Academia de Politiei verifica toate lucrarile de doctorat, dupa plagiatul lui Negoita

Vlad Toma | 26.07.2016

Academia de Poliţie "Alexandru Ioan Cuza" a anuntat recent ca va verifica toate tezele de doctorat scrise in cadrul institutiei, in urma cazurilor de plagiat semnalate in ultimul timp in presa, anunta Mediafax.

Pe aceeași temă

 

Daniel Torje, rectorul Academiei de Poliţie "Alexandru Ioan Cuza", a declarat pentru Mediafax ca s-a "dispus o evaluare internă cu privire la conţinutul tuturor tezelor de doctorat elaborate în instituţie. Acest lucru se face printr-un sistem antiplagiat achiziţionat de Academie, potrivit normelor Ministerului Educaţiei."

 

Comisia de etică a Academiei de Poliţie "Alexandru Ioan Cuza" a cerut zilele trecute Consiliului Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor şi Certificatelor Universitare (CNATDCU) să îi retragă titlul de doctor lui Robert Negoiţă, primarul Sectorului 3, dupa ce a constat ca aceasta lucrare este un plagiat.

 

Negoita a transmis ca nu are niciun regret ca ii va fi retras titlul: "Comisia de etica a Academiei de Politie "Alexandru Ioan Cuza" a inceput procedura prin care, cel mai probabil, imi va fi retras titlul de doctor. Nu am niciun regret ca acest lucru se va intampla, cu atat mai mult cu cat imi dau seama ca, in parcursul meu din administratia publica, cele mai importante au fost cunostintele dobandite practic.


Singurul lucru pe care il regret este acela de a ma fi lasat tentat, in trecut, de aceasta "moda" a titlurilor academice. Este un episod pe care mi-l asum si din care am invatat o lectie importanta: singurele realizari notabile sunt cele construite pe o baza sanatoasa! Mi-am asumat acest principiu in calitate de primar dar, din pacate, nu l-am avut in vedere din perspectiva academica. Tocmai de aceea, ma voi supune deciziei Consiliului National de Atestare a Titlurilor, Diplomelor si Certificatelor Universitare (CNATDCU), daca acesta va decide sa imi retraga titlul de doctor," a transmis primarul sectorului 3.

 

***

 

Conform unei investigatii publicate acum cateva saptamani de Emilia Şercan pe pressone.ro, existau suspciuni de plagiat in cazul tezei de doctorat a lui Robert Negoiţă, primarul Sectorului 3.

 

Analiza facuta pe pressone.ro arata ca teza de doctorat a lui Negoita "este copiată integral din surse care sunt disponibile, în marea lor majoritate, pe internet. "Autorul" nu a folosit ghilimele şi nici nu a indicat sursele de unde a preluat conţinutul."

 

Conform sursei citate, Negoiţă a devenit doctor în Ştiinţe Juridice în 2012, la Academia de Poliţie "Alexandru Ioan Cuza", cu o teza coordonată de profesorul Ioan Dascălu, conducător de doctorat asociat la Academia de Poliţie şi fost decan al Facultăţii de Drept de la Universitatea Bioterra.

 

"Robert Negoiţă copiază de-a valma texte semnate, printre alţii, de faimosul economist american Nouriel Roubini, de guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, de Péter Ákos Bod - fost preşedinte al Băncii Naţionale Maghiare, de profesorul de economie Cristian Păun sau de Liviu Turcu, fost spion al Securităţii ceauşiste.

 

Zeci de pagini din teză reproduc exclusiv articole de presă, apărute pe site-urile Contributors.ro, Cursdeguvernare.ro, Hotnews.ro, Euractiv.ro,Tribuna Economică sau Euro Avocatura," arata Emilia Sercan.

 

Printre textele folosite de Negoita fara ghilimele si fara citarea sursei se numara de asemenea mai multe articole ale guvernatorului BNR Mugur Isarescu.

 

Cititi analiza integrala pe site-ul Press One

 

(Sursa foto: Primaria Sector 3)

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22