Activist, bătut de față cu poliția: Dădeau cu pumnii, cu pietre, cu tot ce au vrut să dea in mine

Laurentiu Gheorghe | 13.06.2021

Robert Gabriel Nițu, activist din Buzău, a fost blocat în trafic și bătut de mai mulți agresori în fața polițiștilor, după ce a reclamat că într-o comună se vindeau ilegal păsări pe marginea drumului.

Pe aceeași temă

Activistul buzoian a decis vizita la Săpoca, după ce a aflat că aici ar fi abateri de la măsurile dispuse la nivel naţional de ANSVSA pentru a preveni răspândirea gripei aviare prin care se interzice comerţul ambulant cu păsări, iar vânzările pot fi făcute doar de către fermele comerciale autorizate, cu păsări a căror stare de sănătate este atestată.

"Politistii au fost sesizati prin apel la 112 de catre un buzoian in varsta de 41 de ani cu privire la faptul ca in timp ce se afla in trafic pe raza localitatilor Sapoca si Cernatesti ar fi fost agresat fizic de mai multe persoane. Dupa sesizare, politistii s-au deplasat la fata locului pentru verificarea aspectelor semnalate, stabilind ca este vorba despre un conflict in desfasurare cu trei persoane de o parte si apelantul de o parte. Echipajul care a intervenit la fata locului a despartit partile implicate in conflict in vederea consilierii lor. La fata locului au fost dirijate mai multe echipaje de politie, cat si luptatori din cadrul Serviciului pentru Actiuni Speciale Buzau pentru aplanarea si preintampinarea escaladarii conflictului", a declarat, pentru Agerpres, purtatorul de cuvant al IPJ Buzau, Cosmin Stanciu.

Potrivit acestuia, intrucat la fata locului ambele parti implicare continuau sa provoace la reactie conflictuala, politistii au preluat apelantul si au decis sa il escorteze cu masina la sediul politiei in vederea continuarii audierilor.

"La acest moment, politistii au intocmit dosar penal pentru infractiunile de lovire sau alte violente si distrugere. Cercetarile sunt efectuate cu persoanele in stare de libertate", a precizat Stanciu.

Robert Nițu a declarat că a fost amenințat, blocat în trafic și bătut pentru că a reclamat că pe marginea drumului mai mulți locuitori vindeau păsări vii, deși acest lucru este interzis din motive sanitare, pentru a preveni răspândirea gripei aviare.

"M-au asteptat acolo. Momentul cand am venit, au ocupat cu duba singura banda de circulatie care puteai sa treci, si ceilalti cu Volvo care m-au alergat in trafic, m-au busit in lateral, si in stanga si in dreapta, exact ca in filmele de actiune. Deci urmarire ca in filme. Si in acel moment, acei cu Volvo s-au dat jos, aici mi-au spart si geamul, au dat si in mine", a declarat victima, potrivit stirileprotv.ro.

Robert Nitu a sunat la 112, dar situatia nu s-a schimbat nici dupa ce fortele de ordine au ajuns la fata locului. Astfel, chiar in timp ce era batut, unul dintre agenti s-ar fi prefacut ca nu aude strigatele disperate ale victimei, stand de vorba cu unul dintre agresori.

"Au venit astia de aici, 3 persoane. Unu s-a urcat pe masina, pe parbriz, altul, aici mi-a aplicat lovituri, s-a dus dupa aceea sa ia o piatra. Si chiar si acesta care discuta cu politistul a venit si mi-a dat aici, in ... De fata cu politistul! Dupa care a luat-o prin spatele masinii, mi-a deschis portiera din dreapta si acolo mi-a dat cu picioarele. Aici, astia dadeau cu pumnii, cu pietre, cu tot ce au vrut sa dea in mine", a povestit activistul din Buzau.

Comertul ambulant cu pasari este interzis pentru a preveni raspandirea gripei aviare, astfel ca doar fermele autorizate le pot comercializa.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22