Arhivă PDF începând din 1990 I Abonamente Revista 22 I Access Abonați PDFEșecul mineriadei lui Dragnea din vinerea neagră
2018-08-14
43
Ce a urmat după ora 23 a serii de 10 august va rămâne un reper de brutalitate, alături de mineriade, în istoria ultimilor 29 de ani. Regimul Dragnea și-a mai înscris o „izbândă“ în palmaresul antidemocratic.

 

Operațiunea „violența și intimidarea“ este un eșec. Unul direct proporțional cu agresivitatea jandarmilor, cantitatea de gaze lacrimogene și apă aruncată peste protestatari, cu numărul grenadelor, bastoanelor și bocancilor înfipți în stomac. Un eșec nu doar pentru că demonstrația de forță și-a ratat scopul, acela de a induce frica, dar a generat și mai multă determinare - sâmbătă seara la proteste au fost peste 60.000 de oameni. Eșec și pentru că a arătat încă o dată lumii întregi fața hidoasă a actualei puteri, capabilă de orice, inclusiv să-i snopească în bătaie pe cetățenii care o contestă. Orice ar spune propaganda și oricâte teorii ar face sfătuitorii cu egoul balonat (gen Mungiu-Pippidi și Cristoiu), este o oroare să te folosești de huligani ca să deturnezi un miting pașnic, cu atât mai mult unul al Diasporei, ca să justifici apoi violența forțelor de ordine împotriva oamenilor. Femeile, copiii, bătrânii, infirmii în cărucioare, jurnaliștii care au fost gazați și bătuți fără discriminare nu erau radicali de dreapta (sau stânga) pregătiți pentru violențe cu cocteiluri Molotov, cum vedem prin Europa (că tot se fac astfel de comparații). Democrație à la Dragnea! Un eșec și pentru că planul a fost transparent și, pe măsură ce se adună probe, imagini și mărturii, îndelunga premeditare devine tot mai evidentă. Și mai prostească. Demnă de celebrul slogan. În plus, este și un imens eșec de imagine pentru PSD, brutalitățile nejustificate au făcut înconjurul lumii, generând stupoare și revoltă. Și, dacă mai contează, noi atenționări către puterea pesedistă.

 

Autorii Planului, centrul de comandă a fost la Ministerul de Interne până la 3 dimineața, iar butonul la Dragnea în buzunar, au pedalat cu zile bune înaintea protestului asupra potențialului caracter violent al manifestației, ideea fiind preluată și rostogolită de ciracii din partid și televiziunile de casă. Chiar Jandarmeria a anunțat în dimineața protestului că este gata să intervină în forță, dacă va fi cazul. Și a fost. Instigatorii - unele personaje au fost identificate ca aparținând grupului de tatuați aduși de Codrin Ștefănescu să-l apere pe Daddy, alții drept reprezentanți ai galeriilor de fotbal - și coordonatorii jandarmilor din teren, faimoșii bărbați în alb, șefii Brigăzii Speciale Vlad Țepeș, brigadă specializată în terorism!, au acționat parcă în tandem, la mica sau marea înțelegere. Pe tot parcursul mitingului, adevărații provocatori au fost jandarmii și este meritul majorității protestatarilor că lucrurile nu au degenerat grav. Ce a urmat după ora 23 va rămâne un reper de brutalitate, alături de mineriade, în istoria ultimilor 29 de ani. Regimul Dragnea și-a mai înscris o „izbândă“ în palmaresul antidemocratic.

 

Interesant pentru mentalitatea și acțiunile viitoare ale PSD este însă modul în care se raportează - politicieni și autorități - la evenimentele pe care chiar ei le-au generat. Frapant este faptul că șefii Jandarmeriei, ministrul de Interne, premierul, parlamentari ai puterii și, il capo di tutti capi, Dragnea, consideră justificată brutalitatea intervenției. Nicio asumare, niciun regret, niciun strop de empatie cu sutele de oameni gazați, răniți și internați în spitale, niciun cuvânt de scuză. De abia luni dimineața, printre buzele strânse, purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei a spus șoptit „sunt imagini care nu ne fac cinste“. Dinspre guvern și PSD-ALDE nu se aud însă decât insulte, scenarii conspiraționiste și noi diversiuni.

 

Mai mult, actuala putere acreditează la unison teoria „violenței legitime a statului“. Legitimă, pentru că așa cum ne-au spus Dragnea și ai lui, președintele, protestatarii și opoziția vor să „răstoarne ordinea de drept“ și să „submineze autoritatea statului“. Vinovat: Iohannis și statul lui paralel! Aceasta este și va fi abordarea politică în continuare, linia electorală pe care se va merge. Nu are rost să discutăm serios despre substanța afirmației, e o simplă strategie de propagandă, cu priză în cel mai bun caz doar la electoratul lor, scop în care mașinăria televizată lucrează la turație maximă. Dar în mod evident, concentrarea atacurilor pe președintele Iohannis arată că acesta este perceput ca singura piedică serioasă pe care o (mai) au în față. Toți cei care au luat poziție publică - Dragnea, Dăncilă, Dan, Stănescu și diverși mercenari cu ștaiful pătat - au repetat ideea-cheie din punctajul de la partid: este mâna lui Iohannis.

