Actorii, solidari cu protestele magistraților. Cei de la Cluj se alătură actorilor de la București

Redactia | 02.03.2019

Actorii Teatrului Național Cluj-Napoca, cu banderole albe pe brațe, au ieșit, sâmbătă seara, în fața instituției, înaintea spectacolului cu piesa ”Țiganiada”, în semn de protest față de OUG 7.

Pe aceeași temă

Actorii au avut afișe cu mesaje precum „Vrem o justiție independentă”, „Susținem protestul magistraților” sau „Respectul pentru justiție nu e opțional”, transmite Mediafax.

Actorul Ionuț Caras a declarat că, prin protestul organizat, actorii clujeni au vrut să atragă atenția asupra „derapajelor din România”.

„Avem impresia că ne îndreptăm spre o mare prăpastie. Misiunea actorilor sau a artiștilor dintr-un oraș nu e doar aceea de a aduce buna dispoziție sau de a fi niște simpli entertaineri, ci cred că au datoria și de a semnala problemele care se întâlnesc în societatea în care trăiesc. Credem că și acesta este scopul teatrului”, a spus Caras.

Actorul a și postat pe pagina sa de Facebook mesajul ”Susțin protestul magistraților”.

Acțiunea de protest a actorilor clujeni a durat 10 minute.

La rândul său, actorul Marius Manole a publicat pe Facebook un mesaj video prin care îşi îndeamnă colegii artişti să se alăture protestului magistraţilor faţă de OUG 7.

Duminică, 3 martie, înaintea spectacolului „Revizorul” de la Teatrul Naţional, voi fi alături de colegii mei în faţa teatrului, vă vom aştepta acolo purtând o banderolă albă la mână, banderolă pe care o vom purta de acum înainte până când acel OUG va fi retras. Acea banderolă albă înseamnă pentru noi libertate de expresie, înseamnă că suntem alături de magistraţii care au avut curaj şi au ieşit în stradă, înseamnă că susţinem statul de drept”, este mesajul actorului.

Îndemn toţi colegii din teatrele din România să iasă duminică, 3 martie, chiar dacă au, chiar dacă nu au spectacol, şi să le arătăm astfel guvernanţilor că nu cedăm, că nu suntem un popor uşor de umilit şi de îngenuncheat şi că sunt încă oameni care luptă pentru libertate. Hai, România!”, a spus Marius Manole.

OUG 7 care modifică prevederi din legile justiţiei a fost criticată vehement de magistraţi şi a determinat proteste ale acestora, inclusiv suspendarea activităţii. Cei mai vehemenţi dintre criticii actului normativ, printre care şi DNA, au cerut abrogarea acestei, ca unică soluţie de deblocare a situaţiei.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22