17.000 de carduri CEC Bank, blocate din motive de securitate

Fara Autor | 14.12.2011

Pe aceeași temă

 

Aproximativ 17.000 de carduri VISA administrate de CEC Bank sunt blocate de unitatea bancară din motive de securitate. O parte dintre clienţi au fost informaţi, miercuri, de acest lucru de către reprezentanţii băncii, motivând că este vorba de un atac tip phising fără precedent la această bancă, dar şi în cadrul altor bănci.
 
Oficialii băncii au informat că informaţiile despre conturi au fost compromise, cel mai probabil prin intermediul Intenertului, şi a luat din precauţie măsura blocării cardurilor.
 
"Banca a primit sesizări oficiale conform cărora informaţiile aferente unui număr de carduri emise de instituţii financiare din România şi din străinătate au fost posibil compromise la nivelul unei baze de date internaţionale. În scopul protejării disponibilităţilor băneşti ale clienţilor şi în conformitate cu prevederile contractuale, CEC Bank a aplicat măsura de blocare şi re-emitere card şi cod PIN, fără cost, pentru un număr de carduri din portofoliul propriu. Atacul nu a vizat doar cardurile CEC Bank şi nu se datorează eventualelor vulnerabilităţi ale sistemului operat de bancă", spun oficialii CEC Bank, citaţi de Hotnews.
 
În cadrul comunicatului emis de bancă, reprezentanţii băncii menţionează că îşi cer scuze pentru eventualele inconvenienţe create.
 
"Ne cerem scuze pentru inconvenienţele create, dar în conformitate cu cele mai sus menţionate, acţiunea are ca scop protejarea clienţilor băncii în faţa unor eventuale pierderi financiare", au precizat oficialii CEC Bank.
TAGS:

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22