Arhivă PDF începând din 1990 I Abonamente Revista 22 I Access Abonați PDF


Radio Europa Liberă anunță reintrarea pe piața media din România și Bulgaria
Laurentiu Gheorghe - - - -
2018-07-19
Actualitate Interna
1

Radio Europa Liberă (Radio Free Europe/Radio Liberty, RFE/RL) își reiau din decembrie 2018 transmisiile și vor lansa noi emisiuni de știri în România și Bulgaria, pentru a consolida peisajul media din cele două state, se arată într-un comunicat de presă.

 

 

 

În ambele țări, această lansare va marca revenirea RFE/RL. În Bulgaria, postul de radio a emis până în 2004, iar în România, până în 2008.

 

„Sperăm ca acoperirea noastră, realizată de jurnalişti locali, să ajute la creşterea unei prese libere, să promoveze valorile şi instituţiile democratice şi să stârnească discuţii în ambele ţări privind locul lor în NATO, UE şi alte organizaţii internaţionale. Suntem nerăbdători să încheiem parteneriate cu presa locală independentă şi societatea civilă”, a transmis Thomas Kent, preşedinte al RFE/RL.

 

Oficiali, reprezentanţi ai societăţii civile şi jurnalişti din ambele ţări şi-au exprimat îngrijorarea că dezinformarea, corupţia şi divizarea socială subminează sistemele politice.

 

Începând cu decembrie 2018, RFE/RL va oferi analize şi materiale multi-media în Bulgaria şi România şi va face parteneriate cu presa locală pentru a da amploare proiectelor existente care promovează responsabilitatea publică şi demască ştirile false.

 

RFE/RL are deja birouri, în Balcani, în Bosnia şi Herţegovina, Kosovo, Macedonia, Muntenegru şi Serbia. În plus, deţine un serviciu de limbă română în Republica Moldova.

 

Reţeaua RFE/RL oferă informaţii pentru 26 de milioane de oameni, în 25 de limbi şi 20 de ţări, unde libertatea presei este restricţionată sau unde presa nu este dezvoltată complet. RFE/RL este o companie media independentă editorial, finanţată printr-un grant oferit de Congresul American prin Broadcasting Board of Governors.

 

TAGS : radio europa libera revenire romania bulgaria
Comentarii
Darie 2018-07-21
Semn rău! Sper să nu ajungem ca postul să emită din altă țară pentru București, în loc să emită din București pentru București. Cred că la ora asta toți marii investitori din România regretă investițiile făcute în această zonă. S-ar putea ca unii chiar să ia măsuri pentru a mai atenua din inconfortul regretului resimțit pe banii lor. Goliciunea societăților din est începe să se arate în toată ''splendoarea''. SUA dă un ton, iar tonul face muzica. Societăți indiferente, sau chiar ostile ideii de democrație și ostile valorilor și libertăților individuale, se ivesc pe aici, prin est, ca ciupercile după ploaie. O ”ploaie ciobăneacă” de prin 2012 și care a devenit pe măsura trecerii timpului din ce în ce mai torențială. Deja un taifun, astăzi poate fi conturat și pe Google Maps, și pe oricare hartă globală. Taifunul trece, sigur, dar ce rămâne în urma lui trece mai greu. Cu siguranță, la sfârșitul celor patru ani ai PSD România va fi un alt stat, cu o altă organizare politică, asta mai pe față - mai pe ascuns(evident, mai mult pe ascuns), iar vremea când UE nu va mai avea nici un cuvânt de spus pe aici e mai aproape decât credem. De fapt, la ora actuală singura legătură care ține încă România legată de Europa sunt investițiile străine, pentru că de împărtășirea acelorași valori e clar că nu mai poate fi vorba. Adevărul știut va deveni adevăr văzut: România a vrut doar prosperitatea materială a Occidentului și nimic mai mult. Nimic mai mult! Un deja vu întâlnit la nivel global. România? România a avut vreo 25 de ani de democrație pură în ultimii o sută de ani. Intuiția viitorului ține de o bună cunoaștere a tecutului, mda.
Total 1 comments.
Mai multe din Actualitate Interna
1050
 Bref
 Media Culpa
 Numarul Curent
DESENAND (CA) LUMEA
 Vis a vis
 Scrisori de la cititori
 Prieteni 22