 

Prea multă minte nu au în cap. Pentru că în felul acesta fac un mare serviciu președintelui și opoziției. Iohannis, a cărui inactivitate generează nemulțumire în rândul propriului electorat (după un comunicat scofâlcit a ieșit cu o declarație de presă dură de abia după trei zile!), este reîncărcat politic și electoral exact de PSD și acoliții lui. Printr-o astfel de abordare, președintele este transformat în singurul opozant redutabil al PSD, într-o ultimă redută. E de-a dreptul caraghios. Se luptă cu Iohannis așa cum au făcut cu Băsescu, deși noul „dictator“ stă cu brațele încrucișate și, în afară de a-i disprețui superior și a le da cu tifla, nu face nimic consistent. Desigur, ceea e spune are sens, e rezonabil și e de partea corectă a lucrurilor. Dar e insuficient, comparativ cu grozăvia la care asistăm. E greu în condițiile astea să convingi populația că Iohannis e ditamai conspiratorul, un personaj diabolic care aranjează violențe de stradă la mitinguri anti-PSD.

 

Dar insistența PSD pe subiect, concentrarea pe demonizarea lui Iohannis arată o strategie cu bătaie mai lungă, dar și fundătura în care sunt Dragnea și ai lui. Dau din colț în colț, știind că finalul le e aproape, și atunci folosesc ultima armă aflată la îndemâna autocraților: forța brută. Și țapii ispășitori.

TAGS : jandarmerie protest violente dragnea iohannis gaze lacrimogene huligani
Comentarii
Vicentio B. 2018-08-28
CLASIC
modul de comportament al celor die categoria ADN - DUMITRU BRANISTEANU, alias MIHAI 2, “Paul Butoi”, “g. vorvoreanu”, “Buonarotti 2“, etc., etc. DE CE? Aceasta NU stie sa raspunda la motivul pentru care perfuzeaza comentariul la articolul semnat de Andreea Pora, pe care SINGUR – SINGUREL afirma ca, “Doamna Pora, nu v-am citit articolul, ci doar titlul.”.

Asa se explica DE CE acest zis “DUMITRU BRANISTEANU”, apeleaza la “CLASICUL” comportament specific IMPOSTORULUI & LASULUI: NU raspunde EXPLICIT, CIVILIZAT, NU STIE SA SE SCUZE, dar trece la acuzatii de genul etalat: “Doamne ferește! Încercați cu haloperidol“. Este deci recomandarea publica a unuia care a folosit medicamentul, pe care personal, trebuie sa recunosc, spre deosebire de “D.B.” – alias “MIHAI 2”, NU auzisesem. Dupa documentarea necesara, am inteles DE CE “D.B.” – alias “MIHAI 2”, a infestat acest Site, si anume din propria experienta, adica: a folost medicamentul, dar, foarte posibil, necitind prospecul, a fost atins de reactiile negative/adverse ale acestui produs farmaceutic si anume: “tulburările psihotice, depresia, tremurul, fața mască, hipertensiunea, somnolența, încetinirea mișcării și disfuncției, amețeli, vedere încețoșată, scăderea tensiunii arteriale.”

Vicentio B. 2018-08-30
PIB/cap de locuitor si
CHELTUIELILE SOCIALE/cap de locuitor

situiaza Romania pe penultimul loc in UE; ultimul loc fiind “ocupat” de Bulgaria. Asa se explica, printre altele, DE CE nickname DUMITRU BRANISTEANU alias “MIHAI 2”, “Solutia”, etc. etc., dovedeste un comportament “stabil” loial comportamentului crass anti- civilizat /social. Faptul ca, imi transmite “curajosule care nu știi să te semnezi decât cu inițiale și cu un nume pocit la șatră”, denota ca, acest (D.B.), posibil din cauza medicamentului caruia i-a facut reclama “haloperidol”, dar si din cauza unor “apucatiri” gen “Mitocaniile lui Mirel Palada” (articol scris de Melania Cincea), a gasit “Solutia” : sintagma “pocit la șatră” adica

„ȘÁTRĂ - 1. Comunitate de țigani nomazi; grup de corturi care alcătuiesc locuințele unei comunități țigănești nomade. 2. Construcție rudimentara care servește ca adăpost pentru vite, pentru uneltele gospodăriei etc.”

BIPEZI si BIPEZI. Probabil, asa se explica de ce, NOE,
se hotarase sa ia pe ARCA lui numai ANIMALE!
DUMITRU BRANISTEANU 2018-08-29
Da, bre, n-am citit articolul, că știu cum scrie doamna Pora deja. Am citit doar titlul, elocvent. Cum de altfel nu-ți citesc nici cearșafurile kilometric - țâfons - delirante decât din zece-n zece. Dar văd că ești bolnav și de postcuvântită, așa că-ți las plăcerea ultimului cuvânt, curajosule care nu știi să te semnezi decât cu inițiale și cu un nume pocit la șatră
FLORIAN D. MIREA 2018-08-27
Baroni de toate culorile, carati-va in Siberia cu Dragnea conducator de turma!
Vicentio B. 2018-08-26
@ DUMITRU BRANISTEANU, alias MIHAI 2, “Paul Butoi”, “g. vorvoreanu”, “Buonarotti 2“, etc., etc. NU eu, CI dvs. in sensul continutului postat, inceput cu afirmatia. " Domna Pora, nu v-am citit articolul, ci doar titlul", este o CRASSA PERSIFLARE la adresa autoarea articolului, se afla intr-un vizibil format INFANTIL. Deorece, ca UN LAS, refuzati scuzele; treceti la "Conexiunile neuronale", la care faceti referire. Afirmatia dvs. etaleaza vocatia - cronica - de a PLAGIA - realmente FARA cel mai pic de jena, adica prin HOTIE, formularille mele anterioare. DE unde provine HOTIA? Este smiplu! Regula stapanita de dvs. este MINCIUNA! Se stie. CINE MINTE, SI FURA! Asa se explica, printre altele, crasele ABERATII perfuzate pe acest Site cu nickname "g. vorvoreanu", "Solutia", “Buonarotti 2“!
DUMITRU BRANISTEANU 2018-08-28
Doamne ferește! Încercați cu haloperidol
Vicentio B. 2018-08-22
@DUMITREU BRANISTEANU. Din motivele induse de dvs. de PERSIFLARE a autoarei Andreea Pora, si NU numai, v-am citat si v-am intrebat "UNDE ati fost pana ACUM/AICI ? Sau sunteti alias - "MIHAI 2" ? Sau alt tip de - DIVERSIONIST?" Iar dvs. ati ESCHIVAT lamentabil / IMPORAL/ DEFECT,: “@Vicentio nu știu cum - Sunteți logoreic, aveți fugă de idei și - așadar - imposibil de urmărit.”. Dine cate se cunoaste, notiunea consacrata este “fuga de la fata locului..” . Asa ati procedat, adica in format NESERIOS, ca sa nu spun LAS; adica “MIHAI 2” ! Se pare ca formatul de LAS/LASITATE sa fie una din consecintele functionarii incorecte /deficitare a sistemului numit limfatic, parte cimponenta a sistemului CIRCULATOR, din care INIMA si CREIERUL sunt pricipalii "PROFITORI" -

