Arhivă PDF începând din 1990 I Abonamente Revista 22 I Access Abonați PDF


Președintele Klaus Iohannis a revocat-o pe Laura Codruța Kovesi din funcția de șef a DNA
Laurentiu Gheorghe - - - -
2018-07-09
Actualitate Interna
3

Purtătorul de cuvânt al Administrației Prezidentiale, Madalina Puscalau, a anuntat ca presedintele Klaus Iohannis a semnat decretul de demitere a Laurei Codruta Kovesi din functia de sef al DNA.

 

 

”Prin decizia numărul 358/2018 CCR a decis că președintele trebuie să semneze decretul de revocare al doamnei Laura Codruța Kovesi. Prin urmare, prin urmare în executarea deciziei CCR, președintele Klaus Iohannis a semnat decretul de revocare din funcție al Laurei Codruța Kovesi”, a anunțat Mădălina Dobrovolschi, purtătorul de cuvânt al președintelui.

 

Șefa DNA, Laura Codruța Kovesi a anunțat că va face o declarație de presă la ora 12.00

 

Declarația integrală citită luni dimineață de Purtătorul de Cuvânt al Președintelui României:

 

”Președintele României, domnul Klaus Iohannis, consideră că România nu poate face pași înapoi de la statutul de țară în care domnește legea și în care supremația Constituției este respectată. În România, lupta împotriva corupției nu trebuie să fie diminuată ori blocată în niciun fel. Dimpotrivă, trebuie să continue. Niciuna dintre instituțiile implicate în lupta împotriva corupției  nu trebuie să fie supusă presiunilor sau încercărilor de decredibilizare.

 

Președintele Klaus Iohannis subliniază că România este și trebuie să rămână un stat de drept. Statul de drept, ca și democrația autentică, se manifestă zi de zi, prin decizia și alegerea fiecărui cetățean de a respecta, mai presus de orice, Constituția și legile acestei țări. O abatere de la acest principiu ar însemna, de fapt, o lovitură și o diminuare a statului de drept.

 

Într-un stat de drept, hotărârile Curții Constituționale trebuie, toate, respectate. Tocmai de aceea, judecătorilor constituționali le revine responsabilitatea uriașă ca, în asigurarea supremației Constituției, să nu se îndepărteze de la spiritul acesteia, care se fundamentează pe tradițiile democratice ale poporului român și pe idealurile Revoluției din Decembrie 1989.

 

Însă, hotărârile Curții Constituționale trebuie respectate și aplicate nu numai de către Președintele României, ci și de majoritatea politică, o majoritate care decide modificări legislative cu impact major asupra statului de drept.

 

Prin Decizia nr. 358/2018 Curtea Constituțională a decis, și citez aici: Președintele României urmează să emită decretul de revocare din funcție a procurorului-șef al Direcției Naționale Anticorupție, doamna Laura Codruța Kövesi.

 

Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a afirmat constat, că respectă Constituția și legile țării și a acționat permanent în acest sens. Prin urmare, în executarea deciziei Curții Constituționale nr. 358/2018, Președintele României, domnul Klaus Iohannis,  a semnat, astăzi, decretul de revocare  a doamnei Laura Codruța Kövesi din funcția de  procuror-șef al Direcției Naționale Anticorupție.

 

Președintele României, domnul Klaus Iohannis, subliniază că lupta împotriva corupției nu trebuie, în niciun caz, abandonată sau încetinită. Corupția afectează viața fiecărui cetățean și dezvoltarea României. Banul public nu poate fi folosit în interes personal sau de grup, iar deturnarea resurselor publice și blocarea luptei anticorupție se traduce prin lipsa de spitale, școli, autostrăzi, administrație publică eficientă.

 

Președintele României, domnul Klaus Iohannis, atrage atenția că, indiferent de numele procurorului-șef al Direcției Naționale Anticorupție, această instituție are obligația să-și continue activitatea în mod profesionist, la cel mai înalt nivel de performanță.

 

TAGS : klaus iohannis revocare dna laura codruta kovesi
Comentarii
Isoscel 2018-07-09
Daca Presedintele nu are in spatele acestei hotarari neasteptate un plan de rezerva recuperator, atunci nu doar ca va exista o mare tristete, deziluzie si revolta a romanilor, dar si a strainilor care ne-au sustinut . Si in cele din urma o mare si definitiva infrangdere a celui care A FOST PENTRU CATVA TIMP PRESEDINTELE ROMANIEI , DOMNUL W.K. JOHANNIS !
P.S. D-l Emil Constantinescu s-a plans la plecare ca a fost invins de servicii, Este ceva mai onorabil decat sa fii invins de Iorhache, Toader si Dorneanu, niste nulitati absolute la dispozita infractorului Dragnea !
MIHAI 2 2018-07-09
Exista si solutia ca Distinsa Doamana Kovesi sa isi dea DEMISIA printr-un discurs in care sa ii faca de cacao pe cei de la Curtea Constitutionala.

Toti fnii ei ar fi perceput-o ca o martira si o persoana inteleapta.

Putea chiar sa sublinieze ca demisioneaza pentru a menaja institutiile Statului care nu sunt inca invadate de Ciuma Rosie in primul rand Presedintia pusa sa dea cu mopul dezonarei la orinul CCR.

Daca ar fi facut asa - ea ar fi devenit o eroina, iar relatia dintre Johannis si Ciolos s-ar fi mentinut cat de cat functionala , in speranta unei viitoare colaborari Presedinte - Premier cand edificiul putred pesedist se va prabusi.

Acum negresit Ciolos va sari la beregata lui Johannis al carui fotoli Cotrocean il viseaza - nu se stie pe ce considerente.

Va semnalez momentul itoric in care personalitatea dizarmonica a Codrutei a impiedicat-o sa ia decizia potrivita.

Daca veti cauta in biogtafia politico profesionala a Monicai Macovei veti gasi de asemeea multe astfel de momente
psihopatologice.
emil 2018-07-09
Statul de mafioti da lovitura de gratie poporului roman prin mercenarul laș Iohannis ce a vandut-o pe Kovesi la troc in schimbul banilor câştigati ilegal din închirierea caselor furate si unui nou mandat....
Total 3 comments.
Mai multe din Actualitate Interna
2681
 Bref
 Media Culpa
 Numarul Curent
DESENAND (CA) LUMEA
 Vis a vis
 Scrisori de la cititori
 Prieteni 22