Arhivă PDF începând din 1990 I Abonamente Revista 22 I Access Abonați PDF


Vedem Just depune plangere penala impotriva sefului Jandarmeriei si a ministrului Dan
Redactia - - - -
2018-08-11
Actualitate Interna
1

Asociatia Vedem Just anunta ca va depune plangeri penale pe numele sefului Jandarmeriei, dar si impotriva ministrului de Interne Carmen Dan dupa interventia in forta a autoritatilor.

 

"Avand in vedere circumstantele prin care Jandarmeria Romana a cunoscut sa foloseasca forta disproportionata asupra romanilor ce au dorit sa protesteze pasnic la mitingul din seara de 10 august 2018, Asociatia Vedem Just va depune doua plangeri penale impotriva Sefului Jandarmeriei Romane si respectiv impotriva Ministrului de Interne!", anunta Asociatia pe pagina de Facebook.

 

Peste 100.000 de mii de romanii nemultumiti de guvernarea PSD-ALDE au iesit vineri in strada. Protestul a fost initiat de Diaspora, dar i s-au alaturat romani din toata tara.

 

Protestul a fost deturnat  de cateva zeci de huligani care au aruncat cu diverse obiecte inspre jandarmi. In loc sa izoleze acesti instigatori, jandarmii au folosit toate dotarile: gaze lacrimogene, sprayuri cu piper, chiar si tunuri cu apa si pistoale de semnalizare.

 

Dupa lasarea serii jandarmii au intervenit in forta, cu o violenta extrema pentru evacuarea Pietei Victoria, aruncind grenade lacrimogene in multime si batind cu salbaticie protestatarii. Peste 400 de oameni au necesitat  ingrijiri medicale.

 

Jandarmii au continuat sa fugareasca si sa gazeze protestatatarii. Imagini greu de privit, in care oameni pasnici sunt batuti cu pumnii si picioarele de oamenii legii. Intre timp, huliganii au vandalizat nestingheriti centrul Capitalei, de la magazine la Muzeul Antipa si chiar au dat foc pe strada la brazii decorativi si mesele cafenelelor.

 

In tot acest timp, premierul Dancila si alti cativa ministri sunt in concediu, la Palatul Victoria ramanand doar inlocuitorii lor si sedinta saptamanala de guvern a fost anulata. Carmen Dan nu a iesit cu nicio reactie sau explicatie, desi i-au cerut-o si Opozitia, si Klaus Iohannis, si cetatenii.

 

TAGS :
Comentarii
Crăciun Paul 2018-08-11
Cine plătește pagubele? Vă place violența, NU?
Total 1 comments.
Mai multe din Actualitate Interna
3376
 Bref
 Media Culpa
 Numarul Curent
DESENAND (CA) LUMEA
 Vis a vis
 Scrisori de la cititori
 Prieteni 22