Arhivă PDF începând din 1990 I Abonamente Revista 22 I Access Abonați PDFDe ce nu contează cine va câştiga lupta în PSD
2018-09-21
11
Iniţiatorii scrisorii de contestare a lui Liviu Dragnea, oameni care, până mai ieri, l-au ovaţionat la scenă deschisă, nu numai că nu se dezic de abuzurile şi derapajele de la statul de drept şi de la democraţie comise de PSD sub comanda lui Dragnea, ci vor să continue pe aceeaşi linie.

 

 

 

Nu există nici măcar o vagă bănuială că după scrisoarea contestatarilor lui Liviu Dragnea şi o eventuală demisie a lui, cerută insistent de aceştia, se va modifica ceva în politica PSD, că partidul va fi reformat. Că nu va mai avea ieşiri împotriva justiţiei şi chiar a democraţiei. Că nu va mai încuraja şi proteja, chiar oferindu-le cadru legal – corupţia şi cleptocraţia de partid. Că nu va mai patina pe terenul naţionalismului – şi nu vorbesc despre un naţionalism civic-liberal. Că se va dezbăra de numiri clientelare etc. etc. Aşa cum recenta ieşire la rampă a Gabrielei Firea şi demagogicele ei tirade care au precedat această scrisoare nu au nimic de-a face cu disidenţa într-un partid – care s-a remarcat, de ani de zile, prin grave derapaje antidemocratice şi s-a decuplat de la linia social-democraţiei europene –, nici cu apărarea unor principii, nici cu mustrări de conştiinţă.

 

 

Iniţiatorii acestei scrisori – oameni care, până mai ieri, l-au ovaţionat la scenă deschisă pe Liviu Dragnea şi, implicit, i-au susţinut şi aplaudat toate ieşirile în decor: Gabriela Firea, Paul Stănescu şi Adrian Ţuţuianu – nu regretă abuzurile şi deraierile de la statul de drept, de la democraţie, comise de PSD, la care au fost părtaşi dacă nu chiar regizori. De fapt, ei nu vor schimbare de politică  în PSD şi în Guvern. Ei nu apără – cum nu au apărat niciodată – statul de drept, democraţia, anticorupţia, independenţa Justiţiei, meritocraţia. Ei nu critică Guvernul PSD, deşi este cel mai incompetent din istoria postdecembristă a României, îngrămădind cei mai mulţi neprofesionişti şi sfertodocţi. Ei nu pledează, cum nu au făcut-o niciodată, pentru o reformare reală, din temelii, a partidului. Nu, ei vor să continue pe aceeaşi linie trasată de Liviu Dragnea – linie care a scos în stradă sute de mii de oameni, în aceşti ultimi aproape doi ani de când guvernează –, dar cu altcineva la vârf. Cu Viorica Dăncilă. Adică, exact docilul om de încredere al lui Liviu Dragnea devenit, peste noapte, un tiran hulit de ţuţării de ieri, pe care i-a instalat în funcţii înalte, i-a pus pe locuri eligibile pe listele electorale şi le-a dat pe mână putere şi mulţi bani publici.

 

Semnatarii scrisori – şi, implicit, susţinătorii ei – nu se dezic, prin urmare, de politicil   anti-justiţie ale PSD, promovate ca paravan al luptei împotriva statului de drept, de fapt umbrelă pentru penalii din partid şi din cercurile lor de interese, nici nu le regretă, ci le consideră legitime şi le vor puse în aplicare. În opinia lor, Liviu Dragnea – cu problemele sale judiciare, care nu i-au deranjat când l-au ales preşedinte, şi cu impopularitatea publică dobândită –  este cel care a blocat acest demers. Paragraful de mai jos este relevant în acest sens:

„Toate luările legitime de poziție pe tema «Statului Paralel», a abuzurilor comise în justiție, în baza protocoalelor ilegale dintre SRI și diverse instituții, au fost contracarate cu ideea că PSD acționează din interes propriu, în beneficiul unor lideri sau acoliți ai acestora. De asemenea, inițiativele PSD în zona reformării Justiției, justificate din perspectiva democratizării societății românești, a respectării drepturilor și libertăților fundamentale, au fost atacate de opoziția parlamentară și o parte a societății civile, ca fiind demersuri exclusiv în interesul liderului PSD, domnul Liviu Dragnea. Prin urmare, se poate afirma, fără rezerve, că liderul PSD a devenit, prin vulnerabilitatea sa juridică, un obstacol în adoptarea acestor reglementări”. (Sublinirea mea – n.a.)

 

La fel de elocvent este un alt paragraf în care se spune că instalarea neîncrederii externe în PSD, „pe fondul percepției că sunt atacate instituțiile statului de drept și Justiția”, vine nu din atacurile date de oameni din acest partid la instituţii ale statului de drept – la legea lor de funcţionare ori la conducerea acestora –, ci din faptul că „PSD nu a fost capabil să explice convingător, în plan extern, motivațiile reale și legitime ale demersurilor sale privind reforma în Justiție și încetarea încălcărilor grosolane ale drepturilor și libertăților fundamentale ale cetățenilor de către «Statul paralel»”.(Sublinirea mea – n.a.)

