Abia recompensat cu un post onorific de consilier al premierului, Victor Negrescu atacă PPE

Redactia | 16.03.2019

După ce-a fost forțat să-și dea demisia din funcția de ministru al Afacerilor Europene în care a pregătit preluarea președinției Consiliului UE de către România, Victor Negrescu a atacat duminică PPE.

Pe aceeași temă

Atacul are loc în contextul desfășurării la București a summitului PPE, la care participă și președintele Klaus Iohannis. Săptămâna trecută, Negrescu a fost numit consilier onorific al premierului Viorica Dăncilă.

”Partidul Popularilor Europeni a distrus încrederea în proiectul european. Timp de 15 ani au condus Uniunea Europeană spre o criză economică care a generat tăieri de pensii și salarii, un șomaj ridicat în toată Europa, în special în rândul tinerilor, și o politică de austeritate în dezavantajul cetățenilor”, scrie Victor Negrescu pe pagina sa de Facebook.

”PPE l-a promovat timp de 10 ani în fruntea Europei pe Barroso care după această perioadă, s-a cocoțat imediat în fruntea uneia dintre băncile ce a generat dezastrul financiar din urmă cu câțiva ani, fiind salvată în detrimentul oamenilor. PPE este partidul european care a promovat partidele cu discursuri anti-europene și mai nou lideri care simpatizează cu fascismul reprezentat de Mussolini.

Reprezentanții Partidului Popularilor Europeni au criticat sistematic România, blocând dincolo de discursul public aderarea României la Schengen, sau arătându-i cu degetul pe românii din diaspora.
Partidul Popularilor Europeni este reprezentantul simbolic al politicii bazate pe lipsă de transparență, politizării insistente a acțiunii europene și divizării UE în mai multe categorii de state.

Nu vă faceți iluzii, reprezentanții PPE au venit în România, nu pentru români, au venit pentru interesele lor politice.

Uniunea Europeană are nevoie de o schimbare, de revenirea la principiile și valorile fundamentale, are nevoie de suflet, de oameni, de acțiune și de încredere.

Doar stânga europeană, reprezentată de PES, poate reprezenta adevărata schimbare spre o Europă socială a cetățenilor”; mai spune Negrescu.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22