18 medici şi 9 asistenţi de la Spitalul Județean Suceava, infectați cu coronavirus și internați

Redactia | 23.03.2020

27 de cadre medicale de la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Suceava - 18 medici și 9 asistenți - au fost confirmaţi cu coronavirus și sunt internaţi în secţia de Boli Infecţioase.

Pe aceeași temă

Conducerea spitalului susține că nu are nicio vină pentru această situație și că a achiziţionat toate materialele de protecţie pe care le-a găsit pe piaţă, dar că unii furnizori nu au mai răspuns, iar alţii au reziliat contractele, deoarece nu mai aveau de unde să se aprovizioneze.

În comunicatul de presă transmis luni și citat de Agerpres, reprezentanții Spitalului Judeţean de Urgenţă Suceava spun că, de la apariţia primelor cazuri de COVID-19 în România, unitatea medicală "a făcut toate eforturile şi a luat toate măsurile care au fost posibile pentru pregătirea faţă de cazurile de infectare cu noul coronavirus", respectiv investiții în secţiile de Boli Infecţioase şi Pneumologie, pregătirea spaţiului pentru linia de analiză a probelor, achiziţia echipamentelor şi a materialelor necesare secţiilor pentru a fi protejate în faţa virusului, în condiţiile de dificultăţi majore create de furnizorii care se aprovizionau din China.

De asemenea, toate echipamentele care au putut fi achiziţionate în noile condiţii de pe piaţă au fost cumpărate în punctele sensibile din spital, precum UPU, Boli Infecţioase, Pneumologie şi ATI numărul dezinfecţiilor a crescut la 3-4/zi, iar personalul a fost instruit şi strictul necesar a fost asigurat, mai susțin reprezentanții SJU Suceava.

Potrivit acestora, în secţia Boli Infecţioase au fost asigurate permanent combinezoane de protecţie pentru personalul de intervenţie la cazurile suspecte şi confirmate cu COVID-19.

"Din păcate, ne-am confruntat atât cu cazuri nedeclarate în privinţa istoricului de călătorie sau a contactelor cu persoane venite din zone de risc, cât şi cu o criză mondială în ceea ce priveşte echipamentele de protecţie, situaţie care nu este specifică Spitalului Judeţean Suceava, ci tuturor spitalelor din lume, la această oră.

Nu a fost neglijenţă din partea noastră, am făcut tot ce am putut şi am achiziţionat toate materialele de protecţie pe care le-am găsit pe piaţă. Unii dintre furnizori nu au mai răspuns, alţii au reziliat contractele, deoarece nu mai aveau de unde să se aprovizioneze. Am căutat permanent soluţii, în condiţii de resurse limitate. Este un război global cu noul coronavirus şi în această luptă efortul trebuie să fie comun.

Nici cetăţeanul, nici spitalul nu poate să lupte singur. Vom reuşi doar împreună", se mai arată în comunicatul SJU Suceava.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2020 Revista 22