22 VĂ RECOMANDĂ: DoR 4

Razvan Braileanu | 02.11.2010

Pe aceeași temă

În urmă cu un an, la iniţiativa lui Cristian Lupşa, un grup de tineri jurnalişti lansa pe piaţă Decât o Revistă, o publicaţie gândită să apară o singură dată, ca un experiment în care jurnalismul narativ se împletea cu ingeniozitatea vizuală: „Vrem ca DoR să rămână pe raftul cititorilor multă vreme după ce a fost parcursă. De aceea, îmbinăm scriitura cu ilustraţii, fotografii şi un concept grafic original, care fac ediţia tipărită un obiect de colecţie“, spun editorii. Succesul numărului pilot şi existenţa unei nişe cvasineexploatată pe piaţa mass-media au făcut ca DoR să se transforme într-o revistă trimestrială independentă şi să ajungă acum la numărul 4.

Principalul subiect al ediţiei din această toamnă este plecatul din ţară: „Am auzit tot mai mulţi oameni spunând «Gata, plec!», tot mai mulţi oameni spunând că visează la altă viaţă. În tonul lor se simţea lehamite şi disperare; nu mai aveau nicio speranţă de la ţara asta. Şi mai dramatic era că mulţi dintre ei chiar încercaseră, pe felia lor, s o pună pe picioare în ultimii zece ani, iar decizia asta marca un abandon“, scrie Cristian Lupşa în editorialul intitulat #dordeducă. Pe aceeaşi temă scriu Cosmin Alexandru (despre colegii săi de generaţie care au clădit organizaţii şi care acum îşi fac bagajele) şi Miruna Cugler (care, după ce a pus umărul la schimbarea metehnelor naţionale, de la nesimţire la pasivitate sau abuz birocratic, a decis să nu se întoarcă, pentru că vrea să trăiască în linişte).

Dintre celelalte articole ale DoR 4 (un număr consistent de 150 de pagini!) merită menţionate cel al Mariei Bercea, despre adăpostul de cai abandonaţi din Bucureşti, un amplu material despre Lets Do It, Romania!, scris de Gabriela Piţurlea, şi un portret al purtătorului de cuvânt al Poliţiei Capitalei, Christian Ciocan, realizat de Tea Teodorescu.

TAGS:

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2020 Revista 22