Dragnea, după confruntarea cu taberele din PSD: nu cred că vom discuta de OUG a amnistiei

Dora Vulcan | 01.09.2018

După o noapte de negocieri cu taberele din PSD, Dragnea a venit la ședința CEx de sâmbătă dimineață de la Neptun, pe care tot el a convocat-o, destul de pleoștit și a spus că nu crede că va da râvnita ordonanță a amnistiei și grațierii, pentru care spera să obțină sprijin din partid pentru a o putea impune marionetei din fruntea guvernului.

Pe aceeași temă

 

 

Ajuns cu peste o oră întârziere la ședința programată pentru ora 10.00, Liviu Dragnea a  spus că preferă să vorbească după ședința CEx. Întrebat de jurnalişti dacă va fi o şedinţă tensionată, Dragnea a spus: „Poate la voi afară”. De asemenea, întrebat dacă la şedinţa CEx va fi discutată o posibilă Ordonanţă pe amnistie şi graţiere, liderul PSD a răspuns: „Nu cred”.

 

Acolo a ajuns și primarul general al Capitalei, Gabriela Firea. „Nu pot să anticipez ce se va întâmpla la CEx”, a spus ea, citată de Digi 24.

 

Declarațiile au loc la câteva ore după ce se credea că Dragnea a reușit să ajungă la o înțelegere cu baronii din PSD, după două rânduri de întâlniri, din care ultima la restaurant. Pentru ca dimineață să se trezească cu o alianță neașteptată între vicepremierul Paul Stănescu, din tabăra baronilor locali, cu Gabriela Firea, primarul general al Capitalei, cu care Dragnea a ajuns la conflict după ce omul lui de încredere, ministrul de Interne Carmen Dan, a încercat să arunce responsabilitatea intervenției în forță a Jandarmeriei din 10 august asupra prefectului Capitalei, Speranța Cliseru, om de casă al familiei Firea-Pandele. 

 

Stănescu i-a reproșat lui Dragnea și acest detaliu, devenind astfel aliat al Gabrielei Firea cea care, dintr-o dată, a renunțat la tonul împăciuitori lăsând imprevizibilul să planeze asupra ședinței CEx. Stănescu, însă, îi mai reproșează și directivele pe care i le trasează privind modul de alocare a fondurilor din Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL). Programul gestionează proiectele de infrastructură din teritoriu finanțate cu bani de la buget și reprezintă un instrument tradițional de recompensare a aleșilor locali (primari, președinți de Consiliu Județean) loiali partidului aflat la guvernare, după cum explică G4Media. 

 

Stănescu e deranjat inclusiv de faptul că primește aceste directive de la Dragnea prin intermediar și nu oricare ci chiar iubita lui, cu niște zeci de ani mai tânără și căreia versatul baron local ar putea să-i fie bunic. 

 

foto Capital

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22