A murit pentru că nu i s-a deschis paraşuta. Dosar penal pentru ucidere din culpă

E.b. | 15.10.2016

Un paraşutist în vârstă de 28 de ani a murit, sâmbătă, pe aerodromul Luncani din judeţul Cluj, după ce paraşuta nu i s-a deschis în timpul unui salt din avion. Bărbatul sărise de la o înălţime de aproximativ 3.000 de metri.

Pe aceeași temă


 

UPDATE: Parașutistul care a murit, sâmbătă, după ce a căzut liber de la 3.000 de metri, avea 400 de salturi la activ și, din primele cercetări, reiese că parașuta de rezervă i s-a deschis accidental în timp ce se afla în avion.

"Din 2010 s-a apucat și avea circa 400 de salturi la activ. În timpul zborului de sâmbătă i s-a deschis parașuta de rezervă pe nepregătite în timp ce se afla în avion, l-a atras afară și s-a agățat de aripa avionului. Cred că l-a depășit situația. Parașuta principală nu s-a deschis", a declarat presei Doru Baciu, instructor de parașutism care se afla în avion în timpul accidentului.

El a adăugat că parașutistul, Vlad Lupaș, a mai avut un acccident asemănător în urmă cu doi ani, dar atunci a reușit să se salveze, conform Agerpres 

 

 

Poliţia Cluj a deschis dosar penal in rem pentru ucidere din culpă în cazul paraşutistului în vârstă de 28 de ani care a murit după ce a căzut în gol de la 3.000 de metri altitudine, fără să i se deschidă paraşuta. Tânărul era directorul comercial al unui lanţ de restaurante cu o cifră de afaceri anuală de peste zece milioane de euro, conform News.ro.


Tânărul în vârstă de 28 de ani care a murit la impactul cu solul este Vlad Lupaş, directorul comercial al lanţului de restaurante Salad Box, a confirmat sursa citată.

 

Afacerea în conducerea căreia se afla Vlad Lupaş a fost demarată în 2012, printr-o investiţie iniţială de 25.000 de euro.

 

După doi ani de la inaugurarea primului restaurant Salad Box, proprietarii au deschis alte 25 de puncte în cele mai importante 13 oraşe din ţară, dar şi în centre comerciale din Budapesta şi Heilbronn, în Germania, cifra de afaceri anuală a ajungând la peste zece milioane de euro anul trecut.

 

Incidentul a avut loc sâmbătă, în jurul orei 12.00, pe aerodromul din Luncani, judeţul Cluj, potrivit purtătorului de cuvânt al Serviciului de Ambulanţă Cluj, Horia Simu.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22