Achim Irimescu, consilier al României la Bruxelles, ar putea fi ministru al Agriculturii

Paul Cristescu | 13.11.2015

Achim Irimescu, ministru-consilier în cadrul Reprezentanței permanente a României la Bruxelles, ar putea fi noul ministru al Agriculturii. Mihail Dumitru, numele vehiculat în ultimul timp pentru preluarea acestui portofoliu, a declinat oferta.

Pe aceeași temă

 

Irimescu este de asemenea șeful secției Agricultură si reprezentant al României în Comitetul Special Agricol. El a fost secretar de stat în Ministerul Agriculturii în perioada mai 2012 — februarie 2014, transmite Agerpres.

 

Irimescu a fost numit secretar de stat la propunerea ministrului Agriculturii, Daniel Constantin, care și-a dorit mai mult un tehnician pe acest post decât un membru de partid. El a coordonat cele două Agenții de Plăți care gestionau fondurile europene pentru agricultură și dezvoltare rurală, Autoritatea de Management, și relația cu direcțiile tehnice din cadrul Comisiei Europene.

 

Achim Irimescu este doctor în economie agrară, iar din 1998 și până a preluat postul de secretar de stat la MADR a fost șeful secției Agricultură, Pescuit și Dezvoltare Rurală al Reprezentanței Permanente a României pe lângă Uniunea Europeană.

 

CITITI SI: Anca Paliu Dragu, analist economic la Bruxelles, propunerea lui Ciolos pentru Finante

 

Dacian Cioloş, premierul desemnat, a anunțat, joi, pe Facebook, că intenționează să-i prezinte pe miniștrii Cabinetului său la sfârșitul acestei săptămâni, arătând că lucrează la o echipă solidă.

 

Mihail Dumitru, numele cel mai des vehiculat pentru preluarea șefiei la Ministerul Agriculturii ar fi respins oferta de a fi ministru al Agriculturii. Dumitru ocupă in prezent una dintre cele mai importante funcții în cadrul DG Agri, fiind director general adjunct, responsabil cu dezvoltarea rurală în toate cele 28 de state membre UE. Dumitru a fost ministru al Agriculturii în perioada decembrie 2009 — septembrie 2010.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22