Emisiunea ”Starea nației” a fost scoasă, oficial, din grila TVR

Dora Vulcan | 27.06.2018

Conducerea TVR a decis scoaterea de pe post a emisiunii "Starea naţiei", realizată de Dragoş Pătraru, se arată în notificarea transmisă jurnalistului şi semnată de directoarea TVR, Doina Gradea.

Pe aceeași temă

 

Anunțul a fost făcut de deputatul  PNL  GIgel Știrbu, preşedintele Comisiei pentru Cultură, arte, mijloace de informare în masă din Camera Deputaţilor, pe pagina sa de Facebook. 

 

” Cenzura PSD a reușit la TVR!

 

La comanda domnului Dragnea, conducerea TVR a scos de pe post una dintre cele mai bune emisiuni difuzate la TVR cu o cotă de audiență ridicată, “Starea nației”. Concret, domnul Dragos Pătraru a primit o notificare prin care i se aduce la cunoştinţă faptul că “Societatea Română de Televiziune (SRTv), a decis denunţarea unilaterală a Contractului de cesiune nr. A1063/27.09.2017, astfel cum acesta a fost modificat şi completat prin Actele adiţionale nr. 1/16 ianuarie 2018 şi nr. 2/ martie 2018.”

 

Cauzele denunţării Contractului au fost afirmaţiile făcute de dl Pătraru în spaţiul public, precum şi cele din cadrul emisiunii ’’Starea Naţiei”, ca de exemplu: “Date fiind componenţa noului CA, din care fac parte persoane care au exercitat în trecut presiuni editoriale la adresa noastră, comportamentul noului PDG, Doina Gradea, faţă de angajaţi, măsurile editoriale luate împotriva interesului public în privinţa mai multor producţii, încercările de intimidare la adresa acestei emisiuni - noi, cei de la Starea naţiei, NU vom mai accepta să producem această emisiune aici, după încheierea prezentului sezon, dacă lucrurile nu se vor schimba. Nu facem muncă patriotică, departe de noi asta, dar spre deosebire de conducerea asta numită politic, noi am venit cu bani de acasă la TVR, am investit aici aproape 50.000 de euro, împreună cu prieteni şi fani ai emisiunii, în decor, birouri, amenajări, tehnică, facem emisiunea zilnică cu cea mai mare audienţă la postul public şi nu mai putem gira, prin prezenţa noastră aici, o echipă de conducere care nu dă doi bani pe interesul public”

 

Dezvăluirile jurnalistului Dragoș Pătraru nu fac decât să confirme situația revoltătoare din televiziunea publică: conducerea nu doar că a încercat dar a și reușit eradicarea jurnaliștilor care nu ridică osanale partidului PSDragnea.

 

Este evidentă subordonarea politică a politicii editoriale din TVR, iar rolul televiziunii publice nu mai este de ceva timp acela de a informa corect și imparțial publicul. Formula „Televiziunea publică” este una perimată , pentru că TVR nu mai este o televiziune publică, ci una a unui partid.

 

Este o situaţie foarte neplăcută prin care trece Televiziunea Publicitară PSD, iar cetățenii români plătitori de taxe la buget nu cred că vor inghiți la nesfârșit să finanțeze cenzura și lipsa de profesionalism. Este inadmisibil ca într-o staţie publică, plătită din banii contribuabililor, cineva numit politic să intervină cu bocancii în politica editorială și să scoată de pe post emisiuni bune dar neconforme cu standardele PSDragnea de a respecta o continuă propagandă de a ridica în slăvi pe conducătorii săi.

 

Traversăm o perioadă tulbure, în care politicul este “în tot și toate”, si este evident faptul că societatea românească are nevoie de un nou restart. Și acesta e posibil doar prin eliminarea lui Dragnea și a acoliților săi din viața publică.”

 

 

Dragoş Pătraru, realizatorul emisiunii "Starea naţiei", difuzată de TVR, spune că nu a fost o surpriză notificarea venită din partea conducerii SRTv privind scoaterea din grilă şi precizează pentru News.ro că a respectat "toate clauzele", iar afirmaţiile sale privind acapararea televiziunii publice de către grupuri de interese politice şi economice este o temă de interes public, aşa cum prevedea contractul. Jurnalistul a transmis că emisiunea se va vedea pe micile ecrane şi online din 6 august.

 

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22