PS. DACA si aceasta REALITATE ptr. dvs. este "greu de urmarit" ,
informati, eventual, pe cei COMPETENI din Jandarmerie
DUMITRU BRANISTEANU 2018-08-25
Eu semnez cu numele meu. Dv cu Vicentio nu stiu cum. Oare eu fug, atunci când Dv sunteți un neica-nimeni? Cred că lașul e cel care se ascunde în spatele unui pseudonim. Sau s-o dăm - curajos - anonimă? Cât despre panseurile lui Gâgă despre sistemul limfatic - ar trebui să vă întreb cum stați cu numărul de conexiuni neuronale - se pare că aveți prea puține pentru cantitatea interminabilă de infatuare suficientă pe care o emanați.
Vicentio B. 2018-08-20
DIVERSIUNE FORMAT PSD (II)

Am afirmat:
"DIN DATE OFICIALE, mai bine de 60 de milioane de euro, au rezultat din documentele trimise instantei de judecată de catre procurorii militari, care au descris pe larg RETETA de MANIPULARE aplicată in Piata Universitatii pentru a deturna manifestaţiile, dar şi pentru a justifica violenţele. Este vorba despre MINERIADA din 13 – 15 Iunie 1990. Incendierea autobuzelor ar fi fost facilitata de forţele de ordine. Interceptari: „Ne dăm foc la toate autobuzele. Asta a fost înţelegerea !“. Din aceleasi date oficiale, suma ceruta de victimele audiate ATUNCI de procurorii militari ar ajunge la peste 88 de milioane de euro."

DECI: Informatii preluate de mine din RELATARILE OFICIALE, au fost translatate, in "CENTRUL DE PRELUCRAREA /MANIPULAREA DATELOR" - varianta "MIHAI 2", alias “Buonarotti 2”, “Nedumeritul”, “Solutia”, “Paul Butoi”, “g. vorvoreanu”, etc.eic, si a rezultat proiectia de FUMIGENE (citat):


MIHAI 2 2018-06-22
"Numele EURO a fost adoptat oficial la 16 decembrie 1995, iar moneda EURO a intrat pe piețele internaționale la 1 ianuarie 1999, Prin urmare la 13 - 15 iunie 1990 moneda EURO nu exista ...mai avea vreo 15 - 19 ani pana la punerea ei in circulatie .
Nu intleg exact ce va determina sa introduceti in discutie aceasta diversiune, conform careia PROCURORII MILITARI ar fi descoperit ca Iliescu si ai lui au cheltuit 60 milioane de EURO in iunie 1990 ?" a // ati vrut sa ii prezentati ca pe niste nepriceputi pe PROCURORII MILITARI spre care o intreaga natiune ne indreptam astazi sperantele pentru trimiterea la penitenciar a lui Dragnea si a camarilei lui ? b // ati vrut sa il prezentati pe Iliescu ca pe un VIZIONAR care a inventat EURO in 1990 fiind imitat de UE 15 - 19 ani mai tarziu?"

NU SURPRINDE! Din contra, este vorba de o RE, RE - CONFIRMARE:
Este vorba de acelasi reactii neuronice si transforamri haotice in circuitul limfactic, care au produs SETUL DE DIVERSIUNE si in varianta “Buonarotti 2“, “Solutia 2018-06-23", ce se ragesasc in mai jos. Este vorba de aceiasi "CRSSA ANTI - LOGICA", de tipul, in mintea aflata in ECLIPSA varianta "MIHAI 2" de genul:

In anul 79 orasul Pompei a fost total distrus de eruptia Vezuviului.
Deci, Albert Einstein a murit in 1955 in Princeton.

Asa ca, opinnile celui cu nickname "diversiuni interminabile" se dovedesc - si PE ACEST SITE" - ca fiind extrem de valabile.
Acesta este in fond PUNCTUL DE MEGA - IRITATIE, care perturba pe "IMBIBATUL IN DIVERSIUNE" - "MIHAI 2", repet alias “Nedumeritul”, “Solutia”, “Paul Butoi”, “g. vorvoreanu”, “Buonarotti 2“ , etc., etc. Repet: "Asta stie si EX- Procuroarea Norica Nicolai."

