A demisionat Viorel Podar, judecătorul care a dispus arestarea şi extrădarea Mariei Nedelcu

E.b. | 30.08.2016

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, marţi, decretul prin care îl eliberează din funcţie, în urma demisiei, pe judecătorul Adrian Viorel Podar, de la Curtea de Apel Bucureşti, cel care a dispus, iniţial, arestarea şi extrădarea Anei Maria Nedelcu (foto), mama acuzată că şi-a răpit propriul copil din Canada

Pe aceeași temă

 

 

Tot marţi, preşedintele a semnat şi decretele prin care fostul preşedinte al CSM Adrian Bordea şi fostul director al Şcolii de Poliţie din Cluj, Alexandru Tanco, au fost pensionaţi, conform News.ro.

 

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, marţi, şase decrete prin care aprobă demisia unui judecător şi pensionarea altor trei magistraţi, precum şi a unui general de armată şi a unui chestor de poliţie.

 

Judecătorul Viorel-Adrian Podar, care şi-a înaintat demisia, este cel care, în calitatea sa de magistrat la Secţia I Penală a Curţii de Apel Bucureşti, a dispus, pe 24 mai 2016, arestarea Anei Maria Nedelcu, mama acuzată de autorităţile canadiene că şi-ar fi răpit propriul copil, şi a încuviinţat cererea de extrădare a acesteia în Canada.

 

Femeia a susţinut că s-a refugiat în România, ţara natală, ca să scape de violenţele la care era supusă în Canada de soţul său de origine dominicană. Ulterior, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a admis, pe 7 iunie, contestaţia Anei Maria Nedelcu şi pe cea a Parchetului Curţii de Apel Bucureşti şi a respins cererea de extrădare. 

 

Viorel-Adrian Podar a făcut parte şi din completul care a decis condamnarea definitivă a lui Rudel Obreja la trei ani de închisoare cu suspendare în dosarul în care a fost acuzat că i-ar fi cerut un milion de euro lui Sorin Ovidiu Vîntu pentru a interveni la mai mulţi judecători. Decizia a fost luată de completul de divergenţă, doi dintre judecători s-au pronunţat pentru condamnarea lui Obreja la trei ani de închisoare cu suspendare, iar al treilea, Viorel-Adrian Podar, a decis retrimiterea dosarului la Tribunalul Bucureşti pentru rejudecare.

 

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat şi decretul de pensionare a lui Adrian Bordea, preşedintele Secţiei a II-a civilă a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, membru al Consiliului Superior al Magistraturii şi preşedintele acestui for din ianuarie până în decembrie 2014.

 

De asemenea, preşedintele a semnat, marţi, decretul privind acordarea gradului profesional de chestor de poliţie, la încetarea raporturilor de serviciu, comisarului-şef de poliţie Alexandru Tanco, din Ministerul Afacerilor Interne. Actual director al Şcolii de Agenţi de Poliţie "Septimiu Mureşan” din Cluj, Tanco a mai fost şi şef al Direcţiei de Control Intern din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, precum şi adjunct al inspectorului general al Poliţiei Române.

 

Vor mai ieşi la pensie, în urma decretelor prezidenţiale, şi judecătorii Ioana Buzea de la Curtea de Apel Bucureşti şi Ioana Airinei, preşedintele Tribunalului Harghita, dar şi generalul de armată Gheorghe Ionescu, fost şef al Direcţiei Antifraudă din Ministerul Apărării Naţionale, actual director general la Administraţia Naţională a Rezervelor de Stat.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22