Actiunile Rusiei in Ucraina sunt imprevizibile si iresponsabile, sustine ambasadorul american la Kiev

T.d. | 28.07.2015

Pe aceeași temă

Federatia Rusa continua sa intretina conflictul separatist din estul Ucrainei, a acuzat marti ambasadorul american la Kiev. Geoffrey Pyatt a catalogat actiunile Moscovei in regiune drept “imprevizibile si iresponsabile”.

Pyatt sustine ca, in timp ce Ucraina pune in aplicare acordurile semnate in februarie la Minsk, "Rusia si cei care o reprezinta nu o fac". Si aceasta, in conditiile in care solutia pe care el o vede pentru conflictul din Ucraina este tocmai aplicarea acordurilor de la Minsk, potrivit HotNews.

Sprijinul financiar acordat de Washington Ucrainei in ce priveste securitatea se apropie de 250 de milioane de dolari, a subliniat oficialul american.

In privinta conflictului, el a insistat ca Rusia si separatistii din estul Ucrainei sa puna in aplicare acordurile de la Minsk, inclusiv retragerea trupelor si echipamentelor rusesti.

Din punctul sau de vedere, Ucraina isi respecta angajamentele asumate prin acordurile de pace de la Minsk

Ambasadorul SUA la Kiev a subliniat si ca, in ciuda faptului ca Moscova dezminte implicarea in conflictul din estul tarii vecine, drone rusesti survoleaza zilnic teritoriul ucrainean, iar sisteme de rachete sol-aer sunt operationale in zona.

Pyatt a respins categoric posibilitatea unui compromis cu Rusia in ce priveste situatia din Ucraina, ca urmare a acordului semnat in dosarul nuclear iranian.

Potrivit oficialului american, diferentele SUA-Rusia in cazul Ucrainei sunt "profunde" si "in niciun caz nu vom dilua ingrijorarile noastre ca urmare a unor chestiuni fara legatura cu acest subiect".

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22