Pe aceeași temă
Potrivit acestuia, 73% dintre francezi si 67% dintre germanii interogati nu sunt interesati de aceste alegeri europene. Pe fondul actualei crize economice, 58% dintre europenii chestionati considera ca fiecare tara din UE a luat singura masuri impotriva efectelor crizei, fata de 30% care spun ca UE a incercat sa formuleze un raspuns comun.
63% dintre francezi si 62% dintre polonezi au raspuns ca tarile membre ale Uniunii actioneaza de unele singure.
Sondajul a fost realizat online, intre 26 si 29 mai 2009, pe un esantion de 4.536 persoane cu varste de peste 18 ani si reprezentative pentru populatia franceza, britanica, germana, italiana si poloneza.
Alegatorii din Irlanda si Cehia sunt asteptati, vineri, la urne la alegerile pentru Parlamentul European, dupa ce joi, Marea Britanie si Olanda au deschis scrutinul.
Sambata, va veni randul letonilor, slovacilor, maltezilor si cipriotilor sa mearga la urne, iar alte 19 state din UE - printre care Germania, Franta, Italia, Spania, Polonia si Romania - vor vota duminica.
In total, 388 de milioane de europeni sunt invitati sa aleaga 736 de deputati in patru zile.
Maratonul alegerilor europene a inceput joi in Marea Britanie si Olanda, marcat de o puternica abenta la urne, dar si de un avant al extremei drepte, fenomene care ar putea sa marcheze scrutinul la nivelul intregului continent, scrie AFP.