”Măcelarul în alb”, agresor al unui jurnalist, după audierea la PG: respect foarte mult presa

Dora Vulcan | 23.08.2018

Şeful Brigăzii Speciale a Jandarmeriei a fost audiat de procurorii militari. Cătălin Paraschiv a fost citat în calitate de martor, în dosarul violenţelor de la protestul din 10 august.

Pe aceeași temă

 

 „Momentan nu am niciun statut. Momentan nu pot să dau declarații, sunt militar”, a spus colonelul Cătălin Răzvan Paraschiv, șeful Brigăzii Speciale de Intervenţie a Jandarmeriei, joi, după ce a fost audiat la Parchetul General în cazul intervenției brutale a jandarmilor la protestul diasporei din 10 august.

 

Întrebat de jurnalişti dacă a fost justificată intervenţia în forţă a jandarmilor, Paraschiv a răspuns: „Dacă dumneavoastră m-aţi văzut pe mine că sunt agresiv, aveţi perfectă dreptate.”

 

„Ştiţi că respect foarte mult presa. Nu pot să dau nicio declaraţie pe parcursul anchetei. Avocatul meu va da declarațiile necesare”, a mai spus el, citat de Digi 24.

 

De asemenea, el a fost întrebat dacă îşi asumă riscul de a răspunde penal. „Din punctul meu de vedere, nu cred”, a mai spus șeful Brigăzii Speciale de Intervenţie a Jandarmeriei.

 

 

 

**

 

Îmbrăcat în alb și cu o eșarfă la gât, colonelul Cătălin-Răzvan Paraschiv,  șeful Brigăzii Speciale a Jandarmeriei Române, a fost surprins, pe 10 august, de unul dintre fotografii agenției InquamPhotos pe Calea Victoriei, în fața jandarmilor, în timp ce le dădea indicații dintr-o postură asemănătoare unui dirijor. Jandarmii sunt aliniați în fața acestuia și ascultă. Într-un interviu dat pentru Kamikaze, Paraschisv a spus că nu el a fost comandantul acţiunii din 10 august din Piaţa Victoriei, că până în jurul orei 23.00 brigada specială nu a intervenit deloc şi că ordinul de evacuare a pieţei s-a primit în momentul în care ”au început violenţele asupra forţelor de ordine de jur împrejur”, din toate părţile. El mai susţinea că scutierii care au fost suprinşi în imagini bătând oameni paşnici, unii dintre ei cu mâinile ridicate deasupra capului nu fac parte din brigada pe care o conduce.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22