250 de sindicaliști din penitenciare protesteaza in fața Ministerului Justiției

P.c. | 13.08.2015

Pe aceeași temă

250 de membri ai Sindicatului Național al Lucrătorilor din Penitenciare participa astazi la un miting de protest în fața sediului Ministerului Justiției. Acestia cer demisia ministrului Justitiei, Robert Cazanciuc, solicitand de asemenea deblocarea de urgență a posturilor vacante și achitarea la zi a drepturilor salariale cuvenite personalului, relateaza Agerpres.

 

Protestatarii fluieră din vuvuzele, scandează lozinci precum "Jos, jos, ministrul mincinos!", "Ieși afară, javră ordinară!" și agită pancarte pe care se poate citi: "Muncim pe datorie", "Și pe Cod portocaliu, tot în stradă o să fim" sau "Cereți performanțe, iar voi ne dați restanțe".

 

"Am ieșit în stradă pentru a-i solicita ministrului Justiției, Robert Cazanciuc, deblocarea de urgență a 1.000 de posturi vacante, deoarece la ora actuală numărul de posturi prevăzute pentru sistemul penitenciar este mult sub limita prevederilor legale. În prezent, sunt prevăzute 15.500 de posturi, dintre care 3.000 sunt vacante în mod constant în ultimii opt ani. De asemenea, dorim achitarea la zi a drepturilor cuvenite personalului. Este vorba de drepturile hotărâte de Guvernul și Parlamentul României în anul 2014 pentru personalul din structura de apărare națională, care nu au fost până acum achitate", a spus președintele SNLP, Ștefan Teoroc.

 

Acesta a precizat că va merge să depună, pe parcursul protestului, o listă cu principalele revendicări la registratura Ministerului Justiției.

 

Toți salariații din penitenciare poartă, începând de joi, banderole negre, în semn de susținere a acțiunilor declanșate de SNLP.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2020 Revista 22