3,6 milioane de lei pentru fludizarea circulației pe DN1 între Comarnic și Predeal

Laurentiu Gheorghe | 06.04.2021

CNAIR si Ministerul Transporturilor au semnat un contract de finantare de 3,6 milioane de lei pentru a creste capacitatea de circulatie pe DN1, intre Comarnic-Predeal.

Pe aceeași temă

„Compania Nationala de Administare a Infrastructurii Rutiere,in calitate de beneficiar al finantarii si Ministerul Transporturilor si Infrastructurii, in calitate de organism intermediar pentru transport, au convenit in data de 1 aprilie 2021, incheierea contractului de finantare pentru proiectul << Masuri de sporire a capacitatii de circulatie pe DN1- Valea Prahovei, sectorul de drum Comarnic- Predeal >> in vederea acordarii finantarii nerambursabile alocate prin Programul Operational Infrastructura Mare 2014-2020", a anuntat marti CNAIR.

Valoarea totala a proiectului este de 3.686.547,35 lei si va fi finantat prin Programul Operational Infrastructura Mare 2014-2020 astfel: 85% contributia Uniunii Europene din Fondul European de Dezvoltare Regionala si 15% contributia proprie.

Perioada de implementare a proiectului este de 13 luni, respectiv intre data de 1 iunie 2021 si 30 iunie 2022 la care se adauga, daca este cazul, si perioada de desfasurare a activitatilor proiectului inainte de semnarea contractului de finantare, conform regulilor de eligibilitate a cheltuielilor.

Cardul de masa Up Dejun iti aduce discounturi de pana la 50% la categorii precum: abonamente de servicii medicale Regina Maria, curierat DPD, card de carburant OMV Petrom, produse de birotica si papetarie Lecom, solutii de digitalizare, tracking GPS flota auto de la iTrack si altele. Obtine oferta AICI!

Obiectivul general ale proiectului este "de a aduce imbunatatiri in ceea ce priveste viteza de calatorie intre Comarnic si Predeal, prin descongestionarea traficului pe ruta existenta (DN1), imbunatatind astfel si conectivitatea la nivel regional", sustin reprezentantii CNAIR.

Proiectul are in vedere elaborarea studiului de fezabilitate si a proiectului tehnic de executie pentru 6 obiective de investitie aflate de-a lungul drumului national DN1 - Valea Prahovei in zona Comarnic - Predeal.

Primul obiectiv presupune amenajarea pasajului pietonal subteran sau suprateran in piata centrala din Comarnic intersectie DN 1 cu strada Ghiosesti si amenajare pasaj pietonal subteran sau suprateran la Primaria Comarnic.

Urmeaza amenajarea pasajului pietonal subteran sau suprateran de la intersectia DN1 cu strada Crinului (Poiana Tapului), strada Telecabinei (Busteni) si strada Panduri (Predeal) si realizarea pasajului rutier de la intersectia DN1 cu strada Prahovei (Azuga).

Mai sunt pe lista pasaje rutiere la intersectia DN1 cu DN73A (Predeal), la intersectia DN1 cu Bulevardul Republicii (Sinaia Sud) si la intersectia DN1 cu Bulevardul Ferdinand (Sinaia Nord).

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22