45 de magistrați vor să se pensioneze înainte de a se majora vârsta minimă pentru pensionare

Laurentiu Gheorghe | 21.01.2021

Secţia pentru judecători a CSM a hotărât înaintarea către președintele României a propunerilor pentru eliberarea din funcţia de judecător, prin pensionare, a 45 de magistraţi.

Pe aceeași temă

Este un val considerabil de magistraţi care se pensionează, după declaraţiile ministrului Justiţiei, Stelian Ion, potrivit cărora intenţionează să crească vârsta de pensionare a magistraţilor. Ulterior, Stelian Ion a renunţat la această intenţie, în condiţiile în care 450 de magistraţi sunt pensionabili din totatul de 7000.

Printre magistraţii care ies acum la pensie se numără judecătorii Horia Valentin Şelaru şi Simona Neniţă de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Judecătorul Horia Șelaru a fost procuror și consilierul fostului procuror general, Laura Codruța Kovesi. El a fost și șef al Secției urmărire penală și criminalistică din Parchetul General. Printre dosarele grele instrumentate de Șelaru se numără dosarul FNI, în care Sorin Ovidiu Vântu a fost condamnat la închisoare.

Judecătoarea Simona Neniță este soția avocatului Mihai Dinu, fostul apărător al lui Cătălin Voicu, senatorul PSD condamnat pentru corupție Cătălin Voicu. Potrivit unor surse judiciare, este apropiată de judecătoarea Lia Savonea, influent membru CSM și fostă șefă a Curții de Apel București.

Şi judecătoarea Carmen Chirilă de la Tribunalul Neamţ, cea care consideră că masca este o botniţă, a cerut să iasă la pensie, dar CSM a suspendat solicitarea până la soluţionarea acţiunii disciplinare deschise împotriva ei.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22