Funeriu: Mă simt jignit de discursul președintelui Iohannis la deschiderea anului școlar

Redactia | 10.09.2018

Fostul ministru al Educației, Daniel Funeriu, a răspuns că afirmațiile președintelui Klaus Iohannis l-au jignit, când în timpul discursului a spus că reformele din ultimii ani din educație au stat mai degrabă sub deviza „un pas înainte și doi înapoi” și a unei „reformite”.

Pe aceeași temă

 

 

 

 

Daniel Funeriu explică de ce s-a simți jignit: „A existat o modernizare de mare calitate, cu efecte măsurabile (de exemplu singura creştere spectaculoasă la rezultatele PISA a fost observată fix atunci)”.

 

Însă Funeriu afirmă că „modernizarea aceea, fără precedent a fost masacrată de PSD din 2012 încoace” și îi cere lui Iohannis că trebuie facuta distinctia si sa nu puna semnul egal între el și mafiile pesediste”.

 

„Domnule preşedinte Iohannis: mă simt jignit de discursul dumneavoastră prin care bagați toate schimbările din educație sub umbrela bolii pe care o numiți "reformită". Domnule preşedinte, realitatea e alta şi dacă în patru ani nimeni nu v-a spus-o, o spun eu acum, cu tot respectul: a existat o modernizare de mare calitate, cu efecte măsurabile (de exemplu singura creştere spectaculoasă la rezultatele PISA a fost observată fix atunci). Acea modernizare (2009-2012) a fost proiectată prin Raportul Comisiei Prezidențiale (făcut sub conducerea lui Mircea Miclea într-un an!) şi realizată prin Legea educației nr. 1/2011 derivată din raport, dată în mandatul meu. Modernizarea aceea, fără precedent, a fost masacrată de PSD din 2012 încoace. Aşadar, domnule preşedinte, vă invit cu tot respectul să faceți această distincție, altminteri voi considera că dumneavoastră puneți semnul egal între mine şi mafiile pesediste. Nu e corect şi, în general, nu e bine să vă ostilizați oamenii deştepți care vă sprijină. PS: să fie clar şi să nu greşim ținta: Iohannis e partea bună a lucrurilor. Mafioți sunt pesediştii. Dar dacă dl preşedinte vrea să-i învingă, mai bine să se înconjoare de tipi buni şi tari, nu de loaze. Sau măcar să nu îi deranjeze.”, a scis Funeriu pe Facebook.

 

„Este corect ceea ce spune Daniel Funeriu”, a spus Mircea Miclea, întrebat cum comentează reacția lui Funeriu la discursul președintelui Iohannis, relatează Stiripesurse.ro

 

Ieri, într-un articol publicat pe g4media, Daniel Funeriu critica tăcerea lui Klaus Iohannis cu privire la proiectul „România Educată”.

 

„Tăcerea domnului Iohannis este, însă, dureroasă. Proiectul său de căpătâi în campania din 2014, România Educată, nu poate exista în afara distrugerii centrilor toxici din universităţi pe care îi descriu mai jos. Indiferent de ceea ce ne va prezenta domnul preşedinte sub titlul „România Educată” demersul va fi lovit de nulitate dacă cei zece centri, expuşi mai jos, nu sunt trataţi chirurgical. Pentru că ei se multiplică, se extind şi în curând vor cuprinde toate cotloanele societăţii. Deja au distrus sistemele axiologice pe baza cărora, de bine de rău, s-a construit România timp de 100 de ani. Nu îndrăznesc, aşadar, să mă gândesc cum ar atăta „România Educată” fără ca aceste tumori să fie extirpate, măcar la nivel de voinţă, dacă nu de putinţă.”, scrie Funeriu.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22