PS.
"MIHAI 2", este un SIMBRIAS - pentru
a genera/ perfuza DIVERSIUNE, MANIPULARE, ABRUTIZARE
adica, exact ceea ce am afirmat:
"Este inadmisibil sa folosesti acest SITE,
acest articol, pentru a practica aruncarea
de “fumigene” – realmente TOXICE, Anti-
Ordine Constitutionala, Anti – ADEVAR !
diversiuni interminabile 2018-08-20
Psd-ul functioneaza dupa zicala "Hotul striga hotii". De toate faptele lor si de represiunea sangeroasa si scandaloasa este vinovat, culmea, Iohannis! Nemernicia psd-ului este fara limita. Esti stupefiat si ingrozit de cat de nemernici pot fi psd-istii, aceasta haita unita sa-si apere averile furate si libertatea cu orice pret.
DUMITRU BRANISTEANU 2018-08-25
Eu nu mă simt atacat, dar Dv. sigur sunteți atacat! Vă atacați singur.... În plus, îmi place și curajul dv, cum vă schimbați pseudonimul din mers! Felicitări!
diversiuni interminabile ale psd 2018-08-22
Acesta era titlul complet.

Inventii, minciuni, basme, manipulari pesediste apar neincetat pentru a distrage atentia romanilor de la problemele grave din aceasta tara.
no matter 2018-08-22
DUMITRU BRANISTEANU sunteti pesedist adevarat? De aceea va simtiti "atacat" de cele scrise?
DUMITRU BRANISTEANU 2018-08-20
Așa vă cheamă, ”diversiuni interminabile”, sau sunteți la rândul Dv diversionist?
Vicentio B. 2018-08-18
DIVERSIUNE FORMAT PSD

cu privire la 10. August 2018, continua si pe acest SITE ! Arsenalul fiind acelasi – “UN RITUAL”, din care, asa cum am argumentat/ concretizat mai jos, NU lipsesc MINCIUNA, IMPOSTURA, IPOCRIZIA, CINISMUL, AROGANTA, etc. in acest sens, si NU in ultimul rand LASITATEA, adica ARMELE STANDARD care fac parte din MANIPULARE, DIVERSIUNE, ABRUTIZARE. Asta stie si EX- Procuroarea Norica Nicolai.

CONCRET

1.
Din date oficiale, mai bine de 60 de milioane de euro, au rezultat din documentele trimise instantei de judecată de catre procurorii militari, care au descris pe larg RETETA de MANIPULARE aplicată in Piata Universitatii pentru a deturna manifestaţiile, dar şi pentru a justifica violenţele. Este vorba despre MINERIADA din 13 – 15 Iunie 1990. Incendierea autobuzelor ar fi fost facilitata de forţele de ordine. Interceptari: „Ne dăm foc la toate autobuzele. Asta a fost înţelegerea !“. Din aceleasi date oficiale, suma ceruta de victimele audiate ATUNCI de procurorii militari ar ajunge la peste 88 de milioane de euro.

2.
DIRECT, pe acest SITE, evident, NU se pot produce INCENDIERI MATERALE, dar “INCENDIERI” de tip
ANTI – MORALA, ANTI – Ordine Constitutionala, DA! Aceasta este menirea, telul, celui – aparut AICI/ACUM in varianta “Buonarotti 2” (2018-08-17), adica alias “MIHAI 2”, “Nedumeritul”, “Solutia”, “Paul Butoi”, “g. vorvoreanu”, etc., etc.

3.
In ultima varianta - “Buonarotti 2“ - inundat” de URA /DIVERSIUNE format PSD/Dragnea, perfuzeaza acuzatii la adresa mea, cu referire la termenul juridic “PLANGERE”, asociind in mod FALS asa numite “explicatii juridice”, pe care doreste sa le “insurubeze” pe acest Site, FARA insa ca, acest “MIHAI 2” , sa stie ca noul nickname, FURAT CRASS IMORAL de la cel care purta numele Michelangelo di Lodovico Simoni (1475 - 1564), adica contemporan cu Leonardo da Vinci si Stefan cel Mare, se numea Buonarroti si NU Buonarotti, asa cum a scris “LUNETISTUL”!

4.
Acest transfer ILICIT de vocale /consoane cu privire la GENII ale Omenirii este un “obicei de casa” a lui “MIHAI 2” , deoarece anterior, la fel, dorind sa-si etalezele SUPERIORITATEA IN CONOASTERE, s-a referit la BETHOVEEN si NU la Ludwig van BEETHOVEN, asa cu ar fi trebuit.

5.
Se intelege situtia ca, “MIHAI 2” – NU a mai putut perfuza DIVERSIUNI “MADE MIHAI 2” , asa dupa cum in mod – vizibil PERFID afirma: “Satisfactia lasha cu care va zbebguiti profitand ca - vremelnic - celor care va croiau cu rigla peste degetele nepricepute li s-a pus calush nu justifica atitudinea ofensatoare la adresa lui Stefan cel Mare.”, asa ca si-a croit infuzia DIVERSIONISTA prin fumigena “Buonarotti 2” – ceea ce este o tot o forma de CRASSA LASITATE! DACA intreb: in ce consta atitudinea ofensatoare la adresa lui Stefal ce Mare, asa cum am fost acuzat, acest / acelasi “MIHAI 2”, VA TACEA!

6.
CULMEA este ca, TUPEUL lui “Buonarotti 2”, repet alias – “MIHAI 2” s-a amplificat ! “Sfaturile lui
juridice” vin din partea aceluiasi, care NU stia despre ce era vorba (citat):

MIHAI 2 2018-06-22
Am vazut ca expertii juristi ai neamului au balbait-o de toata JENA ieri spunand ca Dragnea are la dispozitie calea de atac a APELULUI sau , intre-o opinie contrara calea de atac a RECURSULUI. As putea sa ma documentez si sngur, dar nu prea am chef, asa ca , pana cand Piperea , Ingrid Mocanu si care o mai fi se vor pune de acord, voi savura in continuare acest suspans "

