A murit șeful clinicii de Neurologie de la Spitalul Universitar București, diagnosticat cu COVID-19

Laurentiu Gheorghe | 03.09.2020

Profesorul Dr. Ovidiu Băjenaru, șeful Clinicii de Neurologie de la Spitalul Universitar din București, a murit joi, la Institutul Matei Balș, fiind diagnosticat cu Covid-19. Avea 63 de ani.

Pe aceeași temă

Pe pagina de Facebook a Spitalului Universitar de Urgență București, colegii au postat un mesaj emoționant:

„Tuturor celor cunoscuţi, dar mai ales nouă, personalului medical al SUUB şi, în mod particular, colegilor din Clinica de Neurologie, ne este foarte dificil să vorbim la trecut despre omul, medicul şi profesorul Ovidiu Alexandru Bajenaru.

Cu imensă părere de rău, inevitabilul s-a întâmplat şi dl profesor Ovidiu Bajenaru nu mai este printre noi, dar spiritul domniei sale va fi prezent în continuare prin urmaşii lui profesionali. Dumnezeu să-l odihnească în pace!”, a scris managerul SUUB, Cătălin Cîrstoiu, în numele cadrelor medicale din spital.

Şi conducerea Universităţii de Medicină şi Farmacie „Carol Davila" a transmis un mesaj:

"Personalitate marcantă a neurologiei la nivel internaţional, Profesorul Ovidiu Alexandru Băjenaru a fost un om luminat, a avut viziune, a creat, a muncit continuu, sacrificându-şi binele personal în folosul comunităţii academice şi al umanităţii. Cadrele didactice şi studenţii Universităţii noastre aduc, cu respect profund şi dragoste, un ultim omagiu Profesorului Băjenaru şi sunt alături de familia îndurerată".

Profesorul Ovidiu Alexandru Băjenaru era membru corespondent al Academiei Române, preşedinte de Onoare al Societăţii de Neurologie din România, directorul Departamentului de Neuroştiinţe Clinice al Universităţii.

Medicul neurolog Ovidiu Băjenaru, în vârstă de 63 de ani, era internat la Institutul Matei Balș din Capitală de o săptămână și jumătate, cu COVID-19, potrivit știrilorprotv.ro.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22