 

Şi dacă mai exista vreun dubiu că cei trei sunt decişi să continue linia anti-justiţie şi împotriva anticorupţiei, trasată de Liviu Dragnea, acesta este spulberat de una dintre acţiunile în care, în numele reformei justiției și a politicii penale, vor să angreneze partidul: „Adoptarea unei inițiative legislative privind amnistia și grațierea, după o largă consultare și dezbatere cu Ministerul Justiției, CSM, ICCJ, asociațiile magistraților, UNBR și societatea civilă.

 

Deci, nu e nicio revoluţie în PSD. Este o reglare de conturi intrapartinică, orchestrată de oameni care simt că pierd nu doar teren electoral – mai ales după protestul din 10 august –, ci mai cu seamă influenţă şi bani. E o încercare de înlăturare a liderului, dar de menţinere a toxicei linii de acţiune trasate de acesta. Prin urmare, nu contează cine va câştiga această luptă. 

TAGS : dragnea scrisoare firea justitie reforma PSD stat drept
Comentarii
Vicentio B. 2018-09-23
"Il faut un bon mémoire pour bien mentir!

este exact LACUNA in substanta a celui care in varianta "MIHAI 2" .
declara: "Eu nu - pentru ca ma am o leaca de memorie ... " . in realitate
un MEGA - PLAGIATOR, admirator format "Marlaniile lui Mirel Palada", articol
EXCELENT scris de Melania Cincea. Dupa ce a declarat ca el ("MIHAI 2"),
NU a parasit Romania, s-a declarat parte componeneta a DIASPOREI!
NERUSINARE/TUPEU la SUPRAFATA, dar la fel de NEGRU precum
CARBUNELE din Valea jiului, la care face singur ("MIHAI 2") referire.

Un vizibil SIMBRIAS al postarilor formt DIVERSIUNE !
Asa ca, in contextul propriilor afirmatii tendentioase. ". si in fata lui Johannis si
sa-l tutuiasca intrebandu-l de ce nu si-a platit impozitele pe meditatii",
induce intrbarea: El - "MIHAI 2" si-a platit impozitele din incasarile
"via internet" - format DIVERSIUNE?

Vicentio B. 2018-09-23
ORIGINALUL

Joaquin Murieta, caruia i sa taiat capul si introdus intr-un borcan cu rom,
pentru a se oferi dovada prinderii - viu sau mort - in primirea recompensei
promisa de autoritatille vremii, pentru cel specializat in HOT la drumul mare,
ucigas, violator, hot de cai, etc., declara: "am votat PSD si nu-mi pare rau si
ii voi vota iar", dovedeste afinitatea de CARACTER. Cine se aseamana se
aduna!
Joaquin Murieta 2018-09-22
Am votat PSD si nu-mi pare rau si ii voi vota iar. Justitia comite ne-dreptati de aceea eu o numesc in-justitie. Reforma justitiei era necesara pentru a opri ne-dreptatile. Reforma este si in deplin acord cu cerintele UE care nu poate accepta ascultarea telefoanelor si protocoalele care fac din SRI conducatorul de fapt al justitiei. Unul dintre nedreptatiti este Dragnea dar mai sunt si multi altii. Justitie independenta DA dar independenta de SRI si CIA. Sunt inacceptabile si fondurile imense alocate SRI si justitiei. Politicienii da sunt aleshi deci merita un salariu mai mare dar pe SRI si judecatori cine i-o fi pus in fruntea bucatelor ca sigur poporul Roman NU. Poporul Roman vrea salarii mari pentru medicii care trateaza bolnavii si inginerii care proiecteaza produse Romaneshti nu pentru judecatori si SRI-sti care aresteaza arbitrar oameni nevinovati sau cu vini minore iertabile oriunde in lume.
Mario Georgescu 2018-09-28
Nu am votat niciodata PCR, nu am votat niciodata PSD, dar când vad ca Romania este plina de oameni de teapa persoanei Joaquin Marieta,îmi dau seama ca aceasta tara nu merita nimic mai bun, VOI VOTA PSD, pentru ca o tara cu astfel de oameni sa se faca praf. Nu-mi pasa am fost plecat, m-am întors, dar voi pleca iar.
emil 2018-09-22
Pentru o donatie consistenta, Patriarhul Daniel il ierta legal pe vrednic de toate hotiile si crimele economice savarsite asupra cetatenilor romani.
mircea 2018-09-21
Si de-o parte si de alta, aceleasi lichele. Sunt incurabili.
LIVIU 2018-09-21
Ceausecu s-a dus, dar nu a luat si PCR-ul cu el.chiar dacà pleacà Dragnea,PSD-ul ràmine.
Vicentio B. 2018-09-23
@LIVIU. Gresit in substanta, ca sa nu spun INEPTII!
Ceausescu NU "s-a dus", CI a fost dus - bine "plumbuit";
Asa ca, NU avea cum "sa-si ia PCR-ul cu el" !
"Daca pleaca Dragnea.." - eliptica de ADEVAR1
Dragnea NU v-a pleca, CI, la nevoie, va ZBURA, evident
intr-un alt Stat, NE - paralel, dar pe alte MERIDIANE/PARALELE!
Asa ca, "Desteapta-te Romane!
BASCA 2018-09-21
Cine naiba mai guverneaza tara asta,e pe pilot automat cat se incaiera circarii astia?
MIHAI 2 2018-09-23
Nu inteleg de ce va nemultumeste actuala stare de neguvernare ?

