A treia zi consecutiva de cadere pentru bursa din Atena

T.d. | 05.08.2015

Pe aceeași temă

Bursa de la Atena a inregistrat a treia zi consecutiva de caderi, indexul sectorului bancar inregistrand un minus de 15% dupa primele tranzactii si -20% ulterior.

La nivelul intregii piete se consemneaza o scadere usoara, indicele principal fiind tras in jos de actiunile bancare ce consitutie circa o cincime din acesta, potrivit Reuters, citata de HotNews.

"Piata isi cauta minimul, nu sunt departe de el. Dar actiunile bancilor inca sunt lovite de presiunea la vanzare din cauza fricii de diluare a valorii titlurilor ce ar fi determinata de nevoia de recapitalizare", a declarat ]Alexander Moraitakis, directorul Nuntius Securities din Atena.

Bursa din Atena si-a limitat marti pierderile si a terminat in scadere cu 1,22%. Indicele general ATHEX si-a revenit la jumatatea zilei dupa ce evoluase sub pragul de 4% la primele schimburi. 

Bancile au avut scaderi marti de 30%, la fel ca si luni, la redeschiderea, dupa cinci saptamani, a bursei elene.

Luni, Bursa de Valori de la Atena s-a deschis, după cinci săptămâni, în scădere cu aproape 23%, conform deciziei luate în cadrul întâlnirii dintre ministrul de Finanțe, Euclid Tsakalotos și ministrul Economiei, Giorgos Stathakis, cu reprezentanții creditorilor internaționali - UE, BCE, FMI și fondul de salvare al zonei euro (Mecanismul European de Stabilitate).

Tranzacțiile cu acțiuni au fost oprite pe 29 iunie, când guvernul Alexis Tsipras a închis băncile și a impus restricții asupra mișcărilor de capital, în contextul retragerilor masive de fonduri din bănci de către deponenții îngrijorați de întreruperea discuțiilor dintre Grecia și creditorii săi internaționali.

Băncile grecești au fost redeschise pe 20 iulie, dar mare parte dintre restricțiile impuse mișcării capitalului au fost păstrate - limita maximă a fondurilor care pot fi retrase de la bancomat este fixată la 420 de euro pe zi, în loc de 60 de euro pe zi cum a fost stabilit inițial.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

CELE MAI CITITE

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2019 Revista 22