7.
Repet ceea ce am mai afirmat si anume ca, acest “MIHAI 2” – transmite VIA INTERNET asa numite “opinni”, din care, FARA niciun fel de efort, se constata ca, EL (“MIHAI 2”) considera cititorii acestui Site, drept PROSTI INCURABILI. In varianta aleasa “SOLUTIA” – acest DIVERSIONIST scria (citat):

“Solutia 2018-06-23
Presedintele trebuie sa constate ca tara a fost acaparata de un grup infractional organizat, care si-a infiltrat oameni in toate structurile (CCR, ICCJ, CSM, IJ, CNA, CNCD, Avocatul Poporului, parlament, guvern, presa, televiziune, Societatea Civila, Asociatii ale judecatorilor, chiar si la casa regala), trebuie sa constate ca situatia este extrem de grava, ca siguranta nationala este in pericol si sa adopte masuri exceptionale, pentru salvarea tarii : Presedintele trebuie sa suspende constitutia, sa dizolve parlamentul, sa demita guvernul, sa revoce judecatorii corupti de la CCR, ICCJ, CSM, sa revoce oamenii mafiei din CNA si sa numeasca un premier tehnocrat care sa organizeze alegeri generale anticipate, la care penalii sa nu aiba dreptul sa participe."


PS.
Este inadmisibil sa folosesti acest SITE,
acest articol, pentru a practica aruncarea
de “fumigene” – realmente TOXICE, Anti-
Ordine Constitutionala, Anti – ADEVAR !
MIHAI 2 2018-08-19
Numele EURO a fost adoptat oficial la 16 decembrie 1995,
iar moneda EURO a intrat pe piețele internaționale la 1 ianuarie 1999.

Prin urmare la 13 - 15 iunie 1990 moneda EURO nu exista ...mai avea vreo 15 - 19 ani
pana la punerea ei in circulatie .

Nu intleg exact ce va determina sa introduceti in discutie aceasta diversiune,
conform careia PROCURORII MILITARI ar fi descoperit ca Iliescu si ai lui
au cheltuit 60 milioane de EURO in iunie 1990 ?

a // ati vrut sa ii prezentati ca pe niste nepriceputi pe PROCURORII MILITARI
spre care o intreaga natiune ne indreptam astazi sperantele pentru trimiterea
la penitenciar a lui Dragnea si a camarilei lui ?

b // ati vrut sa il prezentati pe Iliescu ca pe un VIZIONAR care a inventat EURO in 1990
fiind imitat de UE 15 - 19 ani mai tarziu?

c// ati vrut sa inaltati inca o perdea de fum pentru a ne face sa uitam ca
pe 10 august 2018 ati absentat nemotivat de la Protestul nostru,
al celor din Diaspora - ca de luptat doar asa scarta scarta pe hartie -
la adapostul Statului de Drept German
poate oricine , mult mai greu fiind sa dai ochii cu brutele
jandarmeriei neocomuniste ?

Daniel 1970 2018-08-18
Stimata Doamna Pora,
din moment ce Dl..Pavel Dragnea este conducatorul Comisiei Senatoriale de ordine si siguranta nationala, pare firesc sa fi avut o intalnire cu Jandarmeria, iar dreptul cetatenilor din Piata de a se opune pe cale juridica fortei,nu stiu cat de mare a fost, sanatatea nu imi permite sa vin si eu in piata, aratat de ProTv aseara,prin intentarea in contncios de partile vatamate partii din Fortei de Ordine, inseamna, zic eu, ca ne indreptam spre normal, ca si raport de egalitate a oamenilor veniti ca persoane in fata Legii, numai ca se forteaza calea spre alegeri libere si corecte
Vicentio B. 2018-08-19
@Daniel 1970- Chiar daca, asa cum afirmati, "... nu stiu cat de mare a fost, sanatatea nu imi permite sa vin si eu in piata",
aveti DREPTUL, as spune OBLIGATIA MORALA, SA GANDITI si anume cu DISCERNAMANT ! In acest sens, va sugerez sa cititi articolul semnat de DORA VULCAN - in opinia mea, o EXCELENTA si NEOBOSITA prezenta la Revista 22 - intitulat "11 jandarmi cercetați de procurori pentru încălcarea legii penale la protestul din 10 august" , din care preiau textul legiferat:

„Zona roşie - dispusă la nivelul capului - este o zonă interzisă deoarece acţiunea în forţă asupra acesteia poate produce decesul adversarului. Evitând acţiunea asupra acestei zone se previn riscurile traumatice mortale”, se spune în Ghidul de intervenție profesională."

MIHAI 2 2018-08-19
Alegeri LIBERE SI CORECTE am mai avut - sa nu ne bazam pe ele.
Avem nevoie de alegeri care sa duca la REZULTATE CORECTE
DUMITRU BRANISTEANU 2018-08-18
Doamna Pora,

