Arhivă PDF începând din 1990 I Abonamente Revista 22 I Access Abonați PDF


Vâlcov: Oricine ar încerca modificarea legii offshore ar trebui judecat pentru trădare de țară
Dora Vulcan - - - -
2018-08-18
Actualitate Interna
0

Legea offshore aduce în plus pentru bugetul de stat 6 miliarde de dolari, iar oricine ar încerca să modifice actuala formă ar trebui judecat pentru trădare de țară, a declarat sâmbătă, Darius Vâlcov, consilierul pe probleme economice al premierului.

 

 "Oricât de mult ar ţipa ambasade europene sau alţi haştagişti prin piaţă sau pe oriunde, cine ar îndrăzni - acesta este, bineînţeles, punctul meu de vedere - să modifice actuala formă a Legii offshore, în sensul în care să reducă acele condiţii financiare care au fost aprobate în Camera Deputaţilor la propunerea lui Liviu Dragnea, cred că va trebui judecat pentru trădare de ţară. Pentru că acolo vorbim de 6 miliarde de dolari, pe care statul român îi câştigă în plus faţă de versiunea iniţială a legii şi eu nu cred că cineva va putea iniţia ca acei şase miliarde de dolari să fie mai puţini. Mai mult, oricând putem sta de vorbă", a afirmat Vâlcov într-o intervenţie telefonică la Antena 3, citat de Agerpres. 

 

Potrivit acestuia, "mulţi se dau specialişti şi explică în toate domeniile", dar în realitate este vorba despre procentul pe care îl încasează statul român.

 

"Totuşi, statul trebuie să încaseze de pe urma resurselor sale. Pentru că nu cred că îşi doreşte nimeni ca să se dea acei metri cubi din Marea Neagră - şi aici vorbim de câteva zeci de miliarde de euro, specialiştii estimează că se vor depăşi 100 de miliarde de euro venituri - iar statul român să încaseze sub 10% din acestea. Cred că ar fi o cruzime şi o nebunie ca cineva să accepte ca acest lucru să se întâmple", a susţinut Vâlcov.

 

G4 Media amintește că unul din promotorii modificărilor la legea offshore a fost chiar Dragnea.

TAGS : guvern psd valcov legea offshore dragnea modificari tradare tara
Comentarii
Total 0 comments.
Mai multe din Actualitate Interna
2228
 Bref
 Media Culpa
 Numarul Curent
DESENAND (CA) LUMEA
 Vis a vis
 Scrisori de la cititori
 Prieteni 22