Eu DA - sunt nu nemultumit , ci chiar scandalizat, de inntamplari precum acelea
derulate sambata - nu in jungla si nici la Cuca Macai, ci taman in buricul Bucurestiului ,
in fata PARCHETULUI GENERAL - ma refer la umilirea unor ofiteri de la JANDARMERIE
de catre comandoul prafuit pe nas format din cateva zeci de terchea-berchea.

Sa ne amintim ca actuala stare de dezordine a inceput cu obraznicia
organizarii de uriase actiuni de strada NEAUTORIXATE
//justificate// de diversi derbedei politici printr-un asa numit drept supraconstitutional
si antielectoral (//democratie participativa//)

Lupta pentru STATUL DE DREPT dusa cu mijloace din start ilegale este
in realitate un simptom al neguvernarii.

Dar, Dumnezeule , de ce traiam cu impresia ca Dvs sunteti fan al acestor deraieri ?

Eu nu - pentru ca ma am o leaca de memorie si deci imi aduc aminte ca pana si
odiosul Iliescu ajunsese sa dea din colt in colt
dupa ce ani de zile l-a scarpinat candva intre cornite pe Miron Cozma
pana ce respectivul individ a transformat Valea Jiului in Stat in Stat

Cu greu s-a gasit atunci un procuror care sa-l inhate si sa-i puna catusele ,
dar la scurt timp omul a scapat prin mijloace avocatesti si a pornit cu ARMATA NEAGRA A HUILEI
in ultimul asalt spre Capitala.

Sigur ca al de Malin Bot nu au de partea lor o oaste precum cea minereasaca -
au avut ei ceva de acelas gen in primul trimestru din 2017 , dar intre timp chestia
s-a fleoshcait.

Cu toate acestea gasca de care spun este suficient de bine configurata
pentru ca intr-o zi unul dintre ei sa se protapeasca si in fata lui Johannis si
sa-l tutuiasca intrebandu-l de ce nu si-a platit impozitele pe meditatii.

Si apoi - cum naiba se poate sustine concomitent ca
A// Tara este neguvernata si
B// Dragnea este DICTATOR ?

PS Apropo de DICTATURA LUI DRAGNEA - cu exceptia lui PONTA care a fost exclus
de peste tot ,nu numai din PSD // probabil chiar si din patul conjugal , la cat este de tulburat /
si poate cu exceptia primarului de Iasi , desi la ala nu este exclusa nici
ipoteza iertarii,

poate nominaliza cineva un cetatea dat afara din PSD de catre Dictator ?


Ca de exemplu Grindeanu care a facut-o lata de tot , e tot in PSD si
pe functie cu salariu dublu decat acela de Premier pentru care s-a dat
la un moment dat in stamba.

Sau crede cineva ca Dictatorul chiar unelteste sa o dea afara pe doamna Firea
care pe tema asta poza in caprioara ranita desi dansa este ditamai iguana ?
Provenita din colivia cu varani ?


Blandetea si stilul BLAJIN // uneori chiar BLEGEALA // sunt atat de evidente
la Dragnea incat induc o stare de tensiune schizoida in masa mare de scribalai si scribaloaice
tocmiti sa-l satanizeze drept mancator de copii cruzi .


Un individ atat de moale ca el nu poate fi girantul unei
reale guvernari romanesti - noi avem nevoie de indivizi care sa ne ranjeasca
in fata cand ne spun ca ne-au taiat un sfert din salariu.

Masochismul national
cere asta - iar daca ne abtem de la el efectul imediat
este ca aurolacii ies din canale
si incep sa sparga semafoarele si sa scuipe. Deocamdata pe jandarmi
dar ne vine randul tuturor.
emil 2018-09-21
Oricine ar veni, tot romani se vor numi.
Total 11 comments.
Recomandari
4052
 Bref
 Media Culpa
 Numarul Curent
DESENAND (CA) LUMEA
 Vis a vis
 Scrisori de la cititori
 Prieteni 22