175 de milioane de euro pentru echipamente și materiale sanitare în vederea începerii anului școlar

Laurentiu Gheorghe | 24.08.2020

Guvernul a aprobat în ședința de guvern de luni alocarea din fonduri externe nerambursabile a 175 de milioane de euro pentru achiziția de echipamente și materiale sanitare pentru începerea anului școlar.

Pe aceeași temă

100 de milioane de euro se vor folosi pentru achiziția de tablete și dispozitive electronice pentru învățământ online, pentru aproximativ 500.000 de elevi, iar 50 de milioane de euro vor fi fonduri pentru acoperirea cheltuielilor legate de achiziția materialelor de protecție sanitară și medicală – măști și dezinfectanți în școli, a declarat, luni, șeful Cancelariei prim-ministrului, Ionel Dancă, la finalul ședinței de guvern.

De asemenea, 25 de milioane de euro se vor aloca pentru achiziția de containere sanitare mobile care vor beneficia, în același timp, de o finanțare de 5.000 de euro/container pentru racordul la infrastructura de apă și canalizare. „Practic, vorbim de un număr de 5.000 de containere sanitare care vor permite la începerea anului școlar să asigure necesitățile din punct de vedere sanitar pentru elevi, respectiv toalete, chiuvete, apă curentă pentru igienizarea și pentru asigurarea necesităților, din punct de vedere sanitar, ale elevilor”, a explicat Ionel Dancă.

El a precizat că pentru aceste fonduri pot aplica autoritățile locale, inspectoratele școlare județene și unitățile școlare, individual sau în parteneriat.

„Pot cere decontarea cheltuielilor efectuate pe aceste categorii de obiective începând din luna octombrie, important, însă, este că este permisă decontarea cheltuielilor pentru aceste categorii de achiziții efectuate începând cu 1 august. Practic, autoritățile locale care au achiziționat tablete pentru elevi, dispozitive electronice pentru învățământul online, măști, materiale de protecție sanitară, care au efectuat deja aceste achiziții începând cu data de 1 august, sunt eligibile pentru decontarea acestor cheltuieli și pot depune cererea pentru finanțarea lor de către Ministerul Fondurilor Europene începând din luna octombrie. Este o ordonanță extrem de importantă pentru asigurarea în condiții cât mai bune a începerii noului an școlar”, a afirmat Ionel Dancă, potrivit Agerpres.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22