Activitatea ambulantei Puls suspendata dupa decesul lui Ekeng

Dora Vulcan | 08.05.2016

Departamentul pentru Situatii de Urgenta a dispus suspendarea pentru o perioada de cel putin 30 de zile a autorizatiei de functionare a firmei private de ambulanta, pana la remedierea tuturor deficientelor, anunta Ministerul Afacerilor Interne.

Pe aceeași temă

 

 

Departamentul pentru Situatii de Urgenta si specialistii Ministerului Sanatatii au finalizat controlul la firma Puls, care a asigurat ambulanta la meciul Dinamo-Viitorul, control demarat sambata, in urma decesului fotbalistului Patrick Ekeng. In urma controlului s-au constatat ''neglijente si abateri grave''.

 

Reprezentantii Departamentului pentru Situatii de Urgenta spun ca au gasit defibrilatoare cu baterii descarcate si medicamente care erau expirate din luna mai 2015 la firma PULS, inclusiv fiole de adrenalina, substanta folosita pentru procedurile de resuscitare.Sanctiunile dispuse de Departamentul pentru Situatii de Urgenta dupa controlul efectuat la firma PULS:

 


- suspendarea pe o perioada de cel putin 30 de zile a autorizatiei de functionare a firmei private de ambulanta, pana la remedierea tuturor deficientelor. Masura suspendarii autorizatiei urmeaza sa fie dispusa, conform legii, de catre Directia de Sanatate Publica, precizeaza MAI.

- aplicarea de catre DSU a unei amenzi in valoare de 20.000 de lei, pentru incalcarea regimului privind reclasificarea ambulantelor.

- aplicarea de catre Directia de Sanatate Publica a unei amenzi in valoare de 3.800 de lei pentru medicamentele expirate si modul de tratare a deseurilor medicale.

- extinderea controlului de catre Directia de Sanatate Publica pe alte aspecte specifice sesizate, de competenta acesteia.Ce nereguli a descoperit Departamentul pentru Situatii de Urgenta la firma PULS: - modificarea clasificarii ambulantelor, fara obtinerea aprobarii legale in acest sens. Singurele ambulante functionale erau de tip A (destinate doar transportului pacientilor), celelalte trei ambulante de tip B si C (destinate urgentelor) figurau ca defecte. Toate categoriile de interventii, inclusiv cele de urgenta, se faceau cu ambulante tip A, care erau incomplet echipate.

- au fost identificare medicamente si materiale sanitare cu termene de valabilitate depasite. Echipa de control a gasit in trusele medicilor si asistentilor, inclusiv medicamente care erau expirate din luna mai 2015. Printre acestea s-au gasit si fiole de adrenalina, folosita pentru procedurile de resuscitare.

- pe ambulantele utilizate de firma privata au fost gasite defibrilatoare cu baterii descarcate.

- reprezentantii firmei nu au putut preciza persoana responsabila cu activitatea medicala prespitaliceasca de la nivelul societatii.


Gazeta Sporturilor a scris sambata ca in ambulanta firmei PULS, care l-a dus pe jucatorul lui Dinamo la Spitalul Floreasca vineri seara, dupa ce Patrick Ekeng s-a prabusit pe teren, exista un defibrilator, dar acesta nu a fost folosit. 

Politistii au ridicat, vineri noaptea, mai multe documente de la sediul Serviciului Puls, care a asigurat ambulanta la meciul Dinamo-Viitorul, si de la sediul clubului Dinamo.

Ministerul Sanatatii si Departamentul pentru Situatii de Urgenta au anuntat sambata ca au facut un control la serviciul privat de ambulanta Puls.

 

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2020 Revista 22