A treia lansare a lui Ponta la prezidentiale. Spectacol FARAONIC, promisiuni de unire si povesti despre razboiul cu Basescu

Fara Autor | 20.09.2014

Pe aceeași temă

Premierul Victor Ponta si-a lansat sambata, cand a implinit 42 de ani, candidatura in alegerile prezidentiale, pe Stadionul Arena Nationala. In specatacolul faraonic tinut in fata a aproape 50.000 de membri ai PSD-UNPR-PC, Ponta a vorbit despre “marea unire a romanilor”, schimbare si despre cum o sa “rasara soarele si in tara noastra”. TVR a transmis discursul in direct, iar potrivit Digi 24 multi oameni au inceput sa plece inainte ca Ponta sa-si inceapa discursul. Intregul cartier din jurul Arenei Nationale a fost complet blocat. Este cea de-a treia lansare in cursa pentur prezidentiale organizata pentru Ponta

“Vedeţi că iese soarele pe strada noastră”, şi-a început Ponta discursul. Şi a continuat. “Dumnezeu a vrut să fim azi împreună, ştiţi foarte bine cine sunt, sunt un român ca oricare al român, care îşi iubeşte ţara, care pot să muncesc împreună cu dumneavoastră”.

Ca de obicei, Ponta a numarat zilele pina cind Traian Basescu va parasi Cotroceniul si a promis “liniste”

“Mai avem 55 de zile si inca o batalie de castigat si va chem pe toti sa pornim pe drumul schimbarii, pe drumul spre marea unire a tuturor romanilor. Vreau sa va ganditi la ceva ce am uitat in acesti 25 de ani: ca putem fi uniti, sa ne ajutam. Impreuna putem sa facem atat de multe lucruri pe care le facem doar separat daca avem grija unul de altul si noi toti de fiecare. vom avea linistea si siguranta pe care ne-o dorim. Odata cu schimbarea presedintelui nu se schimba doar regimul se schimba fiecare dintre cei 20 de milioane de romani”.

”Sunt strănepotul unui român din Ardeal care în 1917 a cerut cetăţenia română, sunt nepotul unui preot care m-a învăţat că important este să crezi în Dumnezeu al ortodocşilor, al catolicilor, al protestanţilor. Sunt copilul unor părinţi ca ai dumneavoastră care au investit totul în mine. Sunt tatăl unor copii care vreau să crească în România mi-e teamă de un singur lucru să nu vă dezamăgesc pe dumneavoastră”, a spus candidatul Ponta. 

Pentru că a tuşit de câteva ori în timpul discursului a cerut permisiunea să bea de mai multe ori apă. Ponta a pomenit despre marirea salariilor si a pensiilor si a promis ca va face mai multe lucruri de acest fel.

”Mă simt pregătit, am curajul, credinţa că împreună cu dumneavoastră că pot fi preşedinte românilor, stimaţi români vreau să fiu preşedintele românilor care vor sărbători 100 de ani de la Marea Unire”, a continuat premiarul.
Suntem mai mulţi decât atunci.

Pe ecranul amplasat în centru, deasupra terenului stadionului Naţional, au fost prezentat urările liderilor locali către Victor Ponta. Galeria UNPR a ridicat trei bannere uriaşe cu Victor Ponta - preşedinte. Printre susţinătorii lui Ponta s-au numărat şi Helmut Duckadam, fostul portar al echipei FC Steaua Bucureşti, fostul campion mondial la box, Marian Simion şi maestrul Sorin Ilfoveanu. Stadionul nu este arhiplin cum îşi doreau organizatorii, dar la eveniment sunt prezenţi 40.000 - 50.000 de simpatizanţi PSD, potrivit Gandul.

TAGS:

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22