VIDEO Udrea și Bica, arestate în Costa Rica de Interpol. Ele au fost ridicate de pe strada

Redactia | 04.10.2018

Elena Udrea și Alina Bica au fost arestate miercuri de Interpol în orașul San Jose din Costa Rica, transmite publicația spaniolă El Pais, care citează un comunicat al Autoritatii de Investigaţii Judiciare din Costa Rica . Cele doua au fost plasate in custodia Curtii Penale din San Jose.

Pe aceeași temă

 

UPDATE ”Procedura va parcurge etapele legale. Pentru mine nu e un subiect Elena Udrea, Un condamnat e personaj pentru țară?” a declarat Tudorel Toader joi, la sediul CSM.

 

Udrea si Bica, condamnate în România pentru corupție, au fost arestate în timp ce se plimbau. Ambele femei au fost puse la dispoziția Tribunalului Penal de San Jose pentru procedurile legale necesare, mai arată comunicatul citat de El Pais.

 

Comunicatul oficial arată că cele două au fost arestate în urma colaborării biroului Interpol local cu serviciul de informații din Costa Rica (vezi aici comunicatul).

 

În imaginile postate pe Youtube, Elena Udrea apare flancată de ofițeri Interpol. În imagini se vede și un cărucior de copil – Elena Udrea anunțase în urmă cu o lună că a născut o fetiță.

 

Vezi  imagini VIDEO din momentul reținerii:

 

 

Presa locală a scris că, din cauza cererilor de azil depuse de Elena Udrea şi Alina Bica, nu pot fi extrădate imediat. Tribunalul ar putea să aprobe măsuri preventive, până când autoritatea pentru migraţie va decide dacă le acordă sau nu statut de azilant.



Elena Udrea, care ar fi dat naștere, recent, unei fetițe în Costa Rica, a fost condamnată definitiv la 6 ani de închisoare în dosarul „Gala Bute” pentru luare de mită şi abuz în serviciu.

 

De remarcat că arestarea a survenit abia după ce Udrea a anunțat că a născut, deși ea a făcut public încă din vară faptul că se află în Costa Rica, acordând chiar și interviuri, fără ca autoritățile locale să facă nimic.

 

Nu e clar dacă Udrea poate fi extrădată în România, având în vedere că fetița pe care a născut-o a dobândit la naștere cetățenia costaricană. În 20 septembrie, fostul ministru al Dezvoltării a născut o fetiţă, a anunţat Adrian Alexandrov, logodnicul Elenei Udrea. Avocatul Elenei Udrea, Veronel Rădulescu, spunea la acel moment că nu mai există nicio şansă ca aceasta să fie extrădată, acum că a născut, întrucât copilul va primi cetăţenie costaricană, iar statul nu va permite separarea lui de mamă, transmite News.ro.

 

Elena Udrea a fost dată în urmărire de Poliția Română în luna iunie, după ce Înalta Curte a condamnat-o la șase ani de închisoare cu executare în dosarul Gala Bute pentru luare de mită și abuz în serviciu. Udrea este dată în urmărire internațională pentru punerea în executare a mandatului de condamnare.

 

Curtea de Apel Bucureşti a decis, luni, instituirea sechestrului pe toate bunurile mobile şi imobile deţinute de fostul ministru Elena Udrea, până la concurenţa sumei de 4,7 milioane de euro, în vederea confiscării speciale. Decizia a fost luată de magistraţi într-un alt dosar, cel în care Elena Udrea a fost trimisă în judecată de procurorii DNA pentru trafic de influenţă şi spălare a banilor, alături de jurnalistul Dan Andronic, acuzat de mărturie mincinoasă.

 

În ceea ce o privește pe Alina Bica, fosta şefă a DIICOT a cerut încă din ianuarie statut de refugiat politic în Costa Rica,  după cum anunţa avocatul său, la ICCJ, la unul din termenele în procesul ANRP.

Fosta şefă a DIICOT, Alina Bica, condamnată definitiv la 4 ani de închisoare cu executare într-un dosar în care era acuzată de favorizarea făptuitorului, a fost dată oficial în urmărire generală de Poliţia Română în luna iunie.

 

Udrea și Bica au făcut cereri pentru refugiu în Costa Rica, pretinzând că au fost condamnate politic.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22