Activitatea PARLAMENTARILOR romani in 2014: 65 de şedinţe de plen, 3 luni lucrate

P.c. | 07.01.2015

Pe aceeași temă

Deputaţii şi senatorii au avut doar 65 de şedinţe de plen în anul 2014, muncind in mod efectiv doar trei luni într-un an. Pentru toată activitatea parlamentară, cei aproape 600 de aleşi ai României primesc o indemnizaţie lunară de 5.000 de lei, plus alţi bani pentru cazare şi transport, relateaza Adevarul.


Deputaţii au început anul 2014 cu vacanţa tradiţională din luna ianuarie. În februarie, Camera Deputaţilor a avut şedinţe programate în toate zilele de luni şi marţi, când se dă votul în plen pe proiectele legislative. Însă şedinţă de plen nu înseamnă automat prezenţă obligatorie, cele mai multe întruniri ale deputaţilor ţinându-se la limita cvorumului.
 

După patru luni de muncă, a venit vacanţa de vară, care a ţinut două luni fără o zi. În toamnă a venit campania pentru alegerile prezidenţiale şi aleşii au plecat, chipurile, să muncească în teritoriu, astfel, în luna octombrie au fost înregistrate doar trei şedinţe de plen, conform calendarului publicat pe site-ul Parlamentului. Senatorii au lucrat tot 65 de zile în plen după aceeaşi reţetă: trei luni integrale de vacanţă, plus absenţa din timpul campaniei pentru prezidenţiale.

 

CITITI SI: Activitatea europarlamentarilor romani în primele șase luni de mandat. In coada clasamentului Cătălin Ivan , Theodor Stolojan, Norica Nicolai și Daciana Sârbu


Munca parlamentarilor înseamnă şi activitatea din comisiile de specialitate, care, însă, sunt convocate o singură dată pe săptămână, iar şedinţele nu ţin nici măcar o oră. În plus, parlamentarii îşi programează lucrările în comisie de obicei în ziua de marţi, când este şi votul în plen, pentru a împuşca doi iepuri dintr-o lovitură. Apoi, miercuri sunt liberi, iar joi şi vineri lucrează, teroretic, în teritoriu.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2022 Revista 22