Absurdul parlamentar, descris de Ghinea:Totul e urgent si neclar, nu se discuta,se voteaza

Vlad Toma | 28.12.2016

Deputatul USR Cristian Ghinea, fost ministru al Fondurilor Europene, descrie modul in care se desfasoara lucrurile in Parlamentul Romaniei, in primele sale zile de mandat. Descrierea nu are nevoie de nicio prezentare suplimentara, redand doar modul defectuos in care functioneaza acest mare for democratic al națiunii.

Pe aceeași temă

 

"Birou Permanent ieri, vot pe agenda saptaminii.

 

Miine urma sa testam sistemul electronic de vot.

 

Convocare de urgenta azi dimineata. Nu stim pentru ce, dar e urgent.

 

Spunem ca e nerezonabil sa fi citit 200 de proiecte de legi (cu aviz de respingere de la comisii) de ieri cind am fost anuntati pina azi. Nicusor cere mai mult timp. I se taie cuvantul. Haideti sa votam. Se voteaza.

 

Sistemul electronic de vot nu mai merge. S-a stricat ceva iar. Vom primi o informare despre ce s-a stricat (sistemul electronic nu functioneaza de doi ani, Raluca Turcan protesteaza - suntem in Biroul Permanent, unde sunt prezenti si liderii de grupuri).

 

Se schimba agenda pentru toata saptamina. Nu e clar de ce. Se voteaza si asta. Dureaza 2 secunde un vot in BP.

 

Nu mai votam miine cele 200 si ceva ci acum. Peste doua ore.

 

Comisia de buget convocata de urgenta in paralel cu plenul. E urgenta povestea cu cele 102 taxe. Se voteaza daca o bagam pe ordinea de zi.

 

PNL cere aviz si de la Comisia de Cultura si Mass Media. Pt ca taie taxa radio tv. Se taie si microfonul. Sa votam. Se voteaza. Va fi trecuta azi probabil.

 

Dl Nicolicea propune de urgenta un raport privind legea finantarii partidelor. Explica ce e cu ea. Nu se intelege nimic. Intreb care e urgenta. Mi se spune ca tocmai ne-a explicat. Zic ca ne-a explicat ce face, nu de ce e urgent. Bine, sa votam. Se voteaza.

 

Masinaria functioneaza impecabil. Totul e urgent si neclar. Nu se discuta, regulamentul vorbeste de convocari cu 24 h inainte, regulamentul zice ca primim materialele inainte. Pare ca regulamentul nu conteaza daca se voteaza.

 

Expresia preferata a PSD zilele astea este "votul e mai tare decat glontul". Ne-a spus-o in prima zi dl vicepresedinte care tine permanent locul presedintelui Dragnea, care are treaba pe altundeva.

 

Google zice ca e un citat din Lincoln. Nu Dragnea, desi puteam sa jur.

 

Sunt sigur ca era un citat nobil pe vremuri."

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2020 Revista 22