Toader nu renunță: Confruntaţi conţinutul dosarului de la MJ, CSM şi Cotroceni

Redactia | 29.10.2018

Ministrul Justiţiei Tudorel Toader susţine în continuare că are dreptate când a afirmat în anunţul privind cererea de revocare a procurorului general al României Augustin Lazăr că la dosarul de candidatură a acestuia din 2016 ar fi existat o ordonanţă de clasare dată lui Klaus Iohannis.

Pe aceeași temă

 

 

 

 

“Verificati din trei părţi! Să vedem cine spune adevărul! Confruntaţi conţinutul dosarului, care ar trebui să fie identic, de la Ministerul Justiţiei, CSM şi Cotroceni! Luaţi în considerare şi declaratia d-nei Prună, potrivit căreia, ei la MJ nu au consultat dosarul, au verificat doar cei de la CSM. Apoi trageţi concluziile!”, a declarat ministrul Justiţiei pentru G4media.ro.

 

 

Context

 

 

CSM confirmă: Nu există un dosar clasat de Lazăr în care să fi fost implicat Iohannis

 

CSM confirmă, la cererea procurorului general, Augustin Lazăr, că la dosarul său de candidatură nu este depusă nicio soluție de clasare în vreun dosar în care era implicat președintele Klaus Iohannis.

 

În răspunsul trimis de CSM lui Augustin Lazăr se menționează că „nu a fost identificat niciun document cu obiectul invocat în solicitare”, conform Ziare.com

 

"Urmare a adresei dumneavoastră nr. 2631/C/2018, va aducem la cunoștință că în urma verificării documentației atașate la lucrarea noastră nr. 8012/2016 (având ca obiect avizarea propunerii ministrului Justiției de numire în funcția de procuror general al Parchetului de pe lângă Inalta Curte de Casație si Justitie a domnului Augustin Lazar, procuror general al Parchetului de pe langa Curtea de Apel Alba Iulia), nu a fost identificat niciun document cu obiectul invocat in solicitarea dumneavoastra", este raspunsul trimis procurorului general de catre CSM.

 

Iata si documentul, prezentat de Realitatea TV:

 

 

Amintim ca procurorul general Augustin Lazar si ministrul Justitiei Tudorel Toader au intrat intr-o adevarata confruntare privind existenta unei ordonante de clasare in cazul lui Klaus Iohannis, care ar fi fost semnata de Augustin Lazar, in perioada cand acesta avea o functie de conducere la Parchetul Curtii de Apel Alba Iulia.

 

Lucrarea ar fi fost in mapa lui Augustin Lazar, in 2016, cand a candidat pentru sefia Parchetului General, sustine Toader.

 

Insa Lazar a precizat vineri ca nu a instrumentat niciun dosar al presedintelui Klaus Iohannis. Mai mult, Lazar a adaugat, pentru Realitatea TV, ca a cerut informatii de la CSM, daca la mapa profesionala exista vreo astfel de lucrare si i s-a raspuns ca nu. Ulterior, el a spus ca precizarea a fost facuta telefonic si a cerut si un raspuns in scris de la Consiliu.

 

Pe de alta parte, Toader a anunțat că va publica în următoarele zile rezoluția de clasare a dosarului care il viza pe Klaus Iohannis, pe care a găsit-o in dosarul de candidatura a procurorului general, Augustin Lazar.

 

Pe de alta parte, Parchetul Curții de Apel Alba Iulia a arătat că Augustin Lazar nu a soluționat și nici nu a confirmat vreun dosar in care apare numele președintelui României, Klaus Iohannis.

 

TAGS:

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22