Nu v-am citit articolul, ci doar titlul. Se tot face referire la mineriade. Dacă pe atunci jandarmeria era măcar a zecea parte decât acum, minerii ar fi fost opriți. De altfel, asta s-a și întâmplat la Costești, la ultima încercare nereușită de mineriadă. Mie unuia nu-mi place atunci când se înjură, când se forțează garduri, când se aruncă maniacal cu mai orice, când se sare la bătaie. În aceste condiții, sunt mulțumit ca instituțiile statului, respectiv jandarmeria, să intervină. Eficient. Ca în alte țări. Deși are mustață, nu l-am văzut pe Dragnea s-o fi făcut-o pe-a jandarmul prin piață sau să fi comandat vreo represiune la sădit panseluțe. În ochii mei, manifestanții de pe 10 august erau minerii și prezența jandarmilor a fost salutară, păcat că n-au fost și în iunie 1990.
DUMITRU BRANISTEANU 2018-08-20
@Vicentio nu știu cum - Sunteți logoreic, aveți fugă de idei și - așadar - imposibil de urmărit. Probabil de aceea, deși așteptați vreo interferență din partea interlocutorilor, sunteți de obicei dezamăgit pentru că nu o primiți (IGNORAT). Iată, acum, ați primit în fine un răspuns din partea mea. Felicitări!
emil 2018-08-19
Totusi, parca minerii n-au fost atat de toxici.
Vicentio B. 2018-08-19
@DUMITRU BRANISTEANU - UNDE ati fost pana ACUM/AICI ?
Sau sunteti alias - "MIHAI 2" ? Sau alt tip de - DIVERSIONIST?
CUM /LOGIC/MORAL poate un "BIPED" sa-si trimita /formateze
un asa numit "comentariu" incepand cu formularea "Nu v-am
cititi articolul, ci numai titlu" ? IMPOSTURA, AROGANTA, CINISM,
- recte DIVERSIUNE, MANIPULARE, ABRUTIZARE!
Este un fel "INTELEPT" in "scutece" de PSD!?
Cel putin pentru formularea "În ochii mei,
manifestanții de pe 10 august
erau minerii și prezența jandarmilor a fost salutară,
păcat că n-au fost și în iunie 1990." - ar trebui sa
justifice prezenta in fata unei Instante Judecatoresti.


DUMITRU BRANISTEANU 2018-08-19
Cine nu e cu noi e PSD - alta viziune kointernista a #rezistentilor
psd la comentat 2018-08-18
Comentariu Psd sub acoperire, de pe planeta Marte: "...manifestanții de pe 10 august erau minerii..." ??? Ce inseamna sa citesti lumea pe dos...
Dragnea Inima-Rea 2018-08-17
Lui Dragnea i s-ar potrivi supranumele lui Titirca Inima-Rea. Psd-ul a devenit un partid monstruos pentru ca la conducerea lui se afla un monstru machiavelic cu chip de om.
Dragnea -Titirca Inima-Rea 2018-08-19
Rectific, psd-ul este, de la origini si pana azi, un partid monstruos, cu multi monstri in interior, in special liderii si acolitii lor. Tradatori de cea mai joasa speta, care ar trebui judecati pentru inalta tradare, pentru distrugerea sistematica si deliberata a propriei tari. Acum au ajuns la apogeul nemerniciei: partid neo-nazist care practica provocarea, violenta extrema, gazarea, tortura fata de propriii cetateni iesiti la un protest pasnic. Solutia? Interzicerea definitiva a acestui partid de scelerati.
Vicentio B. 2018-08-16
REPERUL ISTORIC AL ROMANILOR

Stefan cel Mare (1433 – 1504) a fost contemporan cu cel care este intruchiparea conceptului de geniu creator al Omenirii, autorul “Cina cea de taina”, “Mona Lisa”, capabil sa scrie cu o mana si sa deseneze cu cealalta, în sensuri diferite in acelaşi timp, si care obisnuia sa cumpere pasari in colivie de la diversi comercianti pentru a elibera - Lonardo da Vinci (1452 – 1519) a spus: “Cine nu pedepseste nedreptatea, porunceşte ca ea sa fie facuta.”

PS. Teleorman / Videle, pare sa concureze cu Scornicesti.
Liviu Dragnea, Carmen Dan, Viorica Dancila, Ionut Sindile (noul Sef al Jandarmeriei)
etc., etc. au “radacini” comune.
VICTIMLE REPRESIUNII din 10. August 2018 ar trebui sa aibe alte “radacini” si
anume Constitutia Romania, Drepturile Universale ale Omului, pentru ca astfel,
pe langa PLANGERILE PENALE sa fie – in parallel – insotite de PLANGERI CIVILE
(raspunderea civila delictuala)
Buonarotti 2 2018-08-17
Ca de obicei nu v-ati documentat cat de cat in prealabil.
In cadrul procedurii penale victima se poate constitui PARTE CIVILA .
Sintagma PLANGERE CIVILA ati scris-o probabil cu mana stanga ,
in timp ce cu dreapta o plasati pe saraca Goconda la Masa cu Apostolii
si cu Liderul lor.
Satisfactia lasha cu care va zbebguiti profitand ca - vremelnic - celor care
va croiau cu rigla peste degetele nepricepute li s-a pus calush
nu justifica atitudinea ofensatoare la adresa lui Stefan cel Mare

PS. Cei vatamati pot formula si o ACTIUNE separata ....ACTIUNE nu PLANGERE civila
prin care sa ceara despagubiri - dar in acest caz ar trebui sa plateasca in prealabil
o taxa de timbru - nu ca in penal unde costurile vor fi suportate de Statul Roman Opresiv.
vlad 2018-08-16
Mascarada continua. Fara demiteri, fara arestari pentru fapte evidente si foarte grave. Plangerile penale facute Parchetului Militar sunt doar de fatada, iar consecintele vor fi nule. Tactica tergiversarii va functiona ca de obicei. Protestatarii vor ramane cu oalele sparte, iar ei isi vor continua minciunile si manipularile.
Vicentio B. 2018-08-15
LASITATE „MADE In Romania“

este un fel de „RITUAL“ , desfasurat dupa reguli, pe care as putea sa le numesc „traditionale“, format PSD. In contextul articolului, al evenimentelor, pot afirma ca, 10. August 2018 reprezinta “UN RITUAL” , din care NU lipsesc MINCIUNA, IMPOSTURA, IPOCRIZIA, CINISMUL, AROGANTA, etc. in acest sens, si NU in ultimul rand LASITATEA, adica ARMELE STANDARD care fac parte din MANIPULARE, DIVERSIUNE, ABRUTIZARE.

