furnizorii si colaboratorii Papaya Advertising ca agentia va fi inchisa in ziua de miercuri, 27.06.2018. Am luat aceasta decizie pentru a da posibilitatea tuturor colegilor nostri sa aiba o zi libera, zi in care ii puteti gasi in fata Parlamentului, la intrarea dinspre Parcul Izvor. Incepand cu ora 12:00. Va multumim pentru intelegere. Conducerea", este mesajul postat luni seara pe Facebook.

 

Papaya este agentia de publicitate care a realizat reclama pentru Transavia, viralizata dupa ce, in vremurile pe care le traim, cand politicul incearca sa subjuge justitia, oameni cu functii inalte in stat cer iertare puscariasilor si nivelul de cultura si discurs al celor cu functii publice este la cel mai jos nivel, vorbeste despre principii, integritate si verticalitate ca stalpi de baza ai unei Romanii puternice.

 

 

Tot cei la Papaya sunt si in spatele reclamelor de la vopseaua Savana care ironizeaza greselile de gramatica elementara pe care le fac actualii lideri politici.

 

 

Mesajul a fost publicat si de cei de la IQAds, care au incurajat si alte companii din domeniu sa faca acelasi lucru: "Salutam initiativa si suntem curiosi daca mai sunt creativi ai industriei care trag chiulu' de la munca maine, pentru a merge la jobul celalalt, mai part-time, asa, de cetatean preocupat".

 

De asemenea, o alta firma, de data aceasta din domeniul asigurarilor, a anuntat marti dimineata ca miercuri e zi nelucratoare.

 

"In atentia clientilor si colaboratorilor nostri, miercuri 27.06.2018, niciun punct de lucru al ARP Holding nu va functiona. Am luat aceasta decizie pentru a da ocazia colegilor sa aiba o zi libera in care sa faca orice isi doresc, cum ar fi un protest spre exemplu, in fata unui Parlament oarecare, dintr-o oarecare Romania, incepand cu ce ora vor ei, sa spunem ora 12:00, undeva la intrarea intr-un oarecare parc, sa spunem Izvor! Va multumim pentru intelegere!", e mesajul postat de ARP Asigurari.

 

Internautii lauda initiativa celor doua firme, insa sunt si comentarii care fie le spun ca nu au de lucru si, de aceea, isi permit sa ia pauza o zi, fie ca "ati intrat in gasca lui Dide, Bot si Sandu". La cel din urma, postat la ARP, acestia i-au raspuns cetateanului cu mesaj critic: "noi avem o gasca mult mai mare, de peste 20 de milioane de oameni, se numeste Romania!".

 

Si Humanitas a anuntat ca da invoiri "pentru interes personal-civic" celor care vor sa participe la protest.

 

"Ne intalnim miercuri, 27 iunie, de la ora 12:00, in parcul Izvor din fata Parlamentului, si de la ora 19:00, in Libraria Humanitas de la Cismigiu, la lansarea cartii 'Va vedem!'", a anuntat editura pe Facebook, impreuna cu o fotografie a biletului de voie.

 

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22