3000 de soldati vor participa la exercitiile militare NATO care vor avea loc in Romania in perioada 16-30 aprilie

P.c. | 15.04.2015

Pe aceeași temă

3.000 de militari români, americani și britanici vor participa la exercitiile militare ale NATO care vor avea loc in perioada 16 - 30 aprilie în poligonul Smârdan din Galaţi şi la Centrul ”Mihail Kogălniceanu” din Constanța, informeaza Romania Libera

 

Mircea Dușa, ministrul Apărării, a participat, alaturi de șeful Statului Major General, generalul Nicolae Ciucă, la alertarea unităţilor Diviziei 2 Infanterie ”Getica” din Buzău și a unităților din subordinea sa, din garnizoanele Vrancea, Galați și Brăila aceasta actiune reprezentand cea mai amplă mobilizare a militarilor din cele patru județe.

 

Ministrul a precizat ca o astfel de alarmare nu s-a mai facut în ultimii șase ani din lipsă de bani.Am ordonat astăzi, începând cu ora 18.00, alarmarea Diviziei 2, atât comanda cât și unitățile din compunerea diviziei din Brăila, Galați, Focșani și Buzău. Au fost alarmați peste 3.000 de militari și urmărim starea de operativitate a unităților alarmate. Alarma s-a dat în afara orelor de program și militarii în două ore trebuie să fie prezenți în unitate, în alte trei ore trebuie să fie pregătiți de marș cu toate mijloacele din dotare și apoi urmează dislocarea în raionul de alarmă. Asemenea exercițiu nu a mai fost realizat din anul 2009 din lipsa banilor. Având mai mulți bani anii trecuți, ne-am permis să facem acest lucru”, a declarat ministrul Apărării Naționale, Mircea Dușa.

 

CITITI SI: Mircea Dusa (Aparare): Romania nu e intimidata de propaganda ruseasca

 

Militarii din garnizoana Buzău s-au adunat în unități și au pregătit tehnica din dotare, urmând ca după expirarea celor trei ore să pornească spre poligonul Smârdan din județul Galați, unde se va desfășura, între 16 și 30 aprilie, un exercițiu multinaţional.Urmează ca începând cu orele 23.00-24.00, militarii și mijloacele tehnice să înceapă deplasarea spre poligonul Smârdan atât pe șosele cât și pe calea ferată. Vor fi dislocate peste 500 de mijloace tehnice, însemnând blindate, tancuri, camioane, etc. O parte din militari vor rămâne în poligonul Smârdan până pe 30 aprilie, având în vedere că pe 16 începem un exercițiu complex alături de forțele NATO”, a spus Dușa.

 

În perioada 16 - 30 aprilie, în poligonul Smârdan, din judeţul Galaţi, şi la Centrul Administrativ Aerian ”Mihail Kogălniceanu”, din judeţul Constanţa, va avea loc exercițiul multinaţional "Wind Spring 15". La exercițiu vor participa 1.500 de militari români, 400 de militari din SUA, 170 de militari din Marea Britanie și un pluton de militari din Republica Moldova.

 

Exercițiul este cuprins în planul de măsuri aprobat la summitul din Țara Galilor și vizează asigurarea pe flancul estic al NATO și Uniunii Europene.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22