CONCRET.
1.
Din comentariul juristului, pe care personal il consider OM – DE BUNA CREDINTA, adept real al Statului de Drept, Ordine Constitutionala, recte Valentin Ionescu, MARTOR OCULAR la evenimentele din 10. August 2018, am putut afla SUBSTANTA, fondul JURIDIC, si anume ca, ceea ce se numesc generic JANDARMI, au declansat – FARA PREAVIZ – atacurile cu GAZE, TUNURILE CU APA, contra celor aflati in Piata Victoriei, care protestau LINISTITI, NE – violent! Valentin Ionescu a explicat ca, el personal si cei din anturajul apropiat, au simtit reactii dureroase asupra cailor respiratorii.

2.
Aceasta ACTIUNE, repet, FARA PREVIZ, se poate numi clar DIVERSIUNE, care evident a fost PARTE INTEGRANTA dintru-un PLAN, care NU poate fi decat in format PRESTABILIT. Faptul ca, cei care au fost atacati cu asemnea zise … GAZE LACRIMOGENE, si NU numai ei, ar trebui sa afle pe caile LEGALE, despre ce PRODUSE, evident CHIMICE, este vorba si CINE a ORDONAT, APROBAT, COORDONAT o astfel de actiune, ANTI- Ordine Constitutionala, realmente DELICTUALA, ORGANIZATA, CU CONSECINTE DEOSEBIT DE GRAVE !

3.
CERT este ca, un asemnea PLAN DE DIVERSIUNE, a EXISTAT, deorece succesiunea de evenimente, in special cele cu privire la JANDARMERITA, care “in urma agresiunilor unor demontranti huligani ar putea sa ramana infirma ape viata, deoarece a suferit o rupture de coloana” s-a deovedit a fi FALSA, recte o CRASSA MINCIUNA.

4.
CERT este ca, aceasta dna. Ministru de Interne DAN, la fel de BLONDA precum FIREA, DANCILA, s-a “scuturat”, ca sa NU spun “spalat pe maini” - in DIRECT - de orice IMPLICARE in sensul ca, “A SERVIT” o alta CRASSA – MINCIUNA, afirmand: “actiunea a fost coordonata de un Procuror Militar !. In baza carei Legi in vigoare ?

5.
Deasemeni au fost stiri precum ca, “ordinul de Interventie ar fi fost semnat de Prefectul Capitalei.”, adica dna. Speranta Cliseru. Din datele publice rezulta ca aceasta, ar fi Ex- Consiliera a actualei Primarite Gabriela Firea, al carei sot, cu celebrul nume Florentin PANDELE, ar fi fost SEFUL dnei. Cliseru pe vremea in care a ceasta (Cliseru) lucra in cadrul Primariei Voluntari. DECI, s-ar putea spune ca "tandemul Firea - Cliseru" , recte Primaria - Prefectura, ar fi o "afacere in familie"

6.
CERT este deasemeni ca, Madam Mungiu - Pippidi, a etalat la B1.TV declaratii, pentru mine STUPEFIANTE, in sensul ca, (citez din memorie): “Dragnea este un fel de victima a bratului lung al SRI”; “Tariceanu ca Presedinte, ar fi o varianta democratica”; “PSD reprezinta pe oamenii carorora le maresc pensile”- Care OAMENI? ar fi trebuit sa fie intrebata aceasta profesoara care se refera in mod repetat la “asa cum le spun studentilor mei!”

7.
CERT este deasemeni: personal am reactionat in mod decent, obiectiv, intodeauna argumentat, cu privire la faptul ca, si pe acest SITE, cu regularitate, sunt aparitii /postari cu vizibila tenta in format PSD, DIVERSIUNE, MANIPULARE, ABRUTIZARE, din care NU lipsesc ARMELE STANDARD - mentionate de mine mai sus - MINCIUNA, IMPOSTURA, IPOCRIZIA, CINISMUL, AROGANTA, LASITATEA, care implicit fac parte din MANIPULARE, DIVERSIUNE, ABRUTIZARE.

Asa se explica evidenta ESCHIVARE, DIVAGATIE, pot sa spun LASITATEA, dovedita de cel cu nickname “emil”, pe care personal l-am crezut initial de buna – credinta; constat insa cum acesta acuza pe Presedinte Romaniei “ce naiv esti domnule ..”, AICI pe Andreea Pora “nu mai vorbiti prosti” (pe cel de al 2-lea “I” l-a uitat/mancat, pe Melania Cincea “Fumigena sunteti dumneavostra prin manipulare si intoxicare...” iar la intrebarile mele CONCRETE/PRECISE /DECENTE, prin care i-am citat PROPRIILE afirmatii, NU raspunde, dar acuza in format standard PSD: “V.B. Nu stiti pentru ca nu va documentati. Cititi istoria mafiei si lasati-va de parafrazari subiective.” DECI propriile lui afirmatii, repet, citate de mine, sunt "parafrazari subiective" !

FOARTE BINE ca a raspus astfel, deoarece ACUM /AICI pot afirma faptul ca,
“emil” se afla in ECLIPSA TOTALA de BUNA – CREDINTA: acuza permanent pe ALTII,
insa dovedeste ca , NU stie NICI ceea ce inseamna verbul “a parafraza”!
PENIBIL!
psd este pcr 2018-08-15
PSD trebuie scos in afara legii, ca organizatie terorista si criminala.
Vicentio B. 2018-08-16
FITI LOIAL / OM cu caracter! Cand afirmati imperativ
"PSD trebuie scos in afara legii, ca organizatie terorista si criminala."
Asa ar trebui sa fie in baza Constitutiei Romaniei. Dar pentru a exista
o asemenea PROCEDURA, efectiv JURIDICA, trebuiesc indeplinite
DOUA CONDITII:

