Arhivă PDF începând din 1990 I Abonamente Revista 22 I Access Abonați PDF


Atac cibernetic la Primăria Sectorului 1. Activitatea primăriei, blocată cel puțin până marți
Redacția - - - -
2018-10-12
Actualitate Interna
0

Activitatea Primăriei Sectorului 1 este blocată de două zile, în urma unui atac cibernetic. Primarul Dan Tudorache spune că incidentul s-a produs miercuri după-amiază, când pe calculatoarele instituţiei a apărut şi un mesaj în care se cerea recompensă în Bitcoin.

 

 

Primarul spune că o echipă de experţi încearcă să recupereze măcar o parte din baza de date a instituţiei şi îi îndeamnă pe bucureştenii care au probleme de rezolvat la primărie să vină la sediu începând de marţi, fiind posibil ca luni să se lucreze în continuare pentru repunerea în funcţiune a sistemului.

 

Primarul Sectorului 1 a declarat că atacul ciberentic a avut loc „miercuri după-amiază spre seară”, fiina anunţate DIICOT şi firma care se ocupă de administrarea sistemului informatic al primăriei.

 

„Experţii se chinuie acum să recupereze baza de date. Vor sta şi în week-end şi sper ca luni să avem un rezultat bun şi că îmi spună că au recuperat mare parte din date. Echipa încearca sa decripteze calculatoarele, astfel ca până luni să avem măcar două calculatoare funcţionale în fiecare birou (...) Când au fost criptate datele, era şi un mesaj în care se cerea recompensă în Bitcoin”, a declarat Dan Tudorache, la Digi 24.

 

El a spus că activitatea instituţiei este complet blocată şi i-a îndemnat pe bucureştenii care au probleme de rezolvat la primărie să vină la sediu începând de marţi, fiind posibil ca luni să se lucreze în continuare pentru repunerea în funcţiune a sistemului.

 

„Aş prefera ca oamenii să vină la primărie de marţi, dacă nu este foarte urgent”, a adăugat primarul sectorului 1.

TAGS : primarie capitala sector 1 atac cibernetic dan tudorache activitate blocata
Comentarii
Total 0 comments.
Mai multe din Actualitate Interna
654
 Bref
 Media Culpa
 Numarul Curent
DESENAND (CA) LUMEA
 Vis a vis
 Scrisori de la cititori
 Prieteni 22