2000 de km pe jos cu doi maidanezi adoptaţi din România ca să sensibilizeze autorităţile

Dora Vulcan | 09.10.2017

O fostă polițistă din Olanda a străbătut aproape 2.000 de kilometri, din Olanda, ajungând în România, pe jos, cu doi câini adoptați din țara noastră, pentru a le cere autorităților să îmbunătățească situația câinilor fără stăpân, potrivit unui comunicat de presă remis luni Agerpres.

Pe aceeași temă

 

 

 "Monique Dubbeldam a plecat din Utrecht, Olanda, în data de 26 august 2017, într-un marș de aproximativ 2017 de km, în speranța că efortul ei va ameliora situația câinilor fără stăpân din România. Fostă polițistă, Monique a fost extrem de impresionată de soarta câinilor care trăiesc pe străzile din țara noastră și a vrut să facă ceva pentru a-i ajuta și pentru a sensibiliza autoritățile să se implice mai mult pentru rezolvarea acestei probleme. Scopul ei este acela de a strânge câteva zeci de mii de euro pe care să-i doneze asociațiilor care se ocupă cu sterilizarea animalelor. În opinia ei, o campanie serioasă de sterilizare ar reduce considerabil numărul animalelor care trăiesc pe stradă, iar în câțiva ani acest fenomen ar dispărea", se arată în comunicatul preluat de agenţia naţională de ştiri.

 

Monique este însoțită în călătorie de două dintre cățelușele ei, Indy și Faye, adoptate din România și împreună cu care a traversat pe jos șapte țări din Europa: Olanda, Germania, Cehia, Slovacia, Austria, Ungaria și România.

 

"Monique se va întâlni cu cele mai implicate organizații din domeniul protecției animalelor de companie, care desfășoară programe de castrări și contribuie astfel la reducerea suferinței acestora. În Sibiu Monique este așteptată de reprezentanții Animal Life cu care va vizita șantierul noului adăpost al asociației și va discuta strategia asociației privind programele de castrări. Va vizita de asemenea și Asociația Prietenii Berzelor din Cristian în data de 12.10. Monique documentează călătoria sa pe pagina de Facebook Walk For Dogs 2017, iar călătoria sa va continua, via Brașov până la București unde este așteptată de alte ONG-uri din domeniu", potrivit comunicatului de presă.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22