Arhivă PDF începând din 1990 I Abonamente Revista 22 I Access Abonați PDF


Dragnea a dat în judecată conducerea ÎCCJ. Amânare în apelul la dosarul angajărilor fictive
Redacția - - - -
2018-10-08
Actualitate Interna
2

Liviu Dragnea a acționat în instanță ÎCCJ și Colegiul de conducere al instituției împotriva hotărârii privind constituirea completelor de judecată. Dosarul a fost înregistrat pe 5 octombrie la Secția de contencios administrativ și fiscal a Curții de Apel, potrivit Mediafax. Luni, Dragnea a obținut amânare, ca să-și angajeze apărător, în apelul pe care l-a făcut la condamnarea în primă instanță în dosarul angajărilor fictive.

 

 

Liviu Dragnea a contestat la Curtea de Apel București hotărârea Colegiului de conducere al Înaltei Curți de Casație și Justiție privind constituirea completelor de cinci judecători în dosarul în care se judecă apelul la decizia de condamnarea a sa în primă instanță la 3 ani și șase luni de închisoare. Până în prezent, nu a fost stabilit un termen de judecată, dosarul fiind înregistrat pe data de 5 octombrie.

 

La instanța supremă a avut loc, luni, primul termen în apelul din dosarul în care a primit condamnarea, numit și dosarul angajărilor fictive. Dragnea, însă. nu s-a prezentat la acest termen ci a cerut o amânare ca să-și angajeze apărător.

 

Controversele privind formarea completelor de 5 judecători de la instanţa supremă au început după ce a intrat în vigoare legea 304, de modificare a legii de organizare judiciară, modficiată în parlament de PSD-ALDE cu sprijinul UDMR. Aceasta prevede că vicepreşedintele Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie şi preşedintele Secţiei Penale nu mai conduc completele de 5 judecători, ci toţi magistraţii din complet sunt traşi la sorţi. 

 

Preşedintele Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, Cristina Tarcea, a anunţat la acel moment că modificările legislative aduse Legii nr.304/2004 nu conţin norme tranzitorii în cazul formării completelor de 5 judecatori aşa că schimbările intră în vigoare abia anul viitor. Cristina Tarcea a mai spus că de imediată aplicare este legea 207/2018, care arată că aceste complete de 5 judecători se trag la sorţi la începutul fiecărui an.  La rândul său, Viorica Dăncilă a sesizat CCR în legătură cu un posibil conflict juridic între Parlament şi Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) referitor la formarea completelor de cinci judecători de la instanţa supremă.

TAGS : curtea suprema dragnea angajari fictive apel
Comentarii
emil 2018-10-09
Cu sau fara demisie ori puscarie, Preanesimtitul Daniel si vrednicul lui amic Preacondamnutul Dragnea nu vor mai fi niciodata in asentimentul poporului roman. Amnistia generala sau demiterea completului de judecata de catre CCR precum linsajul sefei anticoruptie, sunt doar victorii pentru palmaresul personal.
emil 2018-10-09
Dragnea a pierdut referendumul pentru famile deoarece n-a venit la vot in costum traditional.
Total 2 comments.
Mai multe din Actualitate Interna
1410
 Bref
 Media Culpa
 Numarul Curent
DESENAND (CA) LUMEA
 Vis a vis
 Scrisori de la cititori
 Prieteni 22