A doua cerere de anulare a protocolului SRI - Parchet, respinsă în instanță

Redactia | 18.10.2018

Cererea unui afacerist constănțean, de anulare a Protocolului SRI- Parchet din 2009, a fost respinsa miercuri de un judecator de contencios administrativ de la Curtea de Apel București. Decizia nu este definitivă.

Pe aceeași temă

 

 

 "In baza art. 200 alin. 4 C.pr.civ., anuleaza cererea de chemare in judecata. Cu drept de reexaminare in termen de 15 zile de la comunicarea cererii de chemare in judecata", este minuta Curtii de Apel Bucuresti, de pe portalul instantelor. Articolul citat de instanță se referă la completarea cererii de chemare în judecată, în cazul în care nu îndeplinește toate cerințele prevăzute de Codul de procedură civilă. 

 

Razvan Dimoftache este implicat in mai multe dosare penale. Afaceristul a fost condamnat, in prima instanta, la 3 ani cu suspendare pentru cumparare de influenta. Intr-un dosar mai vechi, in urma cu zece ani, el a fost condamnat la 10 ani pentru inselaciune, scrie Ziare.com. 

 

Este a doua cerere de anulare îîn contencios a Protocolului SRI-parchete care este respinsă. In primul caz a fost vorba de o solicitare formulata de Flore Mircea Calin si Benyatov Vadim Don, condamnați definitiv în dosarul privatizărilor strategice, scrie sursa citată. 

 

Judecatorii de la Sectia contencios administrativ de la Curtea de Apel Bucuresti au spus ca protocolul nu este un act administrativ in sensul Legii contenciosului administrativ. Potrivit minutei sentintei, Curtea a admis exceptia inadmisibilitatii actiunilor conexate pentru lipsa naturii juridice de act administrativ a protocoalelor de cooperare intre Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie si Serviciul Roman de Informatii pentru indeplinirea sarcinilor ce le revin in domeniul securitatii nationale.

 

"Nu e considerat act administrativ de natura normativa, ca urmare nu produce efecte juridice fata de altii, fiind doar un document de organizare intern al unor institutii", au explicat aceasta minuta surse din magistratura.

 

De altfel, un judecator de la Sectia penala de la Tribunalul Bucuresti a aratat ca protocolul de cooperare incheiat de Serviciul Roman de Informatii (SRI) si Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie (PICCJ) nu este un act administrativ in sensul legii, iar din acest motiv nu poate fi anulat.

 

 

 

 

 

 

 

 

TAGS:

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

CELE MAI CITITE

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2019 Revista 22