Activitate de pe telefonul Luizei Melencu pe grupul de whatsapp al clasei

Dora Vulcan | 15.08.2019

Noaptea trecută numărul Luizei Melencu înregistra activitate pe whatsapp, pe grupul clasei, pe care l-a părăsit, activitate care a fost surprinsă de o colegă a Luizei în capturi de ecran.

Pe aceeași temă

Activitatea de pe telefonul Luizei Melencu, despre care se presupune că a fost pus sub urmărire de anchetatori, nu a fost sesizată de aceștia ci de o colegă a fetei care a semnalat ieșirea Luizei din grupul de whatsapp al clasei.

Mama Luizei Melencu a primit joi un telefon de la o colegă a fiicei sale care a observat că miercuri noaptea Luiza a ieșit de pe grupul de WhatsApp al colegilor de clasă imediat după miezul nopții.

”Dimineață m-a sunat colega fiicei mele de clasă și m-a întrebat dacă am găsit telefonul Luizei. Mi-a spus că telefonul Luizei a fost folosit aseară. Am sunat la un agent de poliție din Craiova, i-am înștiințat și dânsul a luat legătura cu colega Luizei. Fata mea a ieșit de pe acel grup aseară. Mai mulți colegi au văzut ieșirea Luizei din grup”, spune mama Luizei Melencu.

Colega fetei dispărute în luna aprilie a fost pe fază și a făcut capturi de ecran. Colega a și sunat-o pe Luiza și a constatat că telefonul era închis. La scurtă vreme a apărut informația că fata ar fi ieșit din grup.

„La 00:56 a ieşit din grup“, a spus fata, care a făcut şi un print-screen. Prietena Luizei a mai declarat că, după această activitate, a încercat să sune pe numărul fetei dispărute, însă a intrat robotul telefonic. Până în această noapte, în grupul de WhatsApp al clasei colegii Luizei puteau vedea că fata a fost activă ultima dată în 14 aprilie 2019, exact data dispariţiei. „Pe WhatsApp n-am sunat-o niciodată (n.r. - din 14 aprilie), am sunat pe numărul ei, dar era închis. Eu cred că este la cineva telefonul ei. Sau cartela“, a mai spus prietena fetei. Fata mai spune că anchetatorii nu i-au precizat dacă au găsit sau nu telefonul Luizei ori ce verificări fac la acest moment. Prietena fetei mai spune că doar mama acesteia ar fi fost informată de către anchetatori că aparatul nu a fost găsit.

Specialistul pentru siguranță informatică Mădălin Dumitru a oferit detalii în ceea ce privește activitatea de pe contul de WhatsApp a Luizei.

„Telefonul respectiv ar fi trebuit să aibă o autonomie exagerat de mare. Dacă cineva ar fi găsit acel telefon ar fi trebuit să știe codul de acces. Dacă ar fi fost băgată cartela în alt telefon, ar fi apărut un mesaj către toți participanții în grup. Într-un grup de WhatsApp pot fi mai mulți administratori. Dacă ar fi dat-o afară cineva, apărea mesajul acela. Mesajul care apare în aceste grupuri arată că fata a ieșit. Mai există o posbilitate ca acel cont să fie accesat de pe calculator, însă accesarea se poate face tot de pe telefon. Se putea face localziarea acestui mesaj.

Specialiştii IT consultaţi de “Adevărul” susţin că, probabil, cineva a deschis telefonul, care nu mai fusese folosit din ziua dispariţiei tinerei. Există posibilitatea ca cineva să fi găsit în cursul zilei de ieri telefonul, iar aparatul să fi fost pornit după ce a fost pus la încărcat. Este greu de înţeles însă de ce a fost păstrată în aparat cartela SIM a Luizei şi nu a fost înlocuită cu o alta, caz în care contul de WhatsApp al tinerei nu ar mai fi funcţionat pentru că acesta este strict legat de numărul de telefon. Experţii mai spun că mai există şi posibilitatea ca investigatorii să fi cerut operatorului de telefonie mobilă clonarea cartelei SIM pentru a putea vedea cu cine a ţinut fata legătura şi ce eventuale discuţii ar fi avut cu persoanele respective. Oricum, şi într-un caz şi în celălalt, este greu de aflat motivul pentru care persoana care a avut acces pentru puţin timp la contul Luizei s-a obosit să dea comanda de ieşire din respectivul grup de utilizatori.


Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22