1. O actiunea in Justitie. 2 O hotarare Judecatoreasca dedinitiva si executorie!
Ca atare:continuti-va CONCRET formularea. Asa procedeaza un OM!
Jean-Paul 2018-08-15
Ticalosia psd-ista a fost etalata in intreaga ei "splendoare": gaze lacrimmogene, tunuri cu apa, lovituri cu bocancii si bastoanele impotriva unor oameni pasnici care, cu mainile goale, n-aveau cum sa se apere impotriva gorilelor inarmate pana in dinti, trimise sa-si exerseze forta, ca la un antrenament de pregatire....
Si asta in timp ce huliganii, adica provocatorii trimisi printre protestatari, isi faceau de cap nederanjati de catre asa zisele fortele de ordine... Asemanarea cu mineriadele de trista amintire este cu atat mai de neinteles cu cat psd se pretinde un partid european, care se mandreste ca face parte( inca, dar sa vedem pana cand) din PSE. Descreieratii din fruntea psd i-au inarmat cu munitie de razboi pe jandarmi impotriva unor oameni pasnici, dotati doar cu vocea protestului. Ticalosii psd cred ca salivau si savurau vazand suferintele protestatarilor, atacati bestial de catre jandarmii drogati. Bestiile din fruntea psd sperau ca au bagat definitiv frica in oasele cetatenilor, incat sa le piara pofta de a mai iesi in strada sa protesteze. Dragnea si cei din jurul lui sunt niste scelerati, dar ce face marea masa a social-democratilor la nivel national? Sunt ei de acord cu ceea ce se intampla in tara, cu valul de masuri antidemocratice? Daca da, atunci e nevoie de o alta revolutie pentru a anihila caracatita psd-ista si a reinstaura democratia si statul de drept. Daca nu, se pune intrebarea ce fac acestia, cum de-i lasa pe derbedeii de dragnea, serban, nicolicea, ciordache, radulescu-mitraliera, veorica-tampita natiunii, carmen-mimoza militianca, olguta-parashutista,etc etc sa faca de ras Romania pe plan international si sa-si bata joc de cetatenii romani care au alte opinii???
psdragnea a trecut cam mult de linia rosie si pentru asta trebuie sa plateasca: sa piarda guvernarea asta catastrofala si criminala, sa plece din parlament, unde a instaurat legea pumnului si a fortei brute, si sa fie asvarliti din toate functiile unde se cere responsabilitate, intelepciune si dragoste de tara.
psd- ciuma rosie, la poarta alba cu tine!
lectia 2018-08-15
Acest nemernic de Dragnea a vrut sa dea o lectie exemplara protestatarilor astfel incat sa nu mai calce vreodata prin Piata Victoriei. De aceea a avut ambitia sa o elibereze cu orice pret.
De cate ori exista proteste anti-psd, Dragnea innebuneste de nervi. Asa a strans atata ura acest descreierat.
Camelian Propinatiu 2018-08-14

Straniu, stilul de comunicare adoptat după dezastru: e cenzurată exprimarea oricărui regret, semn că puterea n-a mers înca "până la capăt".
Liviu din Timisoara 2018-08-14
Se lasa prea mult in seama presedintelui. El nu poate decat sa-si afirme dezacordul. Nu are dreptul sa joace rolul opozitiei . Lesinatii din opozitie nu-s capabili de nici o atitudine.
emil 2018-08-14
Doamna, bine ca n-ati fost in Piata si nu mai vorbiti prosti. Minerii n-au sustinut hoti si corupti. Procedura de vineri este leit dupa logistica prin care jandarmeria siciliana s-a transformat in cea mai temuta mafia italiana. Cand s-au trezit italienii si i-au trecut in rezerva era prea tarziu. Populatia tremura in fata atrocitatilor lor !!
emil 2018-08-15
@ V.B. Nu stiti pentru ca nu va documentati. Cititi istoria mafiei si lasati-va de parafrazari subiective.
Vicentio B. 2018-08-14
@emil. NU va intreb de ce induceti afirmatii "MARI" iar nickname ales de dvs. ramane
la nivel de substantiv comun! Insa, explicati STRICT CONCRET setul de afirmatii:
1. " .. logistica prin care jandarmeria siciliana s-a transformat in cea mai temuta mafia italiana."
2. "minerii n-au sustinut hoti si corupti" - adica CARE mineri, CAND, PE CINE, CE au sustinut?
Marius Nicolescu 2018-08-14
Urgia stârnită de tovarășii Dragnea, C. Dan, Tăriceanu & Co pe 10 august, nemaiintilnită de la Mineriada 13-15 iunie 1990 marca tovarășilor Iliescu, Brucan, Roman se va întoarce fără putință de tăgadă, ca un bumerang împotriva lor. Amintiți-va că Petrică Roman a mai fost prim-ministru până la următoarea mineriadă. Atât. Nici în județul Teleorman Dragnea nu va mai fi votat decât de Mafia de la TelDrum și de consilierii de la Consiliul Județean. Dacă.
vlad 2018-08-14
Dragnea a demonstrat, prin aceasta actiune de represiune sangeroasa, toata URA pe care o are fata de romani si ce este in stare sa faca pentru a-si salva pielea, mergand pana la crima. Carmen Dan ii este complice.
bogdan 2018-08-14
Dragnea si-a aruncat veninul, punand totul in sarcina lui Iohannis, in stilul manipulator, mincinos si parsiv care il caracterizeaza. Acum insa sta pitit ca sobolanul, tace malc si cine stie ce mari mizerii mai cloceste!
Total 43 comments.
Recomandari
10371
 Bref
 Media Culpa
 Numarul Curent
DESENAND (CA) LUMEA
 Vis a vis
 Scrisori de la cititori